Alertă la Tulcea, după ruperea digului de protecție Carasuhat. Video
Alertă la Tulcea, după ruperea digului de protecție Carasuhat. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAutorităţile tulcene s-au reunit, joi, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru a analiza situaţia de risc de inundaţii apărută la un dig de pământ realizat în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene.
În urma informării Comitetului Local pentru Situații de Urgență Mahmudia cu privire la ruperea unui dig de protecție din cadrul incintei Carasuhat (o zonă renaturată în anul 2016), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară începând cu ora 13:30.
În urma acesteia, Prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu a ordonat activarea grupului de suport tehnic pentru inundații la nivelul județului Tulcea care s-a deplasat în regim de urgență la fața locului pentru o analiză completă a situației de fapt.
În urma recunoașterii, a fost luată decizia intervenției la fața locului de către structuri aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, a autorităților locale și a operatorilor economici din zona afectată cu 25 de subofițeri și un ofițer, o ambarcațiune și un camion din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.
Voluntarii șu militarii ISU Tulcea încarcă materiale pe bac și urmează să se deplaseze la fața locului pentru a se opri acea breșă.
În vederea gestionării situației de urgență, dar și a operativității în teren, transportul materialelor, utilajelor și a pompierilor militari precum și a voluntarilor din partea comunității locale, se va face cu ajutorul unui operator privat care deține un bac ce poate suporta o încărcătură mărită.
În acest moment, evenimentul produs la digul de protecție, nu pune în pericol obiective economice, terenurile inundate fiind unele agricole.
Video:
Update:
În jurul orei 20:00 forțele de intervenție au ajuns în zona breșei din digul de protecție a incintei Carasuhat din zona comunei Mahmudia cu utilaje și încărcătură de piatră.
În acest moment piatra este aruncată în breșa digului cu scopul de a diminua debitul apei ce inundă terenurile din zona ce era protejată de către dig.
Suprafața afectată de apele revărsate până în acest moment este estimată la aproximativ 30-40 de ha de culturi agricole.
Video:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.