REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Acuzaţii de malpraxis la Constanţa, după ce un bebeluş a murit la scurt timp după naştere

Acuzaţii de malpraxis la Constanţa, după ce un bebeluş a murit la scurt timp după naştere

Replica API 4 februarie 2015 | 20:13 636

Colegiul Medicilor analizează cazul din 2012

Colegiul Medicilor analizează cazul din 2012

I-a murit bebeluşul în spital din cauza neglijenţei în serviciu a medicilor din Constanţa. Este acuzaţia gravă a unei mame disperate care a decis să nască într-o clinică privată, în urmă cu doi ani, acolo unde medicul ginecolog şi cel neonatolog le-au externat, dând asigurări că „fetiţa este un copil sănătos”. Ajunse acasă, după trei zile, copila a început să se simtă rău. Părinţii au dus bebeluşul la un cabinet particular din Medgidia, iar medicul i-a prescris un tratament. Nici tratamentul prescris de medic nu a dat rezultate, aşa că femeia a ajuns în cele din urmă cu fetiţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Întrucât starea copilului se agrava, familia a cerut transferul la Bucureşti, însă medicii au dat asigurări că poate fi tratat şi la Constanţa. După 13 zile de la naştere, micuţa a murit în spital.

Mama ei a făcut plângere la Colegiul Medicilor din Constanţa pentru malpraxis pe numele a patru medici: "În primul rând, dacă se dovedeşte că diagnosticul care a dus la moartea fetiţei este acela de Sindrom Torch, în ceea ce o priveşte pe doamna doctor ginecolog, consider că a săvârşit o eroare în actul medical, încă din a treia lună a sarcinii mele, (06.04.2012) când, pe baza unor rezultate nu tocmai normale a analizelor de la acea dată, nu a pus un diagnostic corect. (...) În al doilea rând, consider că medicul primar pediatru – neonatolog din spitalul privat Isis, ne-a dat drumul prea devreme, internarea a durat doar trei zile, copilul fiind născut la 37 de săptămâni, icterul fiind doar la starea de instalare, nefăcând nimic pentru acesta, iar vaccinul BCG nefăcându-l în perioada de internare, achitând pachetul care cuprindea până la 7 zile de spitalizare. (...) Consider că atât medicul primar pediatru, cât şi medicul anestezist, ambii din cadrul Spitalului Judeţean, au săvârşit erori în exercitarea actului medical, prin modalitatea de abordare a cazului în sensul în care au amânat deplasarea la o unitate spitalicească din Bucureşti până în momentul survenirii decesului, cât şi dubiul pe care-l am datorită tratamentului care l-au efectuat asupra fetiţei. Cauza morţii fetiţei pentru noi a rămas neclară şi cu un mare semn de întrebare. Vă rog frumos să faceţi lumină în acest caz şi să evaluaţi şi comportamentul medicilor care a lăsat de dorit. Prin urmare, consider că toţi cei patru medici au fost implicaţi şi vinovaţi în mod direct de decesul prematur al fetiţei mele Sara-Maria". Cazul este acum în discuţie la Comisia de Etică din Bucureşti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108