REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

ACCIDENT MORTAL pe Bulevardul Lăpușneanu. „Sunt TRECERI DE PIETONI PROST SEMNALIZATE, NEILUMINATE!”

ACCIDENT MORTAL pe Bulevardul Lăpușneanu. „Sunt TRECERI DE PIETONI PROST SEMNALIZATE, NEILUMINATE!”

Replica API 12 noiembrie 2018 | 14:21 690

Șoferul de 20 de ani este cercetat în libertate

Tânărul de 20 de ani, care a produs un accident, duminică seara, 11 noiembrie a.c., pe B-dul Alexandru Lăpușneanu, în urma căruia trei persoane au fost rănite, iar o victimă a murit, este cercetat în libertate. Șoferul a fost audiat în cursul nopții, dar era în stare de șoc. Totodată, s-a constatat că nu consumase alcool sau alte substanțe interzise.

Șoferul avea permis auto de mai puțin de un an; din primele cercetări, mașina nu circula cu viteză. Urmează însă să fie realizată o expertiză care va stabili cu exactitate viteza cu care rula. Încă de la fața locului, tânărul a explicat faptul că nu i-a văzut pe pietoni în momentul în care s-au angajat în traversarea străzii.

Din primele informații, șoferul conducea autoturismul pe banda a treia a Bulevardului Alexandru Lăpușneanu, dinspre Soveja spre stațiunea Mamaia, iar la marcajul pietonal din apropierea intersecției cu strada Dispensarului, a surprins și accidentat un grup de patru persoane. Accidentul s-a propus pe fondul neacordării de prioritate, spun oamenii legii. În urma accidentului, una dintre victime, un bărbat de 28 de ani, a intrat în stop cardiorespirator și a murit la spital. Celelalte victime sunt internate la Spitalul Județean Constanța.

Starea victimelor rănite în accidentul de pe B-dul Lăpușneanu

Cele trei victime rănite în accidentul petrecut duminică noaptea, pe B-dul Alexandru Lăpușneanu, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Starea uneia dintre victime, o femeie, este critică, a precizat dr. Bogdan Obadă, directorul medical al unității spitalicești.

„Prima victimă a decedat în camera de resuscitare, în ciuda manevrelor care s-au făcut. Ceilalți trei pacienți sunt internați în spital. O pacientă este în stare gravă, în Secția de Terapie Intensivă. Este intubală, ventilată mecanic, are multiple fracturi, are traumatisme craniene, este în stare critică. Mai sunt doi pacienți, ambii internați în Secția de Ortopedie, cu fracturi de gambe. Au fost operați în timpul nopții, sunt stabili, conștienți și cooperanți”, a afirmat dr. Bogdan Obadă.

Reamintim că un tânăr de 20 de ani a condus autoturismul pe banda a treia a Bulevardului Alexandru Lăpușneanu, dinspre Soveja spre stațiunea Mamaia, iar la marcajul pietonal din apropierea intersecției cu strada Dispensarului, a surprins și accidentat un grup de patru persoane. Accidentul s-a propus pe fondul neacordării de prioritate, spun oamenii legii. În urma accidentului, una dintre victime, un bărbat de 28 de ani, a intrat în stop cardiorespirator și a murit la spital. Șoferul avea permisul de mai puțin de un an.

În vreme de polițiștii rutieriști efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii incidentului rutier soldat cu pierderea unei vieți, constănțenii aduc în discuție – din nou! – faptul că trecerile de pietoni de pe B-dul Alexandru Lăpușneanu, de pe toată porțiunea dintre City Mall și stațiunea Mamaia sunt prost luminate. Mai mult, constănțenii arată că vizibilitatea în apropierea trecerilor de pietoni este îngreunată și de faptul că sunt mașini parcate pe stânga și pe dreapta bulevardului, inclusiv pe trecerile de pietoni.

„Toate trecerile de pietoni de la City Mall până la Dobrogea sunt prost iluminate, iar lumina aceea galbenă mai mult te încurcă pe timp de noapte. Pe timp de vară, toate trecerile din acea zonă sunt un calvar. Acela treceri de pietoni ar fi trebuit să fie semaforizate de foarte mult timp. Nu îl cunosc pe copil, dar lipsa de experiență și neglijența autorităților l-au nenorocit. Nu mai vorbesc de familiile victimelor. Bine totuși că sunt borduri noi în tot orașul și mai ales pe Podul Butelii, pe care vom circula în mileniul următor”, ne-a transmis un cititor „Replica”.

„Și din cauza mașinilor parcate acolo se întâmplă accidente, la toate trecerile de pietone de pe B-dul Al. Lăpușneanu, dacă mergi și cu 40 km/oră pe prima bandă și ei apar de pe după mașini, fără să scoată capul, tot îi lovești. Parcă erau niște zone hașurate unde nu aveai voie de parchezi, dar nu ține nimeni cont de ele și se întâmplă ce se întâmplă”, a afirmat un alt constănțean.

