REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

71 de români sunt blocați în Mexic, pe mai multe nave de croazieră

71 de români sunt blocați în Mexic, pe mai multe nave de croazieră

Replica API 17 mai 2020 | 02:13 2867

71 de români blocați în orașul mexican Puerto Vallarta cer ajutorul autorităților de la București pentru a fi repatriați. Ei spun că nu sunt infectați cu coronavirus, fiind izolați de la 1 martie. Ei fac parte din echipajele mai multor nave de croazieră.

Cei peste 70 de români sunt muncitori din echipajele a trei vase de croazieră: Seabourn și MS Koningsdam. Ionuț Vilsan este unul dintre ceste peste 1.200 de angajați din toată lumea și a făcut un apel la autorități pentru a putea ajunge acasă, scrie digi24.ro.

Foto: Facebook/Vilsan Cristian Ionut

„Sunt unul dintre membrii echipajului de pe Seabourn, ne aflăm pe mare de la 1 martie. De atunci nu am pășit pe uscat și nu am avut contact cu alți oameni. Nu avem cazuri de coronavirus la bord. De ce e atât de dificil să fim repatriați? Suntem 71 de români alături de alți 1.200 de oameni din toată lumea”, spune Vilsan Cristian Ionut, pe pagina de Facebook.

El mai spune că nu e nevoie ca oamenii să sară peste bord sau să intre în greva foamei. „Vrem doar să ne întoarcem acasă”, mai spune bărbatul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba boschetarilor pomanagii,sa va duca in tara cine v.a trimis.N.aveti bani,cersetorilor,rufosilor! pina veniti va luam sotiile la ranga.ele platesc!
0
0
Sa traiasca compania - ca mi-a angajat sotia - Pe un vas de croaziera - Pe un post de liftiera - Sta acolo si se foote - Castiga parale multe - Marinel sta in Constantza - Si se-mbaiera cu Tantza - Ca si lale e plecat - E cu oile la sat - Ca sa faca branza multa - Pe mushata altii o foota !
0
0
au internet, tv satelit, sunt multe vapoare comerciale care nu au asa ceva, acolo durere in caz de carantina.
4
0
Mori, da-te dracu de nationalitate conlocuitore jegoasa ce esti!
1
3
Nu stiu de unde atita ura,invidie si ipocrizie , numai la natia noastra vezi asa ceva ,altii se ajuta ,noi ne urim ,parca e un blestem, avem in gena rautatea , ne dorim raul celui de linga noi . Nu ne mai facem bine in veci , de aici si lipsa de respect al celor din alte tari fata de noi , ptr ca sintem o natie dezbinata .
4
2
daca aceasta categorie sociala era cu bun simt si nu sfida de a lungul timpului celelalte categorii sociale. Vorbeai cu un marinar si dupa 2 min iti spunea cat castiga si ce isi mai cumpara si ca noi saracii de acasa nu ajungem la valoarea lui. Daca s ar fi pastrat decenta si modestia era loc si de vorbe bune. cat despre intelect..sunt absolventi de umc...care naviga si nu stiu unitatile de masura. E trist. Oricine cu nervii tari poate face meseria asta, nu trebuie mare scoala! englezii faceau 2 ani de scoala si erau ofiteri.
5
9
Futuva ngat de boi va balacariti intre voi ca niste idioti deaia ne merge asa in loc de o vorba buna mancati rahat aiurea
3
3
atata rautate .. nu ne mai facem bine... pt toti cei care sunteti pe mare si vreti acasa , sa speram ca de la 15 iunie se pot face schimburi
5
3
Ca o duc rau imbarcatii. Zona este exotica, vasul de croaziera este un lux asa ca sa nu se grabeasca.
3
4
