REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Zeci de artiști, printre care Inna, Delia, Smiley sau Tudor Chirilă cer să fie introduși în schema de ajutor de stat

Zeci de artiști, printre care Inna, Delia, Smiley sau Tudor Chirilă cer să fie introduși în schema de ajutor de stat

Replica API 25 noiembrie 2020 | 00:00 1563

Afectați de pandemie, peste 90 de artişti români, între care Delia, Antonia, Carla's Dreams, Connect-R, Horia Brenciu, Inna, Loredana, Paula Seling, Smiley, Ştefan Bănică, Vama şi Voltaj, i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, în care solicită includerea artiştilor în schema de ajutor de stat pentru sprijinirea sectorului cultural.

În scrisoarea deschisă, adresată deopotrivă vicepremierului Raluca Turcan şi ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, postată pe Facebook, artiştii subliniază că „existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti”, anunță hotnews.ro, citat de Click!

"Am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului"

„Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri. Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, se arată în scrisoarea deschisă.

Ce artiști semnează scrisoarea deschisă

Scrisoarea este semnată de Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla's Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcţia 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris - Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris - Nelu Dumitrescu, Ionică Moroşanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeş, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ştefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen.

Schemă de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a anunţat recent că, în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai domeniului cultural-artistic românesc, a fost decisă implemetarea unei scheme de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro, sub forma unor granturi. „Am făcut o evaluare în piaţă, am discutat cu artişti şi oameni de cultură, am identificat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă şi am găsit următoarea soluţie: o schemă de ajutor de stat cu un buget estimat de 100 de milioane de euro. Sceham funcţionează sub formă de granturi şi vine să completeze măsurile pe care le-am luat deja în beneficiul celor care activează în acest domeniu”, a declarat Raluca Turcan, potrivit news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine a plecat afara in vacanta sa nu primeasca ajutor,,,delia sigur n o sa ia
2
0
I-a intrebat cineva daca au platit impozit pe mormanele de bani castigati din zdranganit si ragaiat la microfon ? Ce tupeu porcesc au.
6
0
Sa la fie rusine! Tupeu, nu gluma!
7
0
Da o muie nu vreti voi....
4
0
nu cred asta !.. DELIA, INNA VOR POMANA !
6
0
Facea pe sfantul in strada, corectul corectilor si acum vrea ajutor de la stat. Sa astepte!
9
1
Ajutor pentru jegosii astia? Dar cand isi luau bani cu nemiluita pentru 30 de minute de lalaieli cretine? Atunci au impartit banii cu restul lumii? Si atunci de ce le-as da eu bani acum? Pun pariu ca nici un ''artist'' dintre cei enumerati nu sta la bloc si nici nu conduce vreun Logan!
11
0
De acord. Sa le dea ajutor financiar calculat in functie de cat au cotizat ei la stat declarandu-si veniturile si platind impozite ca orice om normal. Ce? Nu si-a declarat veniturile Dj Altbaiat de cand e el? Pai nasol boss ce sa zic. Vezi si tu pe ejobs ce mai apare.
16
0
Cand PSDistii le plateau concertele, PNListii, USRistii urlau ca au tenta electorala, cand dau ei pomana electorala, direct, cica e grant...Apropo, Delia si-a luat de curand un penthouse pt care a platit 3milioane de euro-saraca fata bogata!
15
0
Adica, tavi clonda este artist? Ca cei de la Compact sau Iris ???
15
0
uite ,imi vind garsoniera confort 2 ca sa va dau voua bani,hartistii uliisa va duceti un maldi e.Apropo,delia s.a intors de acolo? de cenu traiti din albume vindute si nu spagimpesede primarii,concerte,venghelioane,etc.? ba banica,un om munceste toata viata ptr 40000 euro ct iti ddea tie pesedeulmptr o oara de behaiturica sa.i spargi apoi pe coarde,stii asta? la cules capsuni cersetorilor!!!
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920