„Atât timp cât nu am văzut, nu pot să mă pronunț cu privire la accident, însă în ce mă privește, la volan, în legătură cu trecerile de pietoni, aș avea ceva de menționat, pentru că accidentul s-a întâmplat pe întuneric: sunt treceri de pietoni prost semnalizate, neiluminate. Pe arterele principale măcar, consider că ar trebui luată o măsură în plus vizavi de atenționarea șoferilor și iluminarea în zona trecerii. Indiferent a cui este vina, a pietonului sau a șoferului, cu o iluminare mai bună s-ar putea evita astfel de necazuri! De multe ori nu avem vizibilitate din pricina multor cauze, și ca pietoni, și ca șoferi!”, a transmis un alt cititor al ziarului.

F.B.

Citește și: VIDEO! Un puşti de 20 de ani a spulberat 4 oameni pe trecerea de pietoni: O PERSOANĂ A MURIT!

CAPCANELE din trafic: ‘Făcute de autorităţi pentru fraierii de şoferi! Ne-am săturat!’

VIDEO. Semnal tras de un avocat: este nevoie de limitatoare de viteză la trecerile de pietoni din Constanţa!

Tânăra rănită grav în accidentul de pe Bulevardul Lăpușneanu este fiica unui consilier local din Cogealac

VIDEO. Starea victimelor rănite în accidentul de pe Bulevardul Lăpușneanu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noapte buna domnule primar
6
0
de aha ori mi au sarit in fata foarte multi pietoni, pe volan am o banda reflectorizanta, fix aici le am si aratat multor pietoni o banda reflectorizanta ce poate fi gasita la librarie la numai 5lei, ce injuraturile naibii si pli in gura mi am luat, m am gasit cui sa ii fac bine
3
1
Ce faci ? Incetinesti, reduci viteza si belesti ochii maxim ca sa te asiguri ca nu sunt pietoni angajati in trecere sau care nu sunt hotarati sa stea sau sa treaca.
6
2
intrebare pentru soferi : ce faci cand te apropii de trecerea de pietoni, unde trebuie sa dai prioritate, si nu ai vizibilitate din cauza altor masini, copaci, etc ?
2
4
Joi seara pe Dezrobirii,cat pe-aci sa fie spulberati 2 persoane.Aprope de Alfa-Beta.Trecerea in bezna,pietonii s-au angajat iar auto cred ca avea undeva la max 60 km h.La fe este in haosul sensului giratoriu de la Cora.
6
0
Daca tu crezi ca audi A B6, 20012004 face 500 euro, te inseli amarnic! Daca esti tare-n portofel ia-ti tu ceva peste 500 euro aia si da-te smecher pe strada, ca vad ca tare-n clanta esti...
4
7
machidonii analfabeti,tiganetu,manelistii,meltenii adica fauna tiganistanului dobrogean.
9
5
Toate trecerile de pietoni sunt prost iluminate si semnalizate. Noapte pe bulevarde sunt intrceri intre diferiti baieti de bani gata, daca aveam montate camere de luat vederi ca afara nu se mai intamplau astfel de evenimente nedorite.
6
3
Ar trebui sa se ''deie'' o lege si pentru astia care-s in ultimul hal de analfabeti, cam asa ca tine....
16
0
A-r trebui sa se deie o lege ca ce-i peste 60 de ani sa nu mai aiva voe sa conduca ca sant inplicati an multe accidente sa fim lasati doar noi tineri ca noi tineri santem viitoru tari eu sant tanar ce pula mea am 20 de ani
2
9
Sa se puna limitatoare de viteza inaintea fiecarei treceri!
8
4
cum am spus si la tv. vreti nu vreti. sunt primar si aia e. sunt un bou eu si tot neamul meu si imi pare rau pentru voi. vreau sa fac constanta un cimitir al europei. dar eu am sheptar pe numele lu tovarashu meu ca sunt smsmecher
15
2
Este adevarat - trecerile de pietoni pe timp de noapte sunt greu de reperat. Sunt greu de reperat si pietonii care traverseaza pe zebra.
15
2
individul asta nu cred ca avea ce sa caute pe banda a treia ,un incepator cred ca trebuie sa circule pe banda intaia cel putin un an de zile ,dar la noi orice taranoi cu 500 de euro si-a cumparat un gunoi si vrea sa arate ca junghiul lui este cel mai tare
17
8
dar de ce nu montati praguri pentru incetinirea vitezei? montati cate un prag dintr-asta la mica distanta de fiecare trecere de pietoni
15
5
