REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Amenzile trec, gunoaiele persistă! Constănțenii sunt indignați!

Amenzile trec, gunoaiele persistă! Constănțenii sunt indignați!

Replica API 2 martie 2020 | 10:35 274

Sătui să-și vadă orașul transformat în coș de gunoi, unii constănțeni au decis să ia problema, sau gunoiul, în propriile mâini, și să fie ei schimbarea de care are nevoie orașul de la malul mării.

Este și cazul unui tânăr care locuiește în centrul orașului, care, indignat de mizeria pe care o avea de admirat în jurul blocului, s-a decis să facă singur curățenie în spațiul din jurul blocului său. „Nu cred că este cineva care, atunci când iese din țară, nu apreciază cât de curat e la alții, unde mai pui ca noi avem și vorba aia cu omul sfințește locul. Poze făcute în centrul Constanței, ieri. Schimbarea începe cu noi! ”, a povestit, indignat, tânărul constănțean.

Rampele clandestine de deșeuri se apar ca ciupercile după ploaiele, pe principiul “oricum mai aruncase cineva un gunoi, deci nu încurc pe nimeni” și astfel, în loc de iarbă verde sau flori, avem plantații nesfârșite de ambalaje, mucuri de țigară, sticle de plastic și multe altele.

Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei au povestit, pentru Replica, că încearcă să țină sub control acest fenomen cu ajutorul Poliției Locale care să aplice amenzi usturătoare celor surprinși în fapt. Oficialitățile afirmă că amenda doar pentru un singur chiștoc aruncat pe stradă este de 500 de lei, putând fi cuprinsă între 3000 și 6000 de lei, pentru alte categorii de gunoaie, însă, în lipsa unor camere de supraveghere, care să-i sperie, unii constănțeni nu se lasă intimidați de perspectiva amenzii, ci preferă confortul nedeplasării până la primul tomberon.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai sa nu fie asa deranjati dragii constanteni. Cine vrea curatenie,pastreaza curatenia facuta de altii. Daca dai cu flegme pe strada,arunci chistoace,hartii,sticle si cutii de bere sau suc pe unde nimeresti,poti sa te bucuri de peisajul creat de tine si de faptul ca gunoiul de pe strazi arata gunoiul din mintea s obiceiurile tale. Alegem gunoi la vot,facem gunoi pe strazi,ne comportam ca niste gunoaie si vrem sa vina unii sa cosmetizeze. Si mare e revolta cand sunt unii amendati.
1
0
El vrea sa faca bloc acolo si urla da vede el
0
0
In primul rand trebuie amendat Polaris. Locurile unde se depoziteaza gunoiul nu sunt ingradite sau se golesc la cateva zile, bate vantul sau rascolesc caini, si uite asa se umple orasul de gunoaie. Nu trebuie uitati si multi constanteni care pe strada se simt ca acasa
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272