REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Anchetă la Colegiul Național Mihai Eminescu după ce conducerea a fost sesizată că o elevă face videochat

Anchetă la Colegiul Național Mihai Eminescu după ce conducerea a fost sesizată că o elevă face videochat

Replica API 7 mai 2015 | 19:59 1527

O elevă din Constanța a devenit vedetă după ce pe internet au apărut câteva fotografii cu ea, unde apare în ipostaze deloc ortodoxe. Tânăra prestează activități de videochat. Cunoștințele ei spun că ar fi fugit de acasă pentru a se muta cu iubitul care a atras-o într-un cerc vicios, și se tem că ar putea atrage de partea ei și alte colege din Colegiul Național Mihai Eminescu, acolo unde studiează. Conducerea unității de învățământ a demarat o anchetă, a stat de vorbă cu tânăra elevă, însă aceasta nu recunoaște că ar face videochat.

Un apropiat al Alexandrei Chiriac, elevă în cadrul Colegiul Național Mihai Eminescu, ne-a sesizat pe adresa redacției că „o elevă de la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța face videochat. Este fugită de acasă, aceasta stă cu prietenul ei mai mare decat ea. Este elevă în clasa a XI-a B. Se poate verifica. Aș vrea să trag un semnal de alarmă asupra persoanelor cu care umblă adolescentele, deoarece și pe această fată a băgat-o în această afacere prietenul său. Eleva, pe numele ei, Chiriac Alexandra a spus la liceu că dacă mai aduce alte fete își ia și ea 200 de dolari. Eu cred ca acest lucru este grav deoarece poate atrage și alte fete poate chiar minore“, ne-a transmis V. Petre. Și conducerea liceului a fost sesizată cu privire la activitatea tinerei, așa că a fost deschisă o anchetă.

„Am făcut investigații să vedem despre ce este vorba. Nu ne convine situația, dar e timpul ei liber, fata are 18 ani, ce se întâmplă în afară școlii, ne depășește. Am stat de vorbă cu ea, a spus că, inițial, i s-a propus să facă un asemnea demers și că, între timp, s-a speriat, și-a dat seama că e rău ceea ce face și a renunțat și au rămas pozele acelea. Am convocat comisia pentru cercetarea abaterilor disciplinare și vom discuta și cu părinții fetei. Are o situație școlară foarte bună, pe semestrul 1 are o singură absență nemotivată, are doar o medie de 7, nu a dat nimic de înțeles până acum că ar avea probleme. Tatăl lucreză în Port și n-a putut să vină astăzi, dar va veni mâine și vom discuta“, a declarat, pentru Replica, directorul adjunct Stelian Marinescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108