Ia vedeti istoricul acelei treceri de pietoni. Cati oameni trebuie sa mai moara acolo pentru a se face ceva? Daca se intampla o data asta e, dar cand se intampla frecvent si nu se iau masuri, atunci cineva chiar trebuie sa raspunda. Mai iesi bai, primar tupeist, cu gura mare si acum? Ati cumparat cele mai de cacat becuri de iluminat stradal posibil.
21
2
Malaca aia cblonda cu coada este olitista , jandarmerita ? Sa-i cumpere cineva o cascheta ... face parte din uniforma ! DUMNEZEU sa-l ierte pe pietonul decedat !
2
6
construiti pasarele pietonale in oras in locurile cu mare aflux rutier in locul trecerilor de pietoni nesemaforizate!!!
13
2
lui babu si lui fagadau. Fir-ati ai dracu de dobitoci si de hoti.
19
1
Stai in palazu....trecerea de pietoni de la sens palazu -tomis plus cu stalpi ruginiti si fara lumina de ani de zile Cimpanzeule o vezi???
15
2
de ce nu se iau permisele ca-n franta? pana la 18 sa conduci cu un adult langa ?
8
4
Stati linistiti, odata cu sarbatorile de iarna, vom avea tot orasul luminat, cu ajurorul instalatiilor de iluminare tip bradulet si fulg de nea.
7
4
Babu se ocupa la primaria constanta de circulatie la el trebuie sa dai spaga ca sa poti sa faci un acces intr un bloc , el a facut sensurile giratorii nenorocite de la LIDL, spaga la el ajunge prin firma lui fratisu.... dar nimeni nu verifica. Verificati firma lu frasu lu Babu contracte cu Lidl...., cu penny, cu toate lanturile.... el este responsabil doar de spagi, nu il intereseaza de treceri de pietoni
18
3
Bagati piloni peste tot inclusiv pe trecerile de pietoni sa poata traversa pietonul linistit soferii pe aratura,pe centura ,pe piscurile muntilor.Cu banii si manopera pilonilor se puteau inmulti nr.de parcari!
11
2
cat de cretin esti sa vorbesti de fagadau in cazul unui accident rutier...daca babuinul de la volan de abia sa dat jos din copac , ce vina are ala? tu cand vezi doua masini oprite la trecerea de pietoni accelerezi ....atat te duce mintea...
9
11
Ooooook prost iluminate..semnalizate prost..masini parcate in fata trecerilor. De acord. Insa faptul ca constantenii conduc ca dracu ? Violenti in exprimare..in viraje nu adapteaza viteza..150 kmh prin oras? am vazut... idioti..parcheaza fix unde au nevoie.. nu merg pe jos.aici nu e vorba de pesede alde..penele...etc. aici tine de romanii handicapati..de rasa asta imputita cu care ne mandrim peste tot in lume. Lasati smecheria..romanilor..tatarilor,machidonilor..tiganilor .scarbelor.
33
4
Bine ca Fagadau vrea marmura pe podul de la butelii, dar nu e in stare sa rezolve problema trecerilor de pietoni intunecata ,blocate de alte masini, prost semnalizate. Fagadau nostru are pe constiinta drama acestor 4 oameni...
29
1
Pietonii trec mereu fara sa se asigure, ca si cum sunt invincibili si nici nu se uita de unde vine masina. Trec si gata. Iar problema cea mai mare este parcarea pana in trecerea de pietoni si dupa trecere, astfel nu vezi pietonul cand apare brusc. Insusi semnul de trecere trebuie sa fie integral cu luminat interior intermitent pe timpul noptii, nu prostiile de doua beculete galbene pe care noaptea nu iti dai seama de la ce sunt. Semnul ce reprezinta marcajul pietonal trebuie luminat integral.
29
7
Se circula cu viteza pe bulevarde, se fac drifturi, se accelereaza pe trecerile de pietoni-degeaba se gasesc scuze cu iluminatul prost sau cu lipsa semaforizarii. Orice masina are faruri si de aia ai ochi sa-i casti cand conduci. Multa lume conduce in afara orasului pe sosele neiluminate in timpul noptii-in comparatie orasul e luminat feeric. Si cum e posibil ca soferul responsabil de un accident mortal si cu mai multe victime sa fie cercetat in libertate? Pai exista riscul sa o stearga din tara.Il mai prinde politia la anul si la multi ani.
17
7
Fagadau nu se ocupa deloc de zona Lapusneanu! Numai de centu unde au makidonii lui pravalii! Vina apartine si pietonului care se arunca pe trecere fara sa se asigure! Se poate intampla tehnic orice cu o masina! Trebuie sa ne asigiram si noi inainte de a traversa!
28
6
ce fel de bmw avea si cu cati km conducea?
7
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108