REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ACŢIUNEA TAXI în 13 judeţe, între care şi Constanţa: maşini defecte, şoferi băuţi, peste 1.000 de sancţiuni

ACŢIUNEA TAXI în 13 judeţe, între care şi Constanţa: maşini defecte, şoferi băuţi, peste 1.000 de sancţiuni

Replica API 26 octombrie 2013 | 00:00 171

Bilanţ prezentat de IGPR:

Bilanţ prezentat de IGPR:

Acţiune de amploare, joi şi vineri pe străzile din Constanţa. Poliţiştii rutieri, alături de specialiştii RAR, au luat la control taximetrele ce rulează pe străzile din Constanţa. Dacă unii şoferi au colaborat fără probleme, alţii s-au arătat deranjaţi de prezenţa aparatelor de fotografiat, iscând scandaluri pe această temă. Mai mulţi taximetrişti au fost sancţionaţi, dar li s-a reţinut şi certificatul de înmatriculare. Acţiunea de la Constanţa s-a înscris într-o campanie naţională pe linia verificării legalităţii activităţii de taximetrie. Potrivit IGPR, poliţiştii au acţionat în municipiile şi oraşele din 13 judeţe, pentru a verifica legalitatea activităţii de taximetrie. În total, în toate judeţele vizate de acţiune au fost aplicate 1.000 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Acţiunea "taxi" s-a derulat în municipiile şi oraşele din judeţele Cluj, Braşov, Iaşi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Botoşani, Brăila, Constanţa, Covasna, Harghita, Satu-Mare şi Sălaj.

La activităţi au participat 405 poliţişti rutieri. Principalul obiectiv al acţiunii a fost impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor. De asemenea, s-a verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat. Pe parcursul acţiunii, au fost verificate 2.632 de autovehicule, fiind aplicate 1.011 sancţiuni contravenţionale, anunţă IGPR. Din totalul sancţiunilor, 133 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 878 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice (dintre care 7 pentru neacordare prioritate pentru pietoni, 1 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, 76 pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice) şi 3 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 44 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni, dintre care 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge şi 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată.

Spre exemplu, arată IGPR, la Sfântu Gheorghe a fost depistat un taximetrist la volan având o îmbibaţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În municipiul Brăila, poliţiştii au depistat un taximetrist care a efectuat transport de persoane în regim taxi, fără a deţine atestat profesional şi având buletinul de verificare metrologică a aparatului de taxat expirat.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108