REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

2022, anul turbulențelor politice, la Constanța!

2022, anul turbulențelor politice, la Constanța!

Virgil STOIAN 5 ianuarie 2023 | 00:00 1396

Anul 2022 a fost unul destul de zbuciumat, în contextul pandemiei de coronavirus, războiului dintre Rusia și Ucraina și a eforturilor României de aderare la spațiul Schengen. Nici pe plan politic nu a fost un an liniștit, scandalurile dar și demisiile fiind la ordinea zilei în partidele politice. Reporterii Replica de Constanța vă reamintesc câteva dintre ”divorțurile” din politica orașului de la malul mării.

Bogdan Bola

Cu toate că s-a petrecut la sfârșitul anul 2021, demisia lui Bogdan Bola din PNL a venit ca una așteptată, acesta opunându-se alianței dintre PNL și PSD.  Au urmat apoi demisiile familiei Aelenei din AUR, amândoi declarând că au fost amenințați de cineva din interiorul partidului. Cristina Rizea s-a alăturat acestora, demisionând din USR alegând partidul REPER al lui Dacian Cioloș. O altă despărțire cu cântec a fost cea a lui Gheorghe Donțu, consilier județean PSD, acesta fiind dat afară din partid pentru că a votat proiectele PNL într-o ședință de Consiliu Județean.  Președinta femeilor liberale din Constanța, Mihaela Scrieciu, și-a dat demisia din PNL, dar și din funcția de consilier județean, Doina Cojocaru, de la USR, și-a dat demisia pentru a rămâne director în Ministerul Transporturilor, iar Teo Popa, consilier local din partea PNL, și-a dar demisia din CL, fiind nemulțumit de unii oameni din conducerea primăriei.

Bogdan Bola a ales Forța Dreptei

Bogdan Bola a demisionat din PNL la sfârșitul lunii noiembrie 2021, motivul fiind alianța PNL-PSD. Fostul director ABADL s-a alăturat partidului înființat de Ludovic Orban, Forța Dreptei, putând fi un viitor candidat la primăria Constanței. La momentul demisiei, acesta declara: ”Astăzi, PNL a votat cu Ciolacu să fie președintele Camerei Deputaților. A și câștigat, în aplauzele mulțimii. Acum trei luni, colegii (foștii) mei îl înjurau și îl luau la mișto în fiecare zi. Azi se pupă cu el pe bot, spunând #aeae. Să fiu părtaș la așa ceva? Niciodată!“

Familia Aelenei, demisie la dublu

Soții Aelenei au fost aleși în Parlamentul României, din partea AUR, Evdochia ca senator iar Dănuț ca deputat. Deputatul Dănuţ Aelenei a anunţat, pe 29 martie 2022, că demisionează din grupul parlamentar al AUR şi îşi va desfăşura activitatea ca neafiliat, cerând, totodată, protecţia instituţiilor de specialitate pentru că „a fost ameninţat”. Acesta candidase anterior, la președenția AUR, împotriva lui George Simion. Soția sa l-a urmat, pe 1 septembrie demisionând de asemenea din partid, fără a preciza motivele, discursul său din plenul Senatului fiind unul presărat de lacrimi.

Soții Aelenei

Cristina Rizea s-a alăturat REPER

Cristina Rizea, deputat de Constanța, și-a anunțat, luni, 20 iunie 2022, demisia din USR, alăturându-se Partidului REPER. Rizea este cel mai activ parlamentar de Constanța, reușind să fie inițiator la 174 de proiecte legislative dintre care 13 promulgate legi. Printre acestea amintim Legea 56/2022 privind accesul cu animale de companie pe plajă și proiectul legislativ de decontare a procedurilor de fertilizare în vitro din Fondul Unic Național al Asigurărilor Sociale de Sănătate.

Cristina Rizea

Telenovela Gheorghe Donțu

Și ultimul, dar nu cel din urmă, este Gheorghe Donțu, consilier județean PSD. Demis din partid în mai 2021 pentru că a votat proiectele PNL într-o ședință de Consiliu Județean, acesta își continuă activitatea din Consiliul Județean, până la o decizie definitivă în privința procesului pe care îl are cu PSD.

Gheorghe Donțu

Mihaela Scrieciu, alături de Ludovic Orban

Președinta femeilor liberale din Constanța, Mihaela Scrieciu, și-a dat demisia din PNL, dar și din funcția de consilier județean, pe 4 aprilie 2022. La fel ca Bogdan Bola, aceasta s-a alăturat proiectului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei.

Mihaela Scrieciu

Doina Cojocaru, demisie din USR

Doina Cojocaru și-a dat demisia din USR și din funcția de consilier local la Ovidiu, la începutul anului 2022,  la acea vreme zvonindu-se că voia  să rămână director în Ministerul Transporturilor.

Doina Cojocaru

Teo Popa, demisia de Ziua Națională

Teo Popa, membru PNL și consilier local, și-a dat demisia din CL, pe 1 decembrie 2022, motivul fiind unii oameni din conducerea primăriei, care știu doar să jignească.

Teo Popa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un maimutoi fara copii si nevasta.si a ales politica in loc de o femeie.face politica din strada fara un birou.este singurul angajat la constanta.dobitoc.mare
1
1
un dooobitoc ca si omocea ,cine se aseamana se aduna.
2
0
Asta e reclama mascata pentru Fortza Dreptzilor .
1
0
Spune-mi un lucru făcut de dumneata, de când faci politica! Ceva notabil, mi a scăpat mie!? Mulțumesc
2
1
Lui Bola ii lipseste un carucior cu bebei sa dea bine la nouvelle generation.... Eventual si o m*****a sa impinga la stroller...
1
1
Bola arata in poza de parca trebuie sa intre la ginecolog.noroc cu tasu si prietenia cu orban ca altfel il mancau cainii.nici birou nu are.face politica din strada.
2
1
Bola un mare cretin , isi face campania pe spatele prostilor de m*******i.Ba lache du-te ma si lasa-ne ,noroc cu tactu ca altfel nu auzea nici dracu de tine, un traseist asta esti.
4
2
Niste fraieri sunt astia ca sa inscris in partidul Lui Javra mare care Uraste PNL cat si PSD!! f**u-l in gura de Victor Orban!! Dute acasa boule imputit si Nu mai Aduce Jigniri la adresa Pnl si PSD!! Niciodata Nu vei pupa candidatura la Presedentia de Anul viitor in 2024!! Oricum pnl se va dastrama curand si va fi echipa Mare PSD am incredere pedeplina ca un membru PSD Va castiga Candidatura la Presedentia de Anul viitor in 2024! Doamne Ajuta!! Sa reuseasca!! Sa invinga Dusmanii.idioti si lacomi!! Idiotul de Orban Nu are ce cauta Javra asta ordinara la Presedentia de Anul viitor 2024! Nu il va baga nimeni in seama!! Sa il ignoreze si sa plece dracului in patru Labe acasa!!
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108