REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

20 de persoane au murit, în judeţul Constanţa, după ce au băut alcool medicinal

20 de persoane au murit, în judeţul Constanţa, după ce au băut alcool medicinal

Replica API 14 iunie 2013 | 00:00 137

Loturi de spirt cu probleme. Poliţişti din 16 localităţi au anchetat cazurile

Loturi de spirt cu probleme. Poliţişti din 16 localităţi au anchetat cazurile

Alarmant! Peste 20 de persoane din judeţul Constanţa au murit de la începutul lunii mai, după ce medicii suspectează că au băut un tip de alcool medicinal care avea în compoziţie alcool metilic. Ultimele cazuri au fost înregistrate la începutul acestei săptămâni când alte trei persoane au murit, la două dintre acestea confirmându-se faptul că au fost intoxicate cu alcool, la Medgidia. De asemenea, menţionăm că, pe 24 mai a.c., Serviciul de Medicină Legală din Constanţa a raportat câte un astfel de caz în Năvodari, Costineşti, Crucea, Seimeni, Murfatlar, 23 August, Cobadin, Bărăganu, Corbu, Ovidiu, Topraisar şi două cazuri în municipiul Constanţa. La interval de o săptămână, în atenţia medicilor legişti au mai ajuns alte patru cazuri din Mihail Kogălniceanu, Mangalia, Cobadin şi Lumina. Medicii spun că 85% din persoanele decedate sunt bărbaţi şi 15% femei.

Mai multe persoane au murit în condiţii suspecte, la Constanţa. Ultimul caz se referă la trei persoane din Medgidia, care şi-ar fi găsit sfârşitul după ce au consumat alcool. Ar fi vorba de oameni ai străzilor, din familii dezorganizate, care locuiesc în acelaşi cartier. De asemenea, poliţiştii suspectează faptul că la mijloc ar fi vorba de alcool metilic însă nu se pot pronunţa până după efectuarea necropsiei. "La data de 11 iunie a.c., ora 06.40, poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit decedat într-o magazie din curtea unui imobil situat în Municipiul Medgidia. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat cadavrul ca aparţinând unui bărbat de 40 de ani, persoană cunoscută ca făcând parte din categoria celor fără adăpost. La aceeaşi dată, ora 11.30, poliţiştii au mai fost sesizaţi cu privire la decesul unui bărbat de 44 de ani, care, iniţial, a fost transportat la spitalul Municipal Medgidia, în jurul orei 05.00, ulterior decedând în unitatea spitalicească. La examinarea exterioară a celor două cadavre nu au fost identificate urme vizibile de violenţă pe cap, trunchi sau membre. La data de 13 iunie a.c., poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 52 de ani a decedat în urmă cu o zi la spital, unde fusese transportat în noaptea de 11 spre 12 iunie a.c. Cadavrele celor trei bărbaţi au fost depuse la morgă, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor deceselor. După efectuarea necropsiei cadavrelor primilor doi bărbaţi, s-a stabilit preliminar că decesele au survenit pe fondul intoxicaţiei cu o substanţă necunoscută. Pe parcursul cercetărilor de la locuinţa bărbatului de 52 de ani a fost ridicat un recipient cu capacitatea de 2 litri, conţinând în proporţie de 75% o substanţă ce urmează a fi examinată", au spus poliţiştii constănţeni. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au survenit decesele celor trei bărbaţi şi dacă între acestea există legătură de cauzalitate. Însă, calvarul a început la Constanţa în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, când aşa-zişii consumatori de alcool medicinal au început să moară pe capete. Medicina Legală a solicitat sprijin reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii în teritoriu, care au transmis deja adrese în atenţia poliţiştilor, solicitând să le comunice locaţiile de unde a fost procurat alcoolul, în vederea prelevării de probe. În ceea ce priveşte cazurile de la Medgidia, oamenii legii spun că aceştia ar fi consumat băutura mortal de la un vecin. Bărbatul care le-ar fi furnizat băutura a fost audiat, dar a negat că ar avea vreo legătură cu această tragedie.

Loturi de spirt cu alcool metilic din abundenţă

Una dintre ipotezele autorităţilor se leagă de cantitatea de alcool metilic din anumite loturi de spirt medicinal. În mod normal, alcoolul sanitar conţine cantităţi de alcool metilic, dar care nu sunt nocive. Însă, există pe piaţă anumite loturi care au ignorat orice regulă, curmând astfel o grămadă de vieţi. Iţele se leagă şi mai mult, cu cât în ţară fenomenul a luat deja amploare. Cazuri similare au existat şi la Bihor. Acelaşi fenomen a băgat lumea în sperieţi încă de la începutul anului când au murit zeci de persoane. Autorităţile bihorene au intrat din nou în alertă, culmea!, tot la începutul acestei săptâmâni, după ce un bărbat a murit şi altul a ajuns în stare gravă la spital. Specialiştii din Bihor nu exclud ca şi în acest caz să fie vorba de loţiunea Alcofarm, responsabilă pentru moartea a zeci de persoane, la începutul anului curent, începând cu luna februarie. Procurorii din Bucureşti şi Bihor au demarat o anchetă, la fel şi la Constanţa

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108