REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

A vrut să-i crape capul cu toporul, crezând că i-a furat telefonul

A vrut să-i crape capul cu toporul, crezând că i-a furat telefonul

Replica API 20 martie 2022 | 12:50 744

Ion Chisăliţă a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârțirea infracțiunii de tentativă la omor, prin sentința din 11 mai 2021. Sentința nu a fost definitivă, pe 19 aprilie 2022 urmînd a se judeca apelul. Inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri unui bărbat cu un topor, crezând că acesta i-a furat telefonul mobil. Victima a necesitat 45 de zile de îngrijiri medicale.

Cum s-au desfăşurat faptele

Incidentul s-a petrecut la un grătar, unde și-a făcut apariția, fără a fi invitată, și victima. Între victimă și inculpat a avut loc o altercație, în urma căreia Ion Chisăliță i-a spart geamul portierei mașinii victimei. În urma acestei altercații, victima a plecat acasă. Conflictul a continuat apoi după ce inculpatul a descoperit că i-a dispărut telefonul, victima fiind bănuită ca l-a furat. Ion Chisăliță s-a deplasat cu șareta la domiciliul victimei, unde a început să îl amenințe și să îi ceară să îi restituie telefonul mobil. Cei prezenți i-au spus că telefonul nu se afla acolo. Atunci bărbatul a plecat către șareta pe care o lăsase în drum amenințând și, în două secunde, a revenit înarmat cu un topor de tăiat lemne, cu o coadă lungă cam de 1 m., cu lamă de 10-12 cm., și a venit către persoana vătămată ținând acest topor ridicat deasupra capului și amenințând că îl va omorî. Când a văzut că vine înarmat cu acel topor, persoana vătămată a intrat în curte, unde avea o coadă de sapă din lemn și a ieșit cu ea în stradă cu intenția să se apere pentru că a văzut că nimeni din cei prezenți nu intervenea.

Desfășurarea bătăii

Victima a ridicat coada de sapă la nivelul capului și atunci inculpatul i-a aplicat o lovitură în lateralul corpului în partea stângă, lovindu-l în regiunea șoldului. Apoi victima a apucat coada de sapă cu ambele mâini și a început să lovească, aplicându-i o lovitură în partea stângă a corpului. A doua lovitură a primit-o în regiunea umărului stâng, (după părerea persoanei vătămate sigur a lovit cu tăișul acelui topor), aplicându-i două lovituri. A ripostat cu aceeași coadă de sapă dar întrucât a nimerit toporul, s-a rupt. Atunci, ca să se apere, a ridicat mâna stângă și a receptat o lovitură aplicată de sus în jos în zona antebrațului, moment în care i-a rupt mâna. După părerea persoanei vătămate, acea lovitură a primit-o mai mult cu coada toporului, dar în proximitatea lamei pentru că pe zona interioară a antebrațului a apărut o ruptură a pielii și a ieșit mușchiul prin acea ruptură. Victima a fost condusă la ambulanță, având nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că inculpatul se află la primul conflict cu legea penală și a recunoscut comiterea faptei, parțial în faza de urmărire penală și apoi, total în fața instanței. Instanța a decis condamnarea lui Ion Chisăliță la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracțiunea de omor. Decizia a fost dată în data de 11 mai și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
crapa chiselita capul caprei asa cum a. crapat si ea piatra!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108