scuze in avans pt.limbaj dar sunt multi prosti tare cu internet ..pt primul bou care sustine ca nu platim TVA, dobitocule o paine daca ai cumparat de 2,5lei are TVA care merge la stat, cei care sunteti pe tancuri si suferiti ...de acord ,v-a trimis cineva legati acolo? nu, sa comparam salariile ?nu.sindicat? sa ma pish pe el uitati-va ca mai sunt zeci de articole cu marinari romani blocati.Sindicatul? liniste ei nu cer nimic de pomana,cer statului sa intervina diplomatic si sa-si faca treaba,charterele sunt platite de mult,este vorba de decizie diplomatica nimic mai mult
5
1
Depindea de tine,daca plecati sau nu in misiunea umanitara?Si le-ai luat in spate pasagerii acelora?Mai neica nimeni,de te uiti dupa vreo moneda de 50 de centi,cind intri prin cabine sa l e rupi wc.urile ..,vezi sa nu te lovesti la ceas,cind mai scrii indicatii despre sindicat!
3
5
Sunt tot la HAL ca si colegul! stai la vapor nu mai plange! dupa o sa plangi ca nu o sa iti mai gasesti job... tot di purto vallarta am plecat in misiunr umanitara pentru MS Zandam. si nu am mai plans, chiar daca aveau cazuri de covid la bord! si le am luat toti pasagerii! aveti la bord tot ce va trebuie..inclusiv fete... sa va plangeti cand o sa mancati cu portia. nu este ok ca va tine la bord neplatiti dar nu este vina companiilor!!! CDC ul are putere mai mare ca Tramp! Salutari de pe MS Rotterdam. si voi mosi corditi cu sindicatul vostru de doi lei aruncati va peste bord ca va innebunit ma
3
5
Satai acolo iubi si mai rabda putin pentru ca timpul trece si pana la urma o sa ajungi acasa,uite si pe mine ma-a"arestat la domiciliu"COVIDul asta timp de doau luni dar pana la urma am scapat,asa ca te inteleg te iubesc si te astept cu darg.
3
4
i.a trimis statul romam pe mercenari acolo? platiti.va ba pomanagiilor transportul,sau stati acolo pe mincarica,aer conditionat moca pina la terminarea crizei.Bani nu vreti sa va dam tot noi,calicilor? in tara va luAti masini de 60000 euro si va dati smeckeri,iar acum cereti pomana?cersetorilor!
5
10
Stiu ca este greu pe mare. Fiecare zi conteaza. La un moment dat, banii nu mai au valoare. Totusi, sa nu uitam ca sunt colegi care stau acasa si nu pot pleca si pe care ii apasa cheltuielile lunare. Prin port, nu se mai gaseste de munca, la remorchere, la pilotaj...aproape nimeni nu angajeaza. Acum...sindicatul ar trebui resetat si ar trebui si o selectie naturala printre agentiile de crewing. Statul, nu face nimic pentru noi...Ar trebui sa facem o liga..ceva sa ne protejam. Sanatate multa!
7
1
O bravo esti managerial.deci sigur esti mec 2.asta este meseria aleasa si aia e...incearca sa te relexezi.
1
5
Ptr 23:24 - stimate Of 1 punte: dupa felul in care te-ai exprimat mai jos, da-mi voie sa am ceva indoieli ca esti capitan. Vezi fii si comfirmat, in loc de fi si confirmat. Eu m-am referit la colegul nostru, care scrie ca este la bord de pe 1 martie. Deci, fa si tu o socoteala. Ti-a iesit rezultatul? Afla c-am spus marinar nu ca functie pe care o am la bord. Sunt managerial si eu. Si las la latitudinea cititorilor sa judece exprimarea si diferenta dintre noi. Voiaj bun in continuare. Si sa te intorci cu bine acasa.
3
3
Ce operari ai dl capitan? Manevre facute de pilot si descarcare incarcare de chief off.e tare greu
0
1
stimabile , habar n-am cum ai dedus tu ca am 75 de zile pe mare . Eu tot pe mare sunt , chiar de 7 luni acum , si tot pe tancuri cu operari la 2 zile ... mexic - us gulf. Si nu marinar , capitan , cu o groaza de responsabilitate pe cap . nu sunt membru de sindicat , si ma bucur , pt ca in situatia actuala s-a dovedit a fii inutil .Te iert , pun pe seama faptului ca esti doar marinar ... e comfirmat ca nu prea va duce capul
7
8
stimabile , habar n-am cum ai dedus tu ca am 75 de zile pe mare . Eu tot pe mare sunt , chiar de 7 luni acum , si tot pe tancuri cu operari la 2 zile ... mexic - us gulf. Si nu marinar , capitan , cu o groaza de responsabilitate pe cap . nu sunt membru de sindicat , si ma bucur , pt ca in sitiatia
6
3
Ei cand au plecat si cu covid si fara covid tot 8 luni erau plecati! Cica e blocat cu inca 1200 oameni... plm eu nu am 1200 pe fb si el plange ca e cu aia acolo
3
9
Dar cand au plecat sa munceasca pt straini au cerut ajutor Romaniei? Cum ne da fundul de greu, imediat se cere ajutor statului . De parca i.a trimis statul. Ai plecat din motivele tale si prin mijloacele tale, te descurci. Te.a trimis tara, atunci apelezi la tara.
8
12
Prietene este vorba ca sunt de 75 de zile pe mare.Contractele sunt de 6 luni. Sunt oameni la vapor care au 8 luni de cand nu si au vazut familia. Asa ca numai vorbi daca nu cunosti situatia. La multi li s au terminat contractele si inca sunt pe mare. Nu ne plangem doar ca vrem sa venim la familii. Tie daca Doamne fereste ti se intampla ceva in familie poti veni acasa, noi nu putem ca suntem legati de maini si de picioare, asa ca vezi ti de treaba ta.
6
6
@20:00 - stimabile, eu sunt pe mare de peste 30 de ani. Nu te mai plange ca esti plecat de acasa din martie. Ce contract este asta? Eu sunt pe tk si nu fac caz cand ajung acasa dupa 4-5 luni de munca adevarata, pe branci, cu operari la 1-2 zile! Pe cand tu, te distrezi si faci caz ptr 2,5 luni de contract? Stai acasa daca nu-ti convine! Fa-te agricultor. Nu c-ar fi o rusine sa faci agricultura. Toata stima si respectul ptr acesti oameni. Ne dau de mancare! Sau orice altceva, daca nu-ti place pe mare. Asa ca ciocul mic si joc de glezna! Sa stii ca sunt si membru de sindicat! Tu esti?
7
9
va invidiez ...sincer...atat de prosti ca nici covidu nici cacarea vesnica n-o sa sa va ia....o sa traiti pt.totdeauna...ca si prostia din capul vostru...uite un nr de tel unde va pot explica civilizat ,barbateste cum sta treaba cu taxele si impozitele 0730215817
4
6
Nu vrea nimeni moca , handicapatilor. Daca vroiam ceva moca stateam acasa pe ajutor social si mancam cacat online .Ce taxe platesti ma prapaditule , 3-4000 usd pe an , cu tot cu tva ? Gandeste-te ca multi avem si afaceri acasa , pe langa faptul ca anual ... in functie de grad , trimitem fiecare intre 30 si 100 000 dolari sau euro in tara . Calculeaza doar tva-ul si vezi pe unde esti in comparatie cu mine
10
6
La cati bani au platit pe taxe si impozite in RO, o sa ii aducem pe fiecare calare pe cate o drona. Dar cu conditia ca pwla dronei sa le intre in kur !
5
12
Sa puna fiecare cate 1000 de dolari si sa organizeze un charter.Ah dar stai!Ei vor sa vina pe gratis,pe banii fraierilor care platesc taxe ,spetindu-se muncind!Sati acolo pana se schimba banii!
13
15
sa platesc eu din buzunarul meu pe voi care nu ati cotizat un leu la stat? tva ul il platiti si acolo si in orice alta tara, mutati va in honolulu si platiti tva acolo si ei sa va ajute.
9
14
daca si astia se plang , care au acces la discoteci , bautura , femei ... ce sa mai zica aia de pe nave comerciale , care o duc mai rau decat o duce la Dragnea la puscarie ? Pe aia care stau de luni de zile la deriva , fara mancare , cine-i plange ?
20
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108