REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ziua şi accidentul! De ce nu se construieşte un sens giratoriu la intersecţia Caraiman cu Mangaliei?

Ziua şi accidentul! De ce nu se construieşte un sens giratoriu la intersecţia Caraiman cu Mangaliei?

Replica API 14 noiembrie 2014 | 02:00 290

În 2001 a fost regândită sistematizarea zonei

În 2001 a fost regândită sistematizarea zonei

Ziua şi accidentul sau poate mai multe în 24 de ore. Chiar dacă mai toate sunt soldate doar cu pagube materiale, constănţenii se plâng de timpul pierdut pe la casele de asigurări şi service-uri auto. Vorbim despre intersecţia străzilor Mangaliei cu Caraiman, care mai că a devenit un adevărat coşmar pentru participanţii la trafic, unii ajungând chiar să evite zona pentru a-şi păstra maşinile şi trupurile „neşifonate”. Care ar fi soluţia? Un sens giratoriu – spun mulţi, însă reprezentanţii Confort Urban au menţionat că nu au aşa ceva în calcul, cel puţin deocamdată.

„Iar accident acolo? Seară de seară sunt accidente pe acolo...”, sau „Am început să evit Şoseaua Mangaliei, m-aţi speriat cu postările astea”, precum şi „Nu este orb ăla care nu vede stopu’, ştiu foarte bine că acolo au stop, ideea e că Şoseaua Mangaliei trece peste 2 semafoare de pe 1 Mai şi este o variantă mai bună, deci o şosea mai circulată. De aici pleacă problema. E foarte greu să o traversezi. Un sens e clar soluţia pentru că, în primu’ rând, reduce viteza de intrare în intersecţie”, - sunt doar câteva dintre părerile şoferilor, exprimate pe pagina de socializare Info Trafic Constanţa. Însă, potrivit reprezentanţilor Confort Urban, aşa ceva nu s-a luat în calcul, cel puţin momentan. „În respectiva intersecţie a fost amplasat un sens giratoriu, prin anul 1997, dacă ţin bine minte, însă a fost desfiinţat prin 2000 – 2001, întrucât s-a dovedit ineficient. La acea vreme, circulau foarte multe TIR-uri în zonă, care stricau trotuarele, bordurile, din pricina sensului. Nici în momentul de faţă nu am luat în calcul un sens giratoriu în zonă, cel puţin deocamdată”, au declarat, pentru „Replica”, reprezentanţii Confort Urban. Prin urmare, soluţia de moment este tot atenţia sporită şi viteza redusă. Între timp, tamponările se ţin lanţ, serile trecute având loc un val de astfel de evenimente nefericite. Numai că apar şi cazurile mai grave, când oamenii ajung la spital. Aşa s-a întâmplat şi pe 21 martie, când Dan Boschină se afla la volanul unui autoturism marca Audi, care se deplasa pe Caraiman, dinspre Aurel Vlaicu către 1 Mai şi, ajungând la intersecţie cu Şoseaua Mangaliei, a vrut să facă dreapta către zona Billa, dar s-a răzgândit şi a redresat maşina pentru a merge înainte, intrând în coliziune cu un autoturism marca Hyundai, la volanul căruia se afla o femeie. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un microbuz de transport persoane, care vroia să facă dreapta, de pe Şoseaua Mangaliei, pe Caraiman. Din fericire, în microbuz nu se afla decât o singură persoană, care nu a fost rănită. Cu traumatisme uşoare s-au ales două persoane din Hyundai, între care şi şoferiţa. Numai că, în timp ce lucrurile păreau că intră sub control, o fată a venit şchiopătând către echipajul SMURD, menţionând că o maşină a călcat-o pe picior. Ea se afla pe marcajul pietonal, alături de o prietenă, moment în care un autoturism marca Opel le-a lovit. Însă, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie anul curent, o altă tragedie a fost la un pas să se producă în aceeaşi intersecţie, dintre şoseaua Mangaliei cu strada Caraiman. Un autoturism scăpat de sub control a fost cât pe ce să se facă praf în staţia peco din intersecţie. Potrivit medicilor de la Ambulanţa Constanţa, solicitaţi la faţa locului, 4 tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce maşina a intrat în staţia peco, dar, din fericire, s-a oprit la timp înainte să lovească o pompă de carburant. Din păcate, acestea sunt doar câteva exemple.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108