REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ziua Mării Negre, sărbătorită de elevii de la Liceul „Nicolae Bălcescu”

Ziua Mării Negre, sărbătorită de elevii de la Liceul „Nicolae Bălcescu”

Replica API 2 noiembrie 2017 | 00:00 363

Ziua internaţională a Mării Negre se aniversează în fiecare an la data de 31 octombrie. Activitățile desfășurate la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” cu această ocazie au avut ca scop conştientizarea elevilor cu privire la degradarea bazinului Mării Negre.

În cabinetul de geografie, elevii clasei a VIII-a sub îndrumarea doamnei prof. Claudia Ilie și a doamnei bibliotecat Daniela Topală au vizionat diverse materiale despre Marea Neagră unde au fost prezentate condiţiile fizico-geografice ale suprafeţei acvatice, vieţuitoarele de la suprafaţă şi din adâncuri, staţiunile de pe litoralul românesc şi porturile de la Marea Neagră. Elevii au realizat desene, au recitat poezii şi au transmis mesaje legate de degradarea sau conservarea bazinului acvatic. Cele mai frumoase desene şi poezii au fost afişate la avizierul cabinetului sub tematica „Marea Neagră”.

În cabinetul de biologie, elevii claselor a XII-a C, a X-a C și a VIII-a sub îndrumarea doamnei prof. Ionela Răduț au desfășurat o activitate interdisciplinară intitulată ”Sărbătorim Marea Neagră prin imagini”. În cadrul activității elevii au răspuns întrebărilor legate de poluarea mării, prevenirea poluării Mării Negre, beneficiile mării. Răspunsurile au fost diverse, elevii evidențiind faptul că educatia ecologică este importantă și trebuie făcută mai întâi în familie, apoi în grădinițe, școli, licee, importante fiind și participările la activitățile de voluntariat de adunare a deșeurilor, la evitarea distrugerii faunei.

Informațiile primite au fost organizate în panouri informative, imagini, machete, expuse în cabinet și pe holul școlii.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cucoanele profesoare de la Balcescu se fac de zor , temeinic , ca lucreaza , ca au ce lucra si mai dau drumul la zurgalai . Eficienta este zero , dar au punctat , au epuizat , inca o activitate - cu poze , cu Facebook - mai luam si noi gradatii pe frecat menta in cetate ... In loc sa fi poluat si Marea Neagra , nu era mai util sa se ocupe gasca de propagandiste de acolo de poluarea imunda , incalificabila , ireversibila , a canalului Dunare-Marea Neagra , aflat la cateva sute de metri ? Mai ales ca si blocurile in care locuiesc isi varsa mizeriile in apele canalului , care put a hoit ...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108