REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

AEP: Aproape 500 de români din străinătate - înregistraţi, până în prezent, pentru a vota la parlamentare

AEP: Aproape 500 de români din străinătate - înregistraţi, până în prezent, pentru a vota la parlamentare

Replica API 11 aprilie 2020 | 00:00 1080

Aproape 500 de alegători români din afara ţării s-au înregistrat, de la 1 aprilie şi până în prezent, pentru alegerile parlamentare din acest an, pe portalul www.votstrainatate.ro.

Potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente, dintre aceştia 146 au optat pentru votul la secţia de votare, iar 352 - pentru votul prin corespondenţă.

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care se află în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze. Astfel, cetăţeanul român îşi exprimă dorinţa să voteze în străinătate la alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2020, urmând să fie radiat pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în cea din străinătate.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa lui de corespondenţă. Optând pentru această modalitate de vot, persoana care se înscrie pentru a-şi exercita dreptul de a alege prin corespondenţă va fi radiată pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă.

Potrivit legii, termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare începe la data de 1 aprilie a anului în care au loc alegerile parlamentare şi se termină la data expirării a 15 zile de la data începerii perioadei electorale, precizează AEP.

Toate informaţiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opţiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri: https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta. Întrebări şi sesizări legate de procedura de preînregistrare şi înscriere pot fi transmise la adresa de email contact@votstrainatate.ro, informează AEP, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ma reprezinta pe mine votul celor din Diaspora? Ei nu traiesc aici! Vin, consuma teste, manca , sunt cazati pe banii statului si pleaca!
4
0
Diasporezii nu ar trebui sa aiba drept de vot. Nu traiesc in tara asta, nu muncesc aici si nu platesc impozite catre statul Roman. La cacat cu atatea drepturi care li se dau sau sigur sunt cei care au inclinat balanta spre plavan si guvernul meu.
6
0
Daca mai vreti voturi nu mai aprobati in Parlament prelungirea starii de urgenta. Aceasta e doar un pretext care acopera ilegalitati fara numar, taieri de venituri si amenzi acordate fara numar pt a aduce bani la buget in vederea organizarii alegerilor locale si parlamentare. Se comit abuzuri inimaginabile sub umbrela starii de urgenta care e afacerea secolului pentru acesti nenorociti de PNL-isti. Nu-i intereseaza sanatatea noastra.S-ar bucura daca am crapa cat mai multi si nu ar mai avea cui plati pensii si salarii.Opritii acum pana nu se alege praful de tot.Altfel va fi vai de capul nostru.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108