REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALDE Constanţa, în fierbere: toţi se visează preşedinte la judeţ!

ALDE Constanţa, în fierbere: toţi se visează preşedinte la judeţ!

Replica API 15 decembrie 2017 | 00:40 462

Lista doritorilor

Lista doritorilor

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu are la Constanţa o conducere interimară la nivel de judeţ. Cel mai probabil, în luna ianuarie a anului 2018 vor avea loc alegeri; între timp, conducerea judeţeană este asigurată de Andrei Gerea, desemnat în acest sens după „mazilirea” deputatului Mircea Banias.

Iminentele alegeri interne au animat partidul la Constanţa, existând discuţii intense în teritoriu, în vederea identificării unui lider capabil să gestioneze partidul. De fapt, discuţiile au dus la o divizare în două curente: o parte care susţine varianta Daniel Learciu (actualul preşedinte de la organizaţia municipală), care să preia şefia judeţului şi... mulţi alţii care se văd potenţiali candidaţi.

Un posibil candidat este consilierul Nicu Moroianu de la Mangalia. Manager de succes în domeniul turimului, Moroianu gestionează în prezent celebrul restaurant „Lacul Radilor” din Olimp. Nu este proprietar, ci doar chiriaş. Alt potenţial candidat pentru preşedinţie este tot de la Mangalia: Leo Tănase, fost liberal, în prezent reprezentant ALDE. El ar putea candida chiar cu susţinerea lui Nicu Moroianu. Despre Tănase adăugăm că deţine un spaţiu comercial.

A decis să revină din Spania şi să candideze în urmă cu două mandate din partea PNL ca urmare a solicitării actualului primar Cristian Radu. Un alt membru ALDE care ar vrea să candideze este Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, implicat recent într-un incident neplăcut: a fost înregistrat în timp ce folosea un limbaj greu de reprodus.

O altă variantă de candidatură la judeţ este Mariana Mircea, spun sursele noastre. Mariana Mircea este consilier la Cernavodă, fost primar, însă are o problemă: un dosar anunţat în cadrul Primăriei Cernavodă, în presă, cu un prejudiciu considerabil, dar pentru care însă nmu a fost trimisă în judecată, existând semne de întrebare dacă se va mai întâmpla acest lucru. Şi, în fine, o altă variantă: Valer Iosif Mureşan, fostul primar al comunei Mihail Kogălniceanu: „A avut rezultate la alegeri, a scos 6 consilieri”, a comentat, în referire la acesta, un membru ALDE.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grijania mamii voastre de talhari nenorociti.Nu va mai satura Dracul!
1
1
Astia de la ALDE sunt babuinii din politica romaneasca , adica , maidanezii junglei , aia care inghit orice daca este de furat , de pomana , de pacaleala . De fapt , ei sunt rezultatul minciunii , al pacalirii electorilor , al confuziei de valori . Vai de steaua lor de nulitati ambigue ...
2
1
Learciu-cipanu si tribul sau de ospatari sunt preferati de Tariceanu.
4
0
Este normal sa se intimple asa, cind se apropie ceva alegeri. Art. are ceva ironie dar...cam degeaba. In primul rind nu au fost anuntate alegeri iar in al doilea rind e bine ca sunt candidati. Pe parcurs se vor mai cerne si candidatii. Oricum cresterea in sondaje ALDE ar indica un pericol ptr. unele partide. Pe dreapta e greu cu PNL dar sunt convins ca niste candidati buni ALDE pot anihila diferentele. Oricum la C-ta PNL nu a excelat niciodata. Amintiti-va de PLD -Stolojan care a spulberat PNL pe municipiu si era la inceput.
1
2
Un partid de foame in gat, toti vor sa aiba functii sau sa isi bage rudele , sotiile , prietenele pe la functii publice.
4
1
a sosit momentul sa va impartiti posturile in puscarie, aici este cazul sa puneti punct, ati dovedit cat de nemernici sunteti
4
1
Mai noi constanteni am ajuns asa de prosti,nu mai avem pe cine sa alegem.
4
0
LuatI o pe Diana b
3
1
Learciu presedinte! Learciu presedinte! Learciu presedinte! Cel mai capabil si cel mai interactiv candidat!
5
12
Din surse sigure; PALAZ de la PMP trece la ALDE. Basescu ia trasat sarcina.
7
3
moroianu manager de sucuces ..buna gluma..de tanase sa nu mai comentam..toti dupa chipul si asemanarea lu tariceanu
8
4
Moroianu,manager de succes?!!El este hot de meserie,pe unde a fost a iesit pe usa din spate,a furat tot!Mic om,mic caracter!
15
2
Ce dracu manager de succes ca e praf restaurantul ala! Iar vrea Lupu de la PNL sa isi monteze sclavii in conducerea altor partide! PNL este o mafie!
13
1
Manager de succes?!? Un biet carciumar... Toti tarlicii se catara care mai de care...
15
1
Ar fi cazul sa vin si sa va iau pe toti. Prea de tot. Toti vreti ciolan. Va e foame tare!
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108