REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ALERTĂ! La Nikos TAVERNA, în loc de TZATZIKI mănânci GRĂSIMI VEGETALE. VIDEO

ALERTĂ! La Nikos TAVERNA, în loc de TZATZIKI mănânci GRĂSIMI VEGETALE. VIDEO

Replica API 7 ianuarie 2022 | 00:40 9418

La Nikos Taverna, deținută de fostul șef al Gărzi Financiare, în loc de tzatziki și maioneză mănânci… grăsimi vegetale. Inspectorii OPC au călcat pragul restaurantului din City Mall, însă nu pentru a consuma preparatele consacrate ale localului, ci pentru a verifica dacă se respectă legislația în vigoare privind protecția consumatorului. Și, surpriză! A fost amendat cu 7000 de lei pentru practici înșelătoare. Reprezentanții Nikos Taverna se laudă cu produse de calitate însă, în realitate, spun inspectorii, folosesc… grăsimi vegetale. Și nu doar în localul din City Mall, ci în toate punctele de lucru.

Nikos Greek Taverna este unul dintre cele mai cunoscute localuri grecești din Constanța. Restaurantul, care funcționează pe societatea Sufro Company SRL deținută, printre alții, de fostul șef al Gărzii Financiare, Mihail Ciprian Fronea, a fost ”călcat” de inspectorii OPC recent. Nu au savurat ”minunățiile” tentante, dar au dat iama în bucătărie, pentru a verifica cum și dacă legislația care reglementează drepturile consumatorului este respectată. Nu prea.... Inspectorii au constatat, în urma controlului efectuat în luna noiembrie a anului trecut, în privința produselor tzatziki și maioneză, înscrise în lista de meniu, că localul utilizează practici comerciale înșelătoare. Acestea conțin informații false sau, în orice situație, inclusiv în prezentarea generală, induce în eroare consumatorul în raport cu principalele caracteristici ale produsului, cum ar fi avantaje, fabricarea, compoziția, disponibilitatea, modul și data fabricației.

Concret, sunt acuzați că nu ar fi respectat rețeta originală de preparare a produsului tzatziki și, în loc de iaurt se folosesc grăsimi vegetale. Nemulțumită că a fost sancționată cu sancționată cu 7000 de lei, societatea în baza căreia funcționează localul, Sufro Company, a mers în instanță, contestând plângerea contravențională.

Nikos Taverna, de pe bulevardul Tomis

Precizăm că această situația inspectorii OPC au regăsit-o în toate locațiile, inclusiv cel de pe bulevardul Tomis.

Nikos Taverna folosește yo-fresh, în loc de iaurt natural, care conține grăsimi vegetale

Cei de la Nikos Taverna, în apărarea lor, spun că în cuprinsul listei de meniu, pentru preparatul tzatziki au fost detaliate toate ingredientele în procesul de preparare, respectiv: yo-fresh, castravete, usturoi, ulei de măsline extravirgin.

Ce conține, de fapt, yo-fresh? Yo-fresh conține: apă, grăsimi vegetale hidrogenate (ulei de cocos (10%, lapte praf degresat de vacă, proteine din lapte, amidon modificat de tapioca și amidon de porumb, gelatină, conservant-sorbat de potasiu.

Și în... maioneză sunt probleme

Cât despre neregulile din... maioneză, cei de la Nikos Taverna spun că aceasta nu este preparată de ei, fiind considerată un accesoriu culinar și menționat în secțiunea sosuri.

Consumul produselor care conţin grăsimi vegetale poate afecta sănătatea, atrag atenţia medicii. Cei mai expuşi sunt copiii, bolnavii cronici şi vârstnicii. Și, având în vedere că cei mai mulți clienți ai localului sunt tineri și copii, atunci avem motive de îngrijorare. Mai grav este că mai toate restaurantele de acest timp folosesc astfel de practici, și de foarte puține ori inspectorii OPC ajung la ele.

Nikos Taverna, deținută, printre alții, și de Fronea, fostul șef al Gărzii Financiare

Sufro Company SRL este deținută de fostul șef al Gărzii Financiare Constanța, Mihail Ciprian Fronea, cu 33 %, Daniela Pouliakas, cu 34%, și Mihai Dumitru Șuță-33 % din acțiuni. Toți trei sunt administratorii societății.

În 2020, societatea a avut cifra de afaceri de 31 302 176 lei, profit de 4 269 519 lei și datorii de 8 492 634 lei.

Ciprian Mihail Fronea, condamnat

În trecut, Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost deferit justiției pentru infracțiuni de corupție.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, inculpatul Manolachi Dan Emil, în calitatea sa de comisar şef în cadrul DNA a furnizat, pe circuitul format din inculpatul Fronea Ciprian - inculpatul Florea Sorin - inculpatul Tomescu Eduard, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai mananc niciodata
0
0
sklobozz in iaurt pentru fraieri
2
0
maninci vechituri,vite mortaciuni ale machi reciclate,la fel oi batrine cica pastrama.pofta buna!
4
0
Nu mai calcati in carciumile cipanzeilor.
20
0
Un ziar de rahat
18
20
cine mai cumpara de la ei?nimeni
24
2
Laturile lor, pai hotomanii doar nu sor face peste noapte baieti de treaba. Mumu multa si caval ca la noi pe litoral
30
0
Sotia lu Rafte a spus ca maioneza de la CinCin are gust de sos de barbat adica de sloboz
25
5
... articolul asta , cam miroase a contrareclama platita .
27
35
Huooooooooo
18
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272