REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Alin Burcea cere în instanță evacuarea chiriașului Irish Pub!

Alin Burcea cere în instanță evacuarea chiriașului Irish Pub!

Replica API 9 ianuarie 2019 | 09:59 696

Irish Pub este unul dintre cele mai frecventate localuri din Constanța. Situat pe strada Ștefan cel Mare, Irish Pub găzduiește zilnic sute de clienți dornici de relaxare. Tocmai din acest motiv, patronii s-au gândit să deschidă local și în partea de nord a litoralului. Așa se face că, în 2017, reprezentanții localului au încheiat un contract de închiriere cu Paralela 45 Turism SRL, pentru un teren-imobil din Năvodari, situat în spatele complexului Phoenicia Holiday Resort. Deși, inițial, părțile au convenit valabilitatea contractului pentru 4 ani, imediat după încheierea sezonului estival din 2017, proprietarul imobilului a somat societatea să elibereze spațiul, pe motiv că actul a expirat. Conflictul a ajuns și pe masa judecătorilor, unde Irish Pub a obținut o hotărâre favorabilă.

Irish Pub (Constanța)

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei în iulie 2018, Paralela 45 Tursim SRL (deținută de cunoscutul Alin Burcea), în contradictoriu cu Irish Pub Constanța SRL (controlată de Andrei și Aurelian Pavel), a solicitat instanței să dispună evacuarea imediată a celei din urmă din imobilul pe care îl folosește, spune reclamanta, fără titlu, în zona Popas Mamaia III. Concret, între cele două părți, la 31 mai 2017 a fost încheiat un contract de închiriere, având ca obiect folosirea de către Irish Pub a imobilului teren situat în Năvodari, zona Popas III Mamaia, între blocul Coral Beach și sectorul de plajă Năvodari III, terenul având suprafața de 247 mp. Ulterior, spune Paralela 45 în instanță, mai exact la data de 30 septembrie 2017, contractul de închiriere a încetat prin expirarea termenului, iar societatea ar fi trebuit să evacueze spațiul și punerea la dispoziția locatorului. Potrivit societății de turism, SC Irish Pub ar fi refuzat să elibereze spațiul, deși a fost notificată.

Și cu banii investiți, și cu interdicția de a-și desfășura activitatea

Numai că, reprezentanții Irish Pub au o explicație solidă pentru refuzul eliberării spațiului: inițial, părțile aveau o altă înțelegere decât cea expusă de Paralela 45 Turism, respectiv părțile au urmărit închirierea terenului pe o perioadă de 3 ani, începând cu anul 2017, motiv pentru care patronii Irish Pub au investit, în vara anului 2017, bani frumoși pentru consolidarea clădirii. De fapt, acest subiect face obiectul unui alt dosar pe rolul Judecătoriei. Potrivit avocatului Felicia Ovanesian, contractul a fost reziliat abuziv de către proprietar. „Părțile înțeleg diferit contractul. Paralela 45 a reziliat abuziv contractul, deși contractul a fost pe termen lung. Noi am investit tot acolo, în jur de 100.000 lei. Mai avem un dosar pentru recuperarea investițiilor, la Judecătoria Constanța. Nu ne-au lăsat să lucrăm în vara anului 2018”, a declarat, pentru Replica, Felicia Ovanesian. Judecătoria Constanța a respins acțiunea formulată de Paralala 45 Turism, însă a depus recurs, așa că Tribunalul Constanța va avea ultimul cuvând în acest dosar. Deși, spune Felicia Ovanesian, „Paralela 45 Turism nu a motivat recursul”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deseurile umane Mazare frasu'si restul numai la Irish veneau,pinguinul Lizeta e si ea prezenta aproape zi de zi,nu mai merg la IRISH PUB cu toate ca se mananca super bine din cauza jegurilor politice care imi strica dispozitia de fiecare data cand ii vad!La Irish daca puneti microfoane se afla tot,asta in cazul in care nu sunt deja!Copii de spioni de evazionisti,infractori si multe curve politice si nu numai sunt la IRISH sau la Crazy!Murdariti localurile bune cu prezenta voastra macabra!
11
0
Speta in cauza nu are nici o legatura cu restaurantul Irish Pub din centrul orasului, e doar o potrivire nefericita de nume. Postati poze aiurea.
11
2
Alin Burcea e un escroc notoriu, agentia lui a tras multe tzepe la hoteluri de pe litoral cu care a incheiat contracte. Omul e tzepar de profesie, fugiti de Paralela 45 !
34
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108