REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Adina, o copilă din Buzău, își vinde desenele pentru a cumpăra o pereche de ghete

Adina, o copilă din Buzău, își vinde desenele pentru a cumpăra o pereche de ghete

Replica API 28 ianuarie 2018 | 00:00 328

Are doar 13 ani, însă lipsurile zilnice şi foamea nu îi sunt străine! Adina, o copilă din Buzău, trăieşte de pe o zi pe alta, alături de mama şi cei trei fraţi ai ei. Nu avea nici ghete cu care să meargă la şcoală, aşa că fata şi-a vândut desenele. Într-o cameră mică şi rece, Adina îşi creionează emoţiile pe o coală albă de hârtie. Desenul este singurul ei refugiu.

"Desenul exprimă tristeţe! Pentru că tata a plecat şi mami plânge mereu. Şi eram şi eu tristă", spune copila.

Are doar 13 ani, însă are griji de om mare. Şi o copilărie umbrită de lipsuri. Pentru că nu mai avea cu ce să se încalţe pentru a merge la şcoală, a ales să-şi vândă desenele.

"Aveam multe desene şi stăteau acolo degeaba! Am spus că vreau să le vând pentru că colega mea mi-a dat nişte ghete şi sunt cam rupte. O femeia mi-a dat pe zece desene o pereche de ghete şi unui bărbat i-am dat 3 desene şi mi-a dat un milion şi jumate", povesteşte Adina.

Adina trăieşte de pe o zi pe alta, alături de mama ei şi de cei trei fraţi. De multe ori adorm flămânzi.

De când tatăl i-a părăsit, Antonio, băiatul cel mare, e stâlpul casei. Învaţă la un liceu din Buzău şi merge 20 de kilometri cu autobuzul. Îi este greu, dar se sacrifică pentru visul său.

"Când am bani, îi dau şi lui să mănânce la cantină acolo, când n-am, stă nemâncat de dimineaţă şi până la 4 seara, când ajunge acasă", spune Carmen Ion, mama copiilor.

Deşi e cel mai mic, Alin ştie cât de greu îi este mamei să îi crească. În ciuda greutăţilor, copiii nu au uitat să ... zâmbească.

"Când fac poze, zâmbesc uite-aşa", spune Alin.

SURSA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei mai aproape de acesti oameni sunt si primarul,preotul,seful de post, dirigintele ce pot mobiliza localnicii!
0
0
Da,ba nicu! E stire data pe observator A1,Kanal d etc .cred ca sageata se cheama localitatea unde sta familia aceasta.
0
0
Atata timp cat articolul spune ca fratele cel mare face naveta 20 km la Buzau,inseamna ca familia locuieste intr-o localitate limitrofa.
1
0
Detalii despre cum puteti ajuta pe facebook ,,impreuna pentru buzoieni"
0
0
Faceti un cont bancar domnii de la replica din care sa isi poate extrage fata sumele depuse de fiecare dintre cei care doresc sa o ajute!
0
0
Ptr mimi,nicu,george daca vreti s-o ajutati va puteti interesa la primaria buzau.Pt ca nu trebuie expusa familia asa cu adresa la vedere.Din ce stiu buzaul are presa,radio si post tv locale si e posibil ca replica sa fi preluat ca stire de pe-acolo de undeva.Deci cine vrea sa ajute iata ca poate da de familia asta prin intermediul oficial presa sau primarie.
2
0
subscriu ce a scris mimi si nicu, va rugam mai multe detalii despre astfel de stiri, poate vrem sa ajutam. Multumesc.
0
0
Si pe timpul lui tovarasu erau la tara copii saraci fara incaltaminte adecvata fiecarui sezon si multi chiar munceau la sapa ca sa -si poata lua cele de trebuinta la inceperea unui an scolar si atat, pentru ca in rest purtau ce aveau sau de la fratii mai mari, carora le ramaneau mici hainele sau incaltamintea.De multe ori se mai si carpea cu un petec de material tot de la o haina veche.Acest copil a ales ceea ce i-a fost mai la indemana , de apreciat pentru ca desenele ei inseamna munca dar si multe dureri sau bucurii ascunse. SI-a pus sufletul pe hartie.Dati detalii, putem s-o ajutam.
2
0
parca ar fi singuraul!
1
0
Daca vreti aprecieri despre calitatea materialului,publicati cat mai multe detalii despre familia respectiva,cu siguranta se vor gasi destui oameni dornici sa ajute.
2
0
De ce.nu i dati numele integral si desenele pe Care le face? Putem cumpara si n felul asta o putem ajuta.... De ce expuneti un caz doar pe jumatate? Nici daca ai vrea sa o ajuti ai cum pt ca nu exista informatii ca sa o cauti sa o contactezi sa i iei o pictura sa i trimiti haine de ex sau mancare sau un cont prin credit bancar....fratilor, daca scrieti ceva, dovediti putin profesionalism
5
0
pe timpu lui Tovarasu nu se intampla asa ceva.
1
3
Astea sunt adevarate articole. Cele cu politicieni grasi si cariati, ma lasa rece.
10
1
Asta sa le MULTUMITI guvernantilor
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108