REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Administratorul Delta Trans, trimis în judecată de DNA

Administratorul Delta Trans, trimis în judecată de DNA

Replica API 7 decembrie 2012 | 00:00 94

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Alexandru Tefăniţă Mardale, administrator al S.C. "DELTA TRANS UTIL" S.R.L. Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

- două infracţiuni de evaziune fiscală,

- folosirea, cu rea-credinţă, de bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect;

- transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia,

- uz de fals, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "În perioada iulie 2008 - mai 2009, inculpatul Mardale tefăniţă Alexandru, administrator de drept al S.C. "DELTA TRANS UTIL" S.R.L. Constanţa, a omis să evidenţieze în contabilitatea societăţii veniturile realizate din livrări de mărfuri şi prestări de servicii, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. În această modalitate, inculpatul Mardale tefăniţă Alexandru a creat în dauna bugetul general consolidat al statului un prejudiciu în cuantum total de 4.686.258 lei, echivalent a 1.175.276 euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Inculpatul Mardale tefăniţă Alexandru a folosit în interes personal suma de 15.530.989,60 lei, încasată din valorificarea de mărfuri şi prestarea de servicii către partenerii comerciali, pe care a ridicat-o în numerar din conturile firmei sale pe baza unor documente false, respectiv 53 de borderouri de achiziţii cereale de la persoane fizice. De asemenea, la data de 14 iulie 2008, în scopul evitării controalelor financiar fiscale, cu ocazia înregistrării firmei sale la Registrul Comerţului, inculpatul a menţionat date nereale cu privire la stabilirea sediului social, pe care l-a declarat la o adresă unde firma nu a funcţionat niciodată, pe baza unui contract de închiriere falsificat. În plus, în cursul lunii septembrie 2009, inculpatul a cesionat în mod fictiv părţile sociale ale firmei sale pentru a se sustrage de la urmărirea penală pentru infracţiunile de evaziune fiscală.

A.N.A.F., prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, s-a constituit parte civilă în procesul penale cu suma de 4.686.268 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. În vederea recuperării acestui prejudiciu nu s-au luat măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului". Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272