REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANCHETE de PROPORȚII la Constanța! Doi polițiști, premiați cu 'Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne'

ANCHETE de PROPORȚII la Constanța! Doi polițiști, premiați cu 'Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne'

Replica API 7 decembrie 2018 | 00:14 2500

În sala de festivități a Inspectoratului General al Poliției Române, a avut loc un ceremonial în cadrul căruia mai mulți polițiști au fost recompensați pentru merite deosebite în activitatea profesională. Printre ei s-au aflat și comisar de poliție Marian Enache și comisar de poliție Janina Teodorescu, care au primit ,,Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne”, distincție onorifică pentru persoanalul M.A.I.. Menționăm că oamenii legii de la malul mării au condus anchete de proporții!

Marian Enache este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne în luna decembrie 2005, din sursă externă , iar de la data de 15.05.2015 îndeplinește funcția de șef birou I în cadrul I.P.J. Constanța – Poliția Municipiului Constanța – Biroul de Investigații Criminale. ”Ofițerul s-a remarcat în întreaga carieră atât printr-o pregătire profesională de excepție, cât și prin manifestarea unui comportament caracterizat de loialitate, seriozitate și respect în raport cu instituția și colegii de serviciu, fiind evaluat numai cu calificative foarte bine. Din momentul preluării funcției de șef al Biroului de Investigații Criminale, ofițerul a organizat activitățile într-o manieră eficientă și a impus un mod de lucru profesionist, bazat pe distribuirea sarcinilor în mod echilibrat și în raport de competențele profesionale ale fiecărui polițist, astfel încât indicatorii de performanță s-au îmbunătățit considerabil. În același timp, colectivul de lucrători al biroului, sub îndrumarea și coordonarea sa, a dezvoltatat o nouă abordare a problematicii specifice, fiind realizate mai multe investigații și anchete complexe, cu impact mediatic major și cu influență pozitivă în ceea ce privește imaginea instituției”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Aceștia au exemplificat ancheta realizată în perioada decembrie 2017 – iunie 2018, în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din 8 membri, toți fiind trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr de 122 de infracțiuni de tâlhărie, furt calificat, distrugere și infracțiuni la regimul circulației rutiere; gruparea a acționat pe raza a 9 (nouă) județe din țară, fiind cunoscută pentru sustragerea aparatelor pentru plata facturilor tip Pay-Point, din incinta unor supermarketuri, aspect intens mediatizat la nivel național în prima parte a anului. De asemenea, este vorba și despre ancheta realizată în perioada aprilie 2017 – februarie 2018, în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din 18 membri, toți domiciliați pe raza județului Galați, aceștia fiind trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr de 34 de infracțiuni de furt calificat, comise prin modul de operare „împrietenire – prezentare produse cosmetice”; gruparea a acționat pe raza a 9 județe din țară, modul de operare fiind intens mediatizat la nivel național. Tot aici amintim și ancheta realizată în perioada august 2017 – februarie 2018, în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din 13 membri persoane fizice și 2 membri persoane juridice, domiciliați pe raza județelor Constanța, Cluj și Gorj, care au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr de 18 infracțiuni de șantaj, înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani; gruparea era specializată în comiterea de infracțiuni de înșelăciune și șantaj, prin modul de operare „Burlanul”, intens mediatizat la nivel național, în special ca urmare a comiterii unei asemenea fapte în dauna Mioarei Roman, dar și ancheta realizată în perioada aprilie – septembrie 2016, în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din 32 de inculpați, toți domiciliați în județul Prahova; gruparea era specializată în comiterea de furturi din locuințe prin modul de operare „împrietenire – oferire produse de pomană” și a acționat pe raza a 15 județe din țară; toți cei 32 de membri ai grupării au fost trimiși în judecată, 31 dintre aceștia în stare de arest preventiv, pentru comiterea a 68 de infracțiuni de furt calificat.

Janina Teodorescu a coordonat mai multe anchete răsunătoare!

Janina Teodorescu este încadrată în Ministerul Afacerilor Interne în luna iulie 2005, fiind absolventă a Academiei de poliție „Alexandru Ioan Cuza”, iar de la data încadrării și-a desfășurat activitatea exclusiv în cadrul Poliției Municipiului Constanța, profil investigații criminale, inițial la Secția 5 Poliție și apoi în cadrul Biroului de Investigații Criminale. ”Ofițerul s-a remarcat în întreaga carieră atât printr-o pregătire profesională de excepție, cât și prin manifestarea unui comportament caracterizat de loialitate, seriozitate și respect în raport cu instituția și colegii de serviciu, fiind evaluat numai cu calificative foarte bine. În ultimii ani, doamna comisar a inițiat și a coordonat mai multe anchete de mare anvergură, în urma cărora au fost destructurate grupuri infracționale organizate care acționau atât pe raza județului Constanța, cât și pe raza altor județe din țară, contribuind în acest mod la scăderea semnificativă a infracționalității sesizate, pe modurile de operare vizate”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Printre exemple se află și ancheta din perioada decembrie 2017 – iunie 2018 în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din 8 membri, toți fiind trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr de 122 de infracțiuni de tâlhărie, furt calificat, distrugere și infracțiuni la regimul circulației rutiere; gruparea a acționat pe raza a 9 (nouă) județe din țară, fiind cunoscută pentru sustragerea aparatelor pentru plata facturilor tip Pay-Point, din incinta unor supermarketuri, aspect intens mediatizat la nivel național în prima parte a anului. Apoi, în perioada aprilie 2017 – februarie 2018 a coordonat ancheta în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din 18 membri, toți domiciliați pe raza județului Galați, aceștia fiind trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr de 34 de infracțiuni de furt calificat, comise prin modul de operare „împrietenire – prezentare produse cosmetice”; gruparea a acționat pe raza a 9 județe din țară, modul de operare fiind intens mediatizat la nivel național. De asemenea, în perioada august 2017 – februarie 2018 a coordonat ancheta în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din 13 membri persoane fizice și 2 membri persoane juridice, domiciliați pe raza județelor Constanța, Cluj și Gorj, care au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr de 18 infracțiuni de șantaj, înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani; gruparea era specializată în comiterea de infracțiuni de înșelăciune și șantaj, prin modul de operare „Burlanul”, intens mediatizat la nivel național, în special ca urmare a comiterii unei asemenea fapte în dauna Mioarei Roman. În continuare, în perioada aprilie – septembrie 2016 a coordonat ancheta în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din 32 de inculpați, toți domiciliați în județul Prahova; gruparea era specializată în comiterea de furturi din locuințe prin modul de operare „împrietenire – oferire produse de pomană” și a acționat pe raza a 15 județe din țară; toți cei 32 de membri ai grupării au fost trimiși în judecată, 31 dintre aceștia în stare de arest preventiv, pentru comiterea a 68 de infracțiuni de furt calificat.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ziua de azi coruptia este la putere,omori om te lasa in libertate,ai furat te tine acolo de sufera famiiliile si copii acasa si ei iau diplome pe ce?pe ce au luat diplome pe fapte bagate din burta lor a distrus viata la copilasi familii care sufera din cauza la ce din cauza ca ei vor sa avanseze in functie distrugind viutoruk la copilasii?baga fapte nesavirsite fara dovezi tinundui pe arest preventiv si ei se lauda pe ce se lauda si ia diplome pe minciuni si coruptie.nenorocitilor ati avansat pe urma la copii care sufera acasa ,blestematilor cei care omoara om ai lasati in libertate......
0
0
Cluj, prahova, galati... Banditi ceva n au gasit si ei pe la cta, au importat din alte judete?
1
0
0;30 SA MI SUGI PULA IMPREUNA CU ZDRENTELE DE LA SPR CONSTANTA SI PARCHETUL CONSTANTA CARE AU LUAT SPAGA DE LA LEFTER CONSTANTIN CRIMINALUL LIBER DIN CERNAVODA.
3
0
Compania Razvan si prietenii ... smenurile voastre nu se pun la socoteala?
1
0
Singuri n-ar fi reusit nimic --cred ca si cei ce au colaborat merita premiati !
0
0
Avand in vedere cati dobitoci au deranjat acesti 2 oameni... inseamna ca ei chiar isi fac bine de tot meseria. Felicitarile mele si succes in continuare
7
0
Prostu pe teren munceste sefu in birou infloreste.... Numai eu stiu can teren am bagat ptr. cercetarile de rigoare si nici un bravo nu am primit ... te felicit sefu ca de acolo din birou ,de pe scaunul ala cald , ai reusit o asa mare performanta.Noi cei din teren , te asteptam cu dosul intors , sa faci ce stii mai bine .
6
1
Agent aghisan politia locala ovidiu cere spaga de la siferi fabrica motive agentu aghisan locala ovidiu are duster
5
3
Luati-as chelia in sange
1
0
Auzi bai REFUZATULE la AVORT.Sa moara curva aia de mata kare in loc sa sa se cace langa gard te-a facut pe tine.Daca-ti pun in pistol la tampla TE PISI pe TINE si PLANGI k O TARFA CE ESTI!!!! Slobozimas in koliva ta!!!
1
2
Sunt ONORAT ca l-am cunoscut si am lucrat cu domnul Marian Enache ! Felicitari ambilor lucratori !
8
1
Politisti adevarati!
2
5
Dar de curand au lasat liber un infractor din MAI, tocmai sa faca rau si sa discrediteze o institutie. Stiu ei bine la cine ma refer.
1
1
Auzi merite deosebie ..a destructurat retele de mafioti din Romania ..pana in america etc. numai in constanta nu ..colcaie orasul de sobolani cu doua picioare e prapad fug investitorii straini si turistii ...ce tara si oras de cacat la propriu ..mai fratilor voi politia si alte institutii traiti in alta lume ..
12
3
cei mai mari spagari,aia din km 5 sunt cei mai spagari,droguri la greu ei se fac ca ploua,druga e sef acolo nu il deranjeaza nimeni,la rutiera toti fiertii zafer,stana sa va trag sus
6
5
Politia in Romania nu prea conteaza! Avem zeci de mii de dosare care stagneaza din cauza unor colegi "descurcareti", promovarile se fac doar pe pile si relatii.. nepotismul e la ordinea zilei in politie plus avem cazuri clare de favorizarea infractorului pentru ca tatal sau fratele este politist! Hai sa nu ne mai umflam in pene pentru ca suntem o institutie bolnava.
11
2
Felicitari! Chiar merita sa fie elogiati acesti oameni. Nopti nedormite, zile petrecute departe de familie...Bravo!!!
9
5
Daca dai o cafea, iti spun.
6
1
Bai ratatule, tu esti atat de dobitoc incat nu sti nici sa scrii, obositule. Cu terminati ca tine societatea nu are cum sa prospere, ne meritam soarta daca nu ai crapat la nastere, mutantule
4
9
Cei mai mare hoti sunt majoritatea politistilor! Coruotia e in floare bai de asta nu evoluam ca tara nu din cauza majoritatii cetatenilor ca noi suntem vreo 16 mil ci din cauza majoritatii politistilor care sunt incompetenti grasi si corupti!
10
7
DIN CERNAVODA VA TRANSMITE FELICITARI PTR CA M ATI SALVAT DE PUSCARIE DUPA CE AM OMORAT O FEMEIE PE TRECEREA DE PIETONI FIIND BEAT SI DROGAT. FELITARI SPR SI PARCHETUL CONSTANTA.AI BANI AI PUTERE !.
7
7
cum ati reusit din sursa externa sa va angajati???sincer...vreau sa stiu...sai eu sunt absolvent al facultatii de drept,cu licenta la..ACADEMIA DE POLITIE...ALEXANDRU IOAN CUZA. 2003, si nu ma baga nimeni in seama...sincer...cum ati reusit?? vad ca toti va preaslavesc...eu,acea persoana,care alerg de circa 15 sa intru in politie,nu reusesc,iar dumneata esti laudat,la greu...cine oare te iubeste,de te-a uns in functie???asta-i ROMANIA..
11
6
sa moara in chinuri javrele gaboresti in mod deosebit tarfa asta bolsevica sugatoare de puli garcesti si fondurie mUE
4
7
Cinste lor! Iar cei ce comenteaza la adresa rezultatelor obtinute de ei sunt clar din tagma hotilor jegosi care probabil au fost anchetati la randul lor.
9
4
Bravo si cinste lor! Ma dezgusta comentariile celor care critica si nu stiu sa aprecieze munca politistilor. Nici nu realizeaza ce ar fi tara asta fara politie. Ar fi raiul talharilor si al ratatilor. E evident ca o tara de hoti nu au cum sa ii aprecieze pe cei care muncesc sa ii prinda si sa ii impiedice sa fure. De asta nu mai evoluam. In tarile civilizate cetatenii chiar inteleg si apreciaza rolul politie. Halal tara, halal cetateni...
12
5
Felicitari celor doi politisti care cred ca nu au lucrat,, sub directa indrumare si coordonare,, a politistului anului la Constanta ca altfel se alegea praful de munca lor.
12
4
Siktir. Oare de ce anchetele si arestarile sunt efectuate numai pe tarlaua damei de carmen. Le e frica sa ancheteze si alte lepre. Atentie mare sau dublat pensiile pentru veterani si invalizi de rasboi. Bineinteles rasboiul lor cu gainari marunti.
8
3
Agentu de la politia locala Ovidiu agent Aghisan opreste masini in trafic si inventeaza motiv si cere spaga
9
1
felicitari!
4
5
avem imaginea zilnica la tv a ceea ce nu face politia dar face dna, de ce politia nu are competenta sa depisteze fraudele enorme aduse economiei nationale de indivizi care traesc si in constanta ? aducem astazi elogii incompetentei aici la constanta ?
8
0
Bravo, sincere Felicitari! In contextul actual aceste rezultate ne arat ca unii Oameni sunt mai presus de mizeriile de fiecare zi! Cinste lor!
9
3
A fost la sectia 5 cea mai slaba sectie poate a fost mins in mina cu hotii de benzina ,nu am auzit ca sectia 5 sa fi rexolvat vre-un caz dorm pe ei suni la sectie si te ia la misto sa le aduci hotul tu pagubitul mai bine o desfiintati
14
0
Ideal ar fi daca ai sti sa scrii, altfel doar semeni cu o toaleta.
4
1
Ce minciuni mai bun spus cum au fabricat un dosar
4
5
Nu stiam ce rasuna asa!!! Era ancheta rasunatoare janinei cand a gasit o in sfarsit o toaleta.
6
8
Chiar merita..Felicitari
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108