REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Andronescu: Sunt uimită că Centrala Nucleară nu finanţează spitalul

Andronescu: Sunt uimită că Centrala Nucