REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ofiţerii care au bătut un agent sub acoperie şi ţineau de 6 pentru magazinele de etnobotanice au ajuns la Înalta Curte

Ofiţerii care au bătut un agent sub acoperie şi ţineau de 6 pentru magazinele de etnobotanice au ajuns la Înalta Curte

Replica API 18 noiembrie 2014 | 23:50 217

Două dosare penale!

Două dosare penale!

Ofiţerii din cadrul BCCO continuă să apară în faţa magistraţilor. Cu o condamnare la activ şi cu încă un proces pe rol, aceştia au mers până la instanţa superioară, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde au depus apel. Dosarul a fost înregistrat pe 30 octombrie anul curent, primul termen fiind stabilit pentru data de 5 decembrie.

Ofiţerii BCCO, Bogdan Mircea Teodorescu, Emil Dragoş Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia au fost condamnaţi la închisoare, Curtea de Apel Constanţa decizând, la data de 4 iulie anul curent, ca fiecare dintre inculpaţi să primească un an închisoare pentru infracţiunea de „folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii” cu suspendare. Cum decizia nu a fost definitivă, iată că aceştia au depus apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Însă, cei trei, alături de un alt coleg, Cristian Dolană, mai apar într-un dosar, cu obiectul: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru 12 decembrie. Aici este vorba despre faptul că ar fi bătut un agent sub acoperire, pe 2 mai 2013. Aceştia desfăşurau o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri în zona Clubului Kudos Beach din Mamaia, loc în care îşi desfăşura activitatea sub identitatea T.F.C., un investigator sub acoperire autorizat de procurori din cadrul D.N.A. - Secţia de combatere a corupţiei. I-a abordat pe cei doi, încercând să le vândă droguri, ofiţerii s-au prins, l-au dus într-o cameră de hotel unde l-ar fi torturat şi bătut să spună adevărul cu privire la identitatea sa. Cât despre condamnarea din iulie 2014 şi apelul de la Înalta Curte, dosarul penal se referă la infracţiuni de corupţie. Mai exact, cei trei lucrători de poliţie judiciară în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog, au fost cercetaţi pentru faptul că au comunicat unui denunţător, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice, informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope. Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se în mod exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor. Scopul evident al comunicării de către inculpaţi a informaţiilor menţionate a fost acela de a asigura firmei reprezentate de denunţător posibilitatea de a continua comercializarea de plante şi substanţe etnobotanice, potenţial dăunătoare sănătăţii, fără a fi depistată de către organele de control şi fără a fi sancţionată contravenţional în mod corespunzător.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108