REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Andra Day, nominalizată la Oscar: Interpretarea rolului cântăreţei Billie Holiday m-a făcut „mai curajoasă“

Andra Day, nominalizată la Oscar: Interpretarea rolului cântăreţei Billie Holiday m-a făcut „mai curajoasă“

Replica API 21 aprilie 2021 | 00:00 773

Cântăreaţa americană Andra Day a mărturisit, într-un interviu acordat Reuters, că interpretarea rolului legendarei cântăreţe de blues Billie Holiday a făcut-o mai curajoasă.

Andra Day

Artista, în vârstă de 36 de ani, este nominalizată la premiile Oscar 2021 la categoria ''cea mai bună actriţă'', graţie rolului de debut din ''The United States vs. Billie Holiday'', care analizează contribuţia cântăreţei de jazz la lupta pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare şi controversele provocate de interpretarea baladei ''Strange Fruit''.

Holiday a interpretat iniţial cântecul protestatar, care vorbeşte despre linşarea persoanelor de culoare, în 1939, la primul club de noapte din New York în care aveau acces şi persoanele de culoare, Cafe Society.

''Cred că Dumnezeu s-a folosit de acest rol, de Billie Holiday şi de spiritul ei ca să mă facă puţin mai curajoasă'', a mărturisit Day în interviul acordat Reuters, citat de Agerpres.

''Încă mă mai simt puţin inadecvată câteodată şi destul de speriată ca să fac ceea ce trebuie cu orice ocazie... Am încercat să-mi fac un obicei din asta înainte de film, dar, într-un fel, m-a stimulat să realizez şi mai mult'', a adăugat artista.

Nominalizată la premiile Grammy, Andra Day povesteşte că încă se ''relaxează'' după presiunea rolului, adăugând că a văzut filmul o singură dată.

''Încărcătura emoţională a fost foarte mare pentru mine, a fost dificil'', a explicat ea.

''Am trecut printr-un vârtej de tristeţe, suferinţă şi resentimente, dar şi de bucurie'', a mărturisit actriţa.

Andra Day a fost recompensată cu Globul de Aur pentru interpretarea lui Billie Holiday şi va concura alături de Frances McDormand, Viola Davis, Vanessa Kirby şi Carey Mulligan pentru Oscarul la categoria ''cea mai bună actriţă în rol principal'' la gala premiilor Academiei Americane de Film care va avea loc duminică noapte.

''Sunt foarte, foarte mulţumită pentru că am muncit extrem de mult la acest film'', a declarat Day.

''Cu toate că sunt recunoscătoare, îmi dau seama că mai avem încă multe lucruri de făcut la capitolul reprezentare în acest spaţiu... Fără să intrăm în analiză, America este o naţiune rasistă aşa că există multe domenii în care trebuie să ne asigurăm că suntem complet reprezentanţi şi că şi alţi oameni marginalizaţi sunt complet reprezentaţi'', a adăugat actriţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108