REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Aeroportul Mihail Kogălniceanu va avea un hangar parcare și mentenanțe nave

Aeroportul Mihail Kogălniceanu va avea un hangar parcare și mentenanțe nave

Replica API 24 august 2022 | 00:00 1700

Aeroporturile sunt elemente generatoare de activitate şi de locuri de muncă, atât direct, cât și prin serviciile terților care deservesc sau beneficiază de oportunitățile oferite de aeroport. În colaborare cu autorităţile publice şi cu actorii publici regionali şi locali interesaţi, Aeroportul Mihi Kogălniceanu se va mobiliza pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, fapt ce va contribui activ la dezvoltarea regională şi locală, aducând beneficii tuturor. În acest context, a considerat oportună realizarea studiului de fezabilitate care să fundamenteze dezvoltarea unui Hangar de parcare si mentenanta aeronave, să identifice soluţia tehnico-economică optimă de dezvoltare şi să includă analizele tehnico­economice, financiare şi instituţionale necesare finanţării obiectivului de investiţii.

Un aeroport modern trebuie să atragă cât mai multe surse de venituri prin diversificarea activităţilor sale. În prezent principalele surse de venituri ale Aeroportului Internaţional Mihail Kogalniceanu Constanta sunt obţinute din taxe de aeroport, chirii pentru spaţiile comerciale, chirii din publicitate şi din activităţi de handling. Având în vedere intenţia de atragere în viitorul apropiat de noi companii aeriene care să opereze pe aeroport, precum şi luând în considerare solicitarea companiilor aeriene care operează deja pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogalniceanu Constanta, de asigurare a condiţiilor necesare pentru repararea şi întreţinerea aeronavelor, apare oportunitatea dezvoltării unui segment de mentenanţă aeronave.

Pentru a se putea realiza activitatea de mentenanţă aeronave este necesară crearea unei infrastructuri corespunzătoare prin construirea unui hangar de mentenanţă şi a spaţiilor conexe aferente lui (spaţii de depozitare, parcare autovehicule, docuri de aprovizionare cu piese de schimb şi materiale, platforme pentru aeronave) precum şi spaţii conexe (vestiare, birouri, etc.). În acest context, a demarat procedurile în vederea realizării studiului de fezabilitate care să fundamenteze dezvoltarea hangarului de parcare si mentenanta aeronave, să identifice soluţia tehnico-economică optimă de dezvoltare şi să includă analizele tehnico­economice, financiare şi instituţionale necesare finanţării obiectivului de investiţii.

Serviciile de elaborare a studiului va costa Aeroportul Mihail Kogălnicenu 336.134.45 lei.

Astfel, realizarea obiectivului de investiţii „ Hangar parcare si mentenanţă aeronave" la Aeroportul Internaţional Mihail Kogalniceanu Constanta S.A ', ar aduce aeroportului, respectiv Judeţului Constanta şi a regiunii Sud-Est următoarele beneficii:

- asigurarea unei game diversificate de servicii, fapt ce ar contribui direct la dezvoltarea accentuată a aeroportului;

- asigurarea infrastructurii necesare mentenanţei aeronavelor;

- creşterea locurilor de muncă;

- atragerea de noi companii aeriene pe aeroport;

- contribuţia semnificativă la dezvoltarea regională, prin atragerea de investitori care necesită conexiuni rapide ale Judeţului Constanta cu ţările din care provin.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Vergil,principalal sursa de venituri a aeroportului o reprezinta subventiile date de stat,asa putandu-se lafai in masini de serviciu armata de putori habarniste si pupincuriste ai marelui si competentului director general,Artagea.
0
0
Si ce vor face cu hangarul ? Tenis de masa atunci cand ploua ?
0
0
Este al lui Zamani.
0
0
da, ai dreptate, arata jalnic, este de tot rasul, parca este facuta acum 100 de ani, ati vazut cum s-au facut in Sibiu si Cluj, aici de ce nu se darama cladirea asta urata si nu se face ceva modern si spatios?
0
0
E de fapt aerogara, impropriu zis aeroport, se pot face filme cu iz de anii 70.
0
0
vrem si alte destinatii internationale macar o cursa pe saptamana
0
0
Dar zboruri care sa satisfaca nevoile constantenilor cand o sa fie ? Din punctul meu de vedere , ca la multe alte capitole, suntem pe ultimul loc in tara in clasamentul oraselor mari. Acum aeroportul deserveste nevoile americanilor nu ale constantenilor...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108