REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alegeri 2020: CABINE de VOT special amenajate pentru alegătorii cu stare FEBRILĂ

Alegeri 2020: CABINE de VOT special amenajate pentru alegătorii cu stare FEBRILĂ

Replica API 2 septembrie 2020 | 23:52 1723

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că autorităţile au în vedere la elaborarea normelor care vor fi aplicate în ziua votului pentru alegerile locale asigurarea unor cabine de vot dedicate în cazul în care la o secţie de votare se va prezenta un alegător care prezintă o stare febrilă.

Nelu Tătaru

"Avem în discuţie, în acest moment, şi nişte norme de pregătire a acestor alegeri, cu norme de campanie care, deja, au fost elaborate, urmează să apară prin ordin comun şi norme pentru ziua votului. (...) Pentru momentul votului avem nişte circuite la fiecare secţie de vot, după cum avem şi, dacă avem, de exemplu, un alegător febril, nişte cabine de vot dedicate, au prioritate, sunt preluaţi, sunt duşi la cabina de vot dedicată în secţia de vot şi dezinfectată după. Există varianta cu aerisirea sălilor unde se desfăşoară procesul de vot o dată la două ore sau de câte ori este nevoie, cu prezenţa dezinfectantului şi contactul cât mai puţin, dezinfectante cât mai multe şi la ieşirea din secţia de vot", a explicat Nelu Tătaru, la Digi 24, întrebat ce măsuri de protecţie sanitară vor fi impuse cu ocazia alegerilor locale programate pentru data de 27 septembrie, citează Agerpres.

El a precizat că va exista personal care să verifice respectarea acestor reguli în fiecare secţie de vot.

Întrebat cum se va proceda pentru cei care sunt în izolare la domiciliu sau la spital, ministrul a spus: "Sunt acele urne mobile şi numărătoarea se va face separat pentru acele urne mobile care vin din spitale sau de la cei aflaţi în izolare la domiciliu".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica daca ai peste 37 cu 3 nu ai voie la servici sau in oricare alta parte dar la vot da?...
0
0
Bai tatarule esti cretin, handicapat sau senil? Dar cei din jurul tau nu te vad ? Pai tu chemi copii la scoala cu declaratii pe propie rsspundere de la parinti si pentru vot faci cabine speciale? Esti tampit? Orbsn te vede ce faci ca de la klaus nu am nicio pretentie! Pai daca daca vin 10 pensionari febrili, posibil cu covid si merg acsa nu fac prapad? Deci, concluzia...este o mareeeeee vrajeala covidul asta...e doar in creierele voastre avare de imbogatire
2
0
o mai mare ineptie nu am citit pana acum. Daca ai stare febrila stai acasa......
3
0
Prezenta la vot va fi mica de tot. Legitimitatea celor alesi in acest fel va fi practic nula,tinand cond ca alesii vor avea de partea lor un snop de votanti,nu o majoritate reala. Bine si asa.
4
0
Pot sa scarpin la pla in cabina?
0
1
Da dle Ministru eu zic sa faceti niste cabine de vot tip chiller sa ramana votantul cu febra pana la alegerile viitoare !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108