REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Adăposturile antiatomice, REPARATE de Primăria Constanţa

Adăposturile antiatomice, REPARATE de Primăria Constanţa

Replica API 8 noiembrie 2018 | 00:00 969

Ce se întâmplă în cazul unui dezastru nuclear ori a unui atac terorist, unde se adăpostesc locuitorii municipiului Constanța? Nu trece lună în care să nu fie testat sistemul de alarmare a populației, ba chiar Primăria Constanța a început modernizarea acestuia. Ba mai mult, autoritățile au început, anul acesta, repararea și igienizarea tuturor adăposturilor publice de protecție civilă din municipiul Constanța.

În municipiul Constanța sunt peste 120 de adăposturi de protecție civilă, în subsoluri de bloc, de instituții publice sau case. Dintre acestea, 64 de adăposturi sunt în evidența Serviciului Protecția Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență, din cadrul Direcției Tehnic Administrativ a Primăriei Constanța, și, de anul acesta, toate intră „într-un proces de reparații curente și igienizare”.

„Adăposturile publice de protecție civilă sunt amplasate pe toată raza teritorială a municipiului Constanța și sunt construite între anii 1975 – 2006. Anual sunt propuse de către serviciul nostru fondurile necesare pentru lucrările de reparații curente și igienizare privind întreținerea adăposturilor. În limita bugetului alocat, au fost incluse în programul anual al achizițiilor publice, pe anul 2018, lucrările de reparații curente și de igienizare a adăposturilor. În acest an se execută lucrări de reparații curente și igienizare la șase adăposturi, după cum urmează: adăpost situat pe B-dul Tomis, bloc TS14, sc. B; str. Egretei, bloc AV22, sc. A; str. Egretei, bloc AV 22, sc. B; str. Arcului, bloc A9, sc. A; str. Arcului, bloc A9, sc. B; str. Arcului, bloc A8, sc. B”, a afirmat Eugen Căruntu, directorul Direcției Tehnic Administrativ.

De menționat că cel mai mare adăpost public de protecție civilă este situat pe strada Ștefan cel Mare – are o suprafață de 416 mp, cu o capacitate de adăpostire pentru 416 persoane. Cel mai mic adăpost este situat pe strada Grădiniței, bloc CS1, care are o capacitate de 37 de persoane. „Conform normativelor în vigoare, fiecărei persoane în revine un metru pătrat”, a afirmat Eugen Căruntu.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: BUNCĂRELE ANTIAERIENE din Constanţa. Unde se află şi care este starea lor

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai care adaposturi antiatomice,erau candva adaposturi antiaeriene dar s-au ofilit,s-au transformat in boxe unde se tine varza la murat,posibil ca in caz de atac nuclear jidanesc,varza murata sa aduca alinare
0
0
...dar cel de pe str Amzacea 13 l-ati reparat...ca arata la fel ca aceste poze ?
2
0
Da pe cel de sub fosta sala Lahovari , Ferdinand 34 il stiti?
3
0
Astea-s cu numele anti atomice. Sunt niste biete beciuri fara nicio protectie in caz de atac atomic. Loc in ele nu e nici macar pentru noi locatarii din bloc.
7
0
Bani pentru buzunarul hotului de fatalau... Cum dracu poti scapa dintr-un atac nuclear intr-un adapost conceput in al 2-lea razboi pentru atac al aviatiei...!?!
11
1
De ce nu este publica lista completa a acestor adaposturi?
9
0
bani aruncati. NU SCAPA NIMENI !
6
2
Tara arata ca dupa bombardament,ce mai reparati?
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108