REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

ALERTĂ! La Constanţa, INCIDENŢA cazurilor de COVID se apropie de 7

ALERTĂ! La Constanţa, INCIDENŢA cazurilor de COVID se apropie de 7

Replica API 13 noiembrie 2020 | 14:57 9249

Conform DSP Constanța, numărul crescut de cazuri pozitive raportate astăzi în județul Constanța este determinat de introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente.

O medie a ultimelor zile arată faptul că, în județul Constanța, sunt zilnic undeva în jurul a 430 de confirmări. Din cauza faptului că la testele prelevate într-o zi durează, uneori, câteva zile până la aflarea rezultatului, apar zile cu raportări fie scăzute (exemplu fiind 11 noiembrie, cu 115 cazuri confirmate), fie ridicate (exemplul cel mai elocvent fiind astăzi).

„Facem mențiunea că de la începutul lunii noiembrie, aceste date sunt introduse în platforma națională Corona-Forms direct de laboratoarele care efectuează testele, nu de DSP Constanța.

De asemenea, la nivelul județului sunt două focare semnificative, care în ultimele zile au înregistrat creșteri: 28 de persoane la un club sportiv din județ și 20 de persoane la un cămin de bătrâni.” au transmis reprezentanții Prefecturii.

47.681 de persoane izolate la domiciliu

Pe teritoriul României, 47.681 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.141 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 78.569 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.556 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 831 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 12 noiembrie a.c., 8.778 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.418.195 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va speriati. Pana la alegeri vor scadea cazurile ca prin minune. Apoi vor creste vertiginos de Craciun ca sa nu sarbatorim nasterea Domnului.
0
1
Pai daca cafenelele sunt deschise pe Tomis, politia Locala doarme fmmm
6
2
Pai 250 sunt de pe fregata. Vreo 300 mai sunt din cei nevindecati care au facut testul la terminarea celor 14 zile si mai sunt cei care vir sa plece afara
5
0
Urgent bagata carantina in Constanta. Sa stea toata lumea la cotet sa nu se mai transmit virusul
8
5
Daca se baga carantina se duce sulea la vot. Sicktyr. Continuati tot asa cu testele voastre de rahat.
8
4
970 pozitivi din cate teste si mai ales cate persoane???
11
2
Facem mentiunea ca de la inceputul lunii noiembrie aceste date sunt introduse in platforma nationala Corona Forms direct de laboratoarele care efectueaza testele, nu de DSP Constanta...si statul roman ii crede pe cuvant? este incredibil... daca statul roman nu gaseste 6 angajati care sa stea in fiecare zi la fiecare centru de testare... daca nu verificati zilnic la fata locului cele 6 centre de testare aprobate pentru Constanta macar verificati cati reactivi pentru testele RT PCR au cumparat acestea in ultima luna si ...poate ne spuneti si noua
18
2
Pacat ca din milioane de spermatozoizi, tocmai tu ai aparut. Se intampla sa fi facut in viata mea reactii pcr incluzand si alegerea primerilor, abilitati mult peste nivelul lab din Romania. ARNul viral se degradeaza repede iar probele daca nu sunt procesate in primele 12 ore ar putea fi compromise. Sa nu mai vb de contaminarea intre probe. Se folosesc kituri RT-PCR dar Romania nu are atat de multi geneticieni care si inteleg tehnologia. Populatia poate nu stie ce e aia PCR dar isi da seama cand e dusa cu preshul
7
4
de unde plm tot scoateti cazurile astea? la cat de prosti sunt DSP-ul nu ma mira. din cauza unor prosti te baga in casa. mue dps cta
15
3
SCOLO INCHISE TRIBUNALE PLINE OCHI!!! Cum au implementat instantele de judecata din Constanta Hotararea de prelungire a Starii de Alerta? Doua schimburi pe zi asa scrie. Si recomandarea de telemunca? Sunt informatii publice si ziarele le pot solicita conform Legii nr 554 privind liberul acces la informatii de interes public. La cum e full acolo zi de zi cred ca nu au implementat nimic. FOARTE GRAV LA JUDECATA SE AMESTECA OAMENI DIN TOATE MEDIILE SOCIALE SI SE RASPANDESTE COVID EXPONENTIAL
12
3
Citesc comentariile si sunt siderat. Folositi protectie oameni buni sa nu cumva sa va multiplicati !!
8
12
aia care se roaga la morti dar spun ca e vrajeala, sa vedeti voi cand o sa ajungeti la spital ca nici pe hol nu aveti loc, veti muri cu crucea de gat si multi dintre voi vi o meritati, nene doamne doamne o sa va ajute ciuciu
11
6
Sa ramana deschise!!! Sa cheme cate 200, asta de sub mine minte, la instante nu te infectezi nici 500 daca sunt. Acolo e lege si ordine!
6
9
INSTANTELE DE JUDECATA SUNT CELE MAI MARI FOCARE COVID! AJUTOR!!! Judecatorii citeaza cheama la judecata pe toata lumea la ora 830 sau 9. Cate 40 50 de persoane in fiecare sala de judecata. Apoi intra judecatorul si ii evacueaza pe oameni pe holuri ca sa intre pe rand sa nu il contamineze pe el. Si uite asa pe hol si pe scari stau oamenii claie peste gramada. Foarte grav
28
5
nu cred sa mai scape cineva
6
4
Unde sunt focarele? Ce raportare se face? Ieri erau 115 iar azi 970.
31
4
A-ti schimbat sefa DSP si deasta a crescut nu se mai raporta de frica s-au au inceput sa lucreze salariati DSP
6
6
La inceput iam crezut . Am zis ca nu sau mai intanlit cu o asa expierenta si ca este greu sa te organizezi in doi pasi . Dar au trecut atatea luni si inca nu sunt organizati . In situatii de pandemie cum au declarat ei ca ar fii . Pai lasi treaba asta in mana profesionistilor , a armatei . Toata lumea la oparte si armata gestiona situatia . Si cei care se afla pe din afara , ciocu mic ca vorbeste armata . Asa ce avem acum este o dezordine si rezultate vor fii zero . Eu ias copia pe Israeleni . Cred ca sunt cei mai profesionisti din lume .
13
13
Aia de dsp e sanatoasa la cap???? De unde a scos o mie intr-o zi????? In Bucuresti au fost azi o mie, dar e 7 ori mai mare ca populatie decat Cta.
30
6
Nu mai cred deloc in raportarile aberante ale faimosului Grup de comunicare Strategica, nu am crezut niciodata in DSPuri conduse de economisti mediocri, decizii de caratinare a unor orase mici cu 6 la mie si necarantinarea Sibiului cu 11 la mie. Haos, dezordine, lipsa de profesionalism, incompetenta si reavointa-asta e adevarata pandemie din Romania. Totul e infaptuit de oameni.
35
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108