REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Asociaţia Elevilor nu se potoleşte: vrea reduceri la transportul în comun pentru TOŢI ELEVII!

Asociaţia Elevilor nu se potoleşte: vrea reduceri la transportul în comun pentru TOŢI ELEVII!

Replica API 10 martie 2014 | 00:00 111

Bajdechi: "Ne tărăgănează şi nu aplică legea"

Bajdechi: "Ne tărăgănează şi nu aplică legea"

Ceea ce părea o situaţie aproape încheiată cu succes, are mari şanse să escaladeze în următoarea perioadă. Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Bajdechi, este din nou scos "din pepeni" şi susţine că autorităţile locale tărăgănează aplicarea Legii Educaţiei în totalitatea ei. Astfel, potrivit lui Bajdechi, reducerea cu 50% a transportului în comun pentru elevii şi studenţii constănţeni încă nu este pusă în aplicare.

După o "ciocnire" cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, la penultima şedinţă a Consiliului Local, consilierii s-au înţeles să analizeze solicitarea elevilor şi studenţilor. Doar că, potrivit lui Bajdechi, totul a rămas în acel stadiu, iar lucrurile nu au evoluat nici după ce liderul elevilor l-a contactat pe Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. "I-am solicitat Ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, ca ministerul să iasă cu o poziţie pe această temă, pentru că este un caz de nerespectare a legii. M-am uitat pe hotărârea de CL 17 din 2004, de pe site-ul Primăriei Constanţa şi ea este dată fără să aibă în vedere Legea Învăţământului, care era atunci în vigoare. Este dată ca şi cum nu ar fi avut o obligaţie, aşa că vrea primarul şi CL. Practic, legea nu este respectată din 1995, nu a fost pusă niciodată în aplicare. Ei încearcă să ne amâne, ca în vară, să ne păcălească, hai că mai trece o lună până la următoarea şedinţă, hai că vedem. Eu nu mai sunt dispus să aştept. Pentru ce? Nu trebuie să mă rog eu de ei să respecte legea, care este obligatorie, nu opţională", a declarat Bajdechi, pentru "Replica". De asemenea, liderul elevilor şi-a pierdut încrederea şi în consilierii locali, cu care a fost în contact în toată această perioadă: "Consilierii locali de la PSD nu au o opinie, nu ştiu cine e opoziţia în Constanţa, aşa-zisa opoziţie. Până să se rupă USL, opoziţia era PDL, declarată şi, neoficial, PNL. Acum, PNL e dispus să dea toate motoarele pe chestia asta, să acţioneze, iar PP-DD, nu ştiu pe cine reprezintă, ce vor. Ne aşteptăm să nu ne aprobe această solicitare. Cred că planul lor este acesta: noi să acţionăm în instanţă, ei să se sperie şi să ne cheme la negocieri. Nu văd cum altfel", a concluzionat Bajdechi, pentru "Replica".

Autobuzele din municipiu au lipite pe geamuri înştiinţarea de la RATC: "în baza HCLM 17/17.02.2004, RATC eliberează abonamente pe o linie sau două linii pentru transportul în comun din municipiul Constanţa, cu reducere de 50%, elevilor ale căror familii beneficiază de ajutoare la plata încălzirii (familii defavorizate). Aceste abonamente se eliberează de la chioşcul RATC Constanţa, de la Gară (...) Preţurile: abonament 1 linie - 27,50 lei; abonament 2 linii - 40 lei". Situaţia îl mulţumeşte doar pe jumătate pe Bajdechi. În condiţiile unui calcul al municipalităţii pe o singură linie, abonamentul este 55 de lei, drept urmare, dacă toţi ar beneficia de reducere de 50% pe o singură linie, efortul bugetar ar fi de peste 11 milioane de lei, pe două linii, de 16 milioane de lei şi peste 22 de milioane de lei pentru trei linii.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108