REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Zgonea: Camera Deputaţilor are de recuperat de la Senat două milioane de lei

Zgonea: Camera Deputaţilor are de recuperat de la Senat două milioane de lei

Replica API 27 iunie 2013 | 00:00 166

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că va solicita bani la rectificarea bugetară, arătând că are de recuperat de la Senat două milioane de lei, motiv pentru care i-a transmis în acest sens notificări preşedintelui acestei Camere, Crin Antonescu.

"Eu am de recuperat o datorie de la Senat de două milioane de lei. Sunt foarte puţine resurse financiare şi dl Antonescu căruia îi spun de la început că nu avem destul de multe resurse financiare şi trebuie să găsim soluţii comune a înţeles în acest moment acest lucru. Vom discuta cu primul-ministru al României. Nu-mi face plăcere să cer rectificare pozitivă. Eu cred că împreună cu preşedintele Senatului şi cu premierul vom găsi o soluţie astfel încât să putem să luăm cât mai puţini bani de la buget. Nu pot să vă spun (n.r. ce sumă). La ora actuală ar trebui 13 cu opt. Nu este un minim, pentru că dacă îngheţăm cele patru milioane pe care le avem pentru investiţii anul acesta şi le-am blocat, nu am făcut nicio licitaţie, nu am cerut să fac nimic, dacă le păstrăm pe acestea, dacă recuperăm două de la Senat, sunt deja şase, dacă scădem din 13 milioane nu mai sunt 13, sunt şapte", a spus Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei.

El a arătat că l-a notificat pe preşedintele Senatului cu privire la datoria către Camera Deputaţilor. "I-am făcut notificări şi i-am spus că îi iau 10% pe zi cum scrie legea", a afirmat Zgonea. Acesta a mai indicat că 40 de parlamentari, adică 10% dintre aceştia, nu mai stau la hotel, punctând că în situaţia în care toţi aleşii ar fi renunţat la cazarea la hotel cheltuielile Camerei ar fi fost reduse. "Dacă era să fim corecţi trebuia să mergem pe statut, să acceptăm această variantă a statutului şi dacă erau şi solidari cu ceea ce am propus toţi - USL - şi cei care ţipă de la Opoziţie şi care s-au întors la hotel trebuiau să renunţe când am spus şi să meargă toţi pe cei 23 - 30 de milioane de lei şi aveam acum cheltuieli reduse cu 5 - 6.000 de lei numai la cazare pe fiecare deputat", a explicat Zgonea.

Sursa:AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108