REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Alternativa de a pleca la drum în ţară sau afară mai ieftin şi mai rapid

Alternativa de a pleca la drum în ţară sau afară mai ieftin şi mai rapid

Replica API 10 ianuarie 2017 | 23:19 284

Aplicaţie folosită de tineret

Aplicaţie folosită de tineret

Tinerii deja folosesc intens o aplicaţie care înlocuieşte clasicul autostop. Şoferul doreşte să scutească din banii cheltuiţi pe carburant, iar pasagerii doresc să ajungă la destinaţie rapid, ieftin şi alături de o companie plăcută. Din aceste motive a apărut „Bla Bla Car”, un portal care face autostopul în locul tău.

Aplicaţia franceză a fost lansată la nivel mondial, iar în România tinerii o folosesc intens. Studenţii o folosesc pentru a merge acasă, preţurile fiind aproape la jumătate din costurile unui tichet la tren. Există şi dezavantaje. Nu există curse regulate, iar în ziua în care vrei să pleci, poţi să nu găseşti vreo maşină. Astfel, pentru o cursă de la Constanţa la Bucureşti, majoritatea şoferilor cer în jur de 30 de lei. Iar esenţa călătoriei cu această experienţă este comunicarea, împărtăşirea experienţelor.

„Am făcut o oră 55 de la Dristor, Bucureşti la CET, Constanţa. Nici o altă formă de călătorie nu mă aduce atât de repede acasă, la un tarif de 30 de lei. Este absolut genial când vrei să ajungi rapid într-un loc sau altul. Le recomand asta celor tineri sau celor care călătoresc în grup de 2-3 persoane. Este numai bun ca economie financiară şi de timp. Partea bună e că vezi cum e şoferul. După orice călătorie, pasagerii lasă o recomandare şi un comentriu pentru şofer, iar alţii care vor să călătorească cu acesta, vor avea idee despre modul în care conduce şi alte aspecte legate de călătorie. Iar şoferul lasă note şi comentariu pentru pasageri, ca ceilalţi şoferi să vadă ce tip de persoană eşti, ca alţi şoferi să te ia cu ei”, a declarat Andreea, o utilizatoare intensă a aplicaţiei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna ziua adi vrea si ieu pentru maine dimineata sau an seara asta sunt an midi autogara
1
0
Buna treaba
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212