REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Augustin Lazăr laudă justiția din România: 'E printre cele mai moderne din Europa'

Augustin Lazăr laudă justiția din România: 'E printre cele mai moderne din Europa'

Replica API 24 aprilie 2017 | 01:07 475

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că se poate afirma fără ezitare că sistemul juridic românesc este unul din cele mai moderne la nivel european, aşa cum a opinat recent, la Bucureşti, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor din justiţie.

"A fost un moment de satisfacţie pentru reprezentanţii acestor instituţii, auzind remarca pe care domnia sa (Frans Timmermans - n.r.) a formulat-o şi care a fost publicată de AGERPRES, în sensul că sistemul juridic românesc este unul care poate fi privit ca un model european şi că cetăţenii români pot fi mândri de faptul că acest sistem juridic funcţionează şi poate fi privit ca un model european", a afirmat Lazăr, prezent sâmbătă la Alba Iulia la o conferinţă pe tema codurilor penale.

Procurorul general a subliniat că România are un cadru legal care este actualizat la nivelul "cel mai înalt" al standardelor europene, scrie stiripesurse.

"Cu toate criticile care se aduc, cu toate problemele care sunt legate de corelarea cu Constituţia, cu celelalte acte normative, totuşi, sistemul nostru juridic, putem spune, fără ezitare şi fără reţinere, este unul dintre cele mai moderne la nivel european. Iar în ceea ce priveşte Codul penal, Codul de procedură penală - ele s-au dovedit şi foarte eficace în activitatea organelor judiciare şi, în mod deosebit, în activitatea de combatere a corupţiei, în care România este, într-adevăr, un lider european nu numai pentru că are procurori specializaţi şi structuri specializate, dar pentru că are şi instrumente juridice la cel mai înalt nivel european. Aşa că, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a avut dreptate când a remarcat acest fapt - că sistemul juridic românesc poate fi un model la nivelul statelor Uniunii Europene", a declarat procurorul general al României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lazar si Augustin - un TARANOI - ajuns.
4
0
asta trebuie dus la psihiatru cat mai repede pana nu va face si mai mult rau, mai bine spus la spital ptr. o perioadamai mare ! Pai cu insi ca el si cucuveaua oare avem justitie de laudat ???
4
0
SINGURI SA VA LAUDE ALTII.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920