REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Alfred Simonis: Premierul Orban - disperat să rămână în funcţie

Alfred Simonis: Premierul Orban - disperat să rămână în funcţie

Replica API 21 august 2020 | 00:00 1073

Premierul Ludovic Orban "este disperat să rămână în funcţie" şi "se agaţă de nişte tertipuri juridice", a afirmat joi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Alfred Simonis

"Este un gest de iresponsabilitate să-l păstrăm pe Ludovic Orban în funcţia de prim ministru, pentru că, în această situaţie de criză sanitară şi economică, premierul a demonstrat că nu este capabil să gestioneze problemele României. Ludovic Orban este disperat să rămână în funcţie, se agaţă cu dinţii de nişte tertipuri juridice pentru a mai rămâne câteva zile la Palatul Victoria înainte să rămână şomer. Îi invit pe Ludovic Orban şi pe reprezentanţii PNL să-şi demonstreze majoritatea parlamentară în Parlament. (...) Să ataci la CCR o procedură legal constituţională, un drept al Opoziţiei de a depune moţiunea de cenzură, arată nu doar prostie, dar şi o mare disperare", a susţinut Simonis, la o conferinţă de presă susţinută la Parlament, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, "Guvernul trebuie demis, pentru că este cel mai prost pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani, nu doar incapabil şi slab, ci şi cel mai corupt Guvern din ultimii 30 de ani".

"Depinde de preşedintele Klaus Iohannis ca, după ce Guvernul va fi demis, totul să nu se transforme într-o criză politică. (...) PSD nu va vota niciodată un reprezentant al PNL pentru poziţia de prim ministru, şi când moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată, Guvernul Orban va fi demis. Şi facem un apel la preşedinte ca măcar de data aceasta să respecte majoritatea parlamentară şi să desemneze un premier desemnat de această majoritate", a spus deputatul PSD.

El a reafirmat că data votului la moţiunea de cenzură va fi discutată, vineri, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

"Nu există nicio prevedere constituţională prin care să se stipuleze foarte clar că nu se poate depune şi dezbate şi vota o moţiune în sesiune extraordinară, pentru că nu suntem în vacanţă parlamentară. Prin urmare, Comitetul Executiv va lua această decizie, dar nu în raport cu contestaţia domnului Orban, ci în raport cu prezenţa colegilor parlamentari în luna august la votul pe moţiunea de cenzură. Astăzi şi probabil mâine vom face evaluarea finală şi în raport cu acest lucru, CEx va propune o dată care va fi stabilită de Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului ", a adăugat Simonis.

Social-democratul susţine că România are nevoie urgent de un nou guvern capabil să gestioneze criza economică şi sanitară.

"Ori până la sfârşitul lunii august, ori în primele zile ale lunii septembrie, o moţiune de cenzură va fi adoptată în Parlament, pentru că România are nevoie de un alt guvern la Palatul Victoria capabil să gestioneze situaţia de criză din ţară. (...) Premierul Orban nu este capabil să gestioneze această ţară, nici dânsul, nici o parte dintre miniştrii caraghioşi pe care îi are în acest guvern. (...) Sper că în final, în ceasul al doisprezecelea, preşedintele va face o nominalizare care să poată să obţină votul Parlamentului", a adăugat Simonis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai hahalera pesedista, mai ciumatule, mai DISPERATULE,.... cine te baga in seama ?? Nu va este RUSINE jigodiilor, hotilor, tradatorilor, penalilor, incompetentilor, mincinosilor! Ati furat, ati mintit, ati DISTRUS !
3
0
disperarea voastra este mai acuta... 1 fondurile europene pe care vreti sa le sifonati 2 sinecurile 3 institutiile publice care au ramas fara oamenii vostri 4 si nu in ultimul rand presiunile rusiei care va apasa. sugeti-o fraierilor ca mai pierdeti si oameni buahahahahah
3
1
nu jigodiilor, disperati sunteti voi- nu va mai functioneaza manipularea, nu mai puteti aduce mortii la vot- asteptati, nu mai aveti mult- ceea ce este trist, v-ati pierdut si locurile de muncitori necalificati pe care le-ati parasit pentru ciolan. Nu fiti tristi, ati acumulat averi inegalabile, va ajung ptr generatii- legat de citit, nu cred ca mai este cazul sa invatati
4
0
da-ti-as muie cu cacat pesedistule muist !!!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212