REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

S-a dat alarma la Constanţa! Pompierii au testat sirenele în caz de dezastru

S-a dat alarma la Constanţa! Pompierii au testat sirenele în caz de dezastru

Replica API 19 aprilie 2017 | 00:00 4297

S-a dat alarma la Constanța! Departamentul pentru Situații de Urgență a coordonat cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de urgență, în toate județele țării, inclusiv în Constanța. Acțiunea se desfășoară în perioada 18-21 aprilie, de la ora 10:00 la 15:00.

Constănțenii au auzit semnalul de alarmare compus din cinci sunete, fiecare având o durată de 16 secunde, marți, 18 aprilie a.c., în jurul orei 10.40.

Reprezentanții Detașamentului pentru Situații de Urgențe le-au recomnadat oamenilor să își păstreze calmul deoarece totul face parte dintr-un exercițiu național de testare. “Astăzi, 18 aprilie 2017, între orele 10.00 și 12.00, la Constanța s-a declanșat exercițiul care a urmărit modul de acțiune în caz de dezastru al autorităților locale. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța s-a primit o înștiințare privind faptul că la nivelul județului Constanța urmează sau are loc un dezastru.

Dispeceratul Inpsectoratului pentru Situații de Urgență Constanța a trimis sms către toate primăriile de pe raza județului Constanța. Acestea la rândul lor în maxim un minut trebuie să confirme primirea acestui mesaj și punerea în aplicare a sistemelor de avertizare/alarmare. Sunt 161 de sirene pe raza întregului județ, sunt 5 secvențe a câte 16 secunde cu 10 secunde pauză între ele. În localitățile care nu sunt prevăzute cu sisteme moderne de anunțare, cum se știe de pe vremuri, se trag clopotele și populația este anunțată prin intermediul lăcașurilor de cult.”, a declarat în cursul zilei de ieri, Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța.

Constănțenii din zona Far Constanța au fost în primă fază agitați de semnalul de alarmă. Alarma a fost auzită în cartierele Poarta 6, Km 4-5, Km 5 și zona Far din municipiul Constanța. "Ce s-a întâmplat? Sună alarma...", spune un constănțean aflat la momentul acela chiar în parcul de la Far. Se pare că un alt constănțean știa despre exercițiul de testare al Departamentului pentru Situații de Urgență și a explicat mai departe ce se întâmplă. Alarma a fost auzită și de locuitorii din Eforie.

Deși o parte din constănțeni au auzit alarma, alții spun că alarma nu s-a auzit chiar peste tot. Spre exemplu, un constănțean a precizat mai în glumă mai în serios că în Piața Griviței nu s-a auzit alarma. “În Griviței nu s-a auzit nimic, a fost furată și sirena?”. Și cei care se aflau în stațiunea Mamaia la acel moment au precizat că nu au auzit alarma. “În stațiunea Mamaia nu s-a auzit deloc. Nimic”. Unii constănțeni sunt de părere că sistemul de alarmare ar trebui înlocuit de urgență și că suntem în pericol evident dacă s-ar întâmpla ceva în realitate: “Vai de noi într-un caz real! Nu s-a auzit nimic!”.

Paula SOLOMON

Video:

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/vor-rasuna-sirenele-de-alarma-in-toata-tara-315080/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108