REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Agențiile de turism nu au primit cereri de anulare a vacanțelor în Austria

Agențiile de turism nu au primit cereri de anulare a vacanțelor în Austria

Cristina BĂRBUCEANU 12 decembrie 2022 | 00:00 1434

Subiectul încă de actualitate aflat pe buzele românilor este cel despre faptul că Austria nu ne-a vrut în Schengen. Din acest motiv, mai mulți oameni au lansat tot felul de semnale potrivit cărora nu ar trebui să mai alimentăm de la benzinăriile austriece sau să mai avem conturi la băncile austriece. Alții au spus și că ar trebui să nu mai mergem în Austria în vacanță. Zis și… atât. Mai multe agenții de turism din Constanța au fost contactate pentru a răspunde dacă constănțenii își anulează sau nu vacanțele în Austria. Ei bine, veți fi surprinși!

Târg de Crăciun din Austria

„Ne anulăm toate vacanțele”… sau nu

Faptul că Austria a refuzat românilor accesul în spațiul Schengen nu este mai este o noutate. În urma scandalului, unii au reacționat și au anunțat boicot împotriva companiilor austriece, alții au luat deja măsuri, precum interzicerea în restaurante a plății cu carduri Raiffeisen, sau oameni de afaceri care și-au mutat conturile la alte bănci.

Suntem uniți... până la distracție. Vacanțele în Austria nu au fost, în schimb, anulate. Cum să nu mai plece românii în Austria când ei sunt înnebuniți după târgul de Crăciun de acolo?! Reprezentantul unei agenții de turism a declarat, pentru Replica: „Nu, nu, nimeni nu și-a anulat zborul către Austria!”, în timp ce un altul a spus: „O singură persoană dorea, însă nu s-a putut pentru că, fie că ne place sau nu, trebuie să ne supunem condițiilor tarifare. Deci nu a putut”, deci clientul nu a rămas înverșunat până la capăt. Reprezentanții altor două agenții de turism au declarat ferm că nimeni nu și-a anulat vacanța în Austria.

Desigur, aceste vacanțe sunt, în general, planificate cu mai multe luni înainte, iar Viena încă rămâne în topul preferințelor românilor, în ciuda faptului că Austria ne-a refuzat nonșalantă accesul în Schengen. Așadar, reprezentantul unei agenții de turism a declarat pentru Replica: „Trebuie să vă spun că avem turiști în momentul de față care pleacă în Austria. De fapt povestea este următoarea: începând cu data de 26 noiembrie, sunt 4-5 capitale europene care se pregătesc pentru Crăciun. Acestea sunt: Budapesta, Praga, Viena, Berlin și au piețe de Crăciun. Astfel se organizează excursii pentru ca doritorii să vadă piețele de Crăciun din orașele acestea. Avem clienți înscriși pentru aceste excursii. Într-adevăr, în contextual actual (n.r. în care Austria nu ne-a vrut în Schengen), am dat niște telefoane ca să le văd clienților starea de spirit și turiștii nu sunt afectați emoționali și spun: „Eu vreau să mai merg la Viena”; oamenii merg și vor să călătorească mai departe chiar dacă noi nu digerăm foarte bine faptul acesta cu neacceptarea în Schengen.

Schi în Austria

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
una zicem, alta fumam
1
0
Boicotarea asta este o mare prostie! Daca ar fi ceva de facut singurii care pot face ceva, prin adoptarea de legi, sunt politicienii in frunte cu acei exponenti care ar fi trebuit sai isi dea demisia dupa acest esec politic!
4
4
au bani bugetarii grasi,s[parlamentarii,trintorii obositi pensionari la 45 de ani,asa ca ce sa faca cu ei,ii sparg in austria.Poate va mai racoriti acolo ca prea sinteti multi,luav.ar drequl sa va ia. Apoi ii vezi la tembeliziuni ca cersesc,nu avem bani de mincare,am luat car ca sa facem sarbatorile,de parca este obligatoriu sa-ti faci matul ghoaga.ue ba!
5
3
nimeni nu a zis baiatule ca boicoteaza Austria. Doar pe unii parlamentari iai vazut ca au zis asta ca sa nu se uite la ei insisi. Tu esti atat de p***t incat nu te uiti la tine n ograda sa vezi ce ai stricat de nu te vrea vecinu la el in curte. Hai mars. Apropo... Iti reamintesc.. Sa nu ti bagi degetu in c*r cand faci baie
3
5
Cei care vor sa plece in vacanta in austria , credeti ca le pasa daca Romania a intrat sau nu in uniune . Pentru ei este tot una .
4
0
vacantele rezervate fara clauze de returnare a banilor nu vor fi anulate niciodata . nu conteaza destinatia . agentiile de voiaj trebuie sa informeze ziaristii fara experienta in domeniu . nimeni nu e dispus sa piarda bani
11
0
Cwrvele au umplut de paduchi viena. Siktir vacanta recreativa la rrumeni
6
2
Laq fel, e coada si la OMV....ai nostril, din Cogealac, alimenteaza ieftin.
4
1
La Romani mamaliga frige 3 ore, dupa asta se revine la normal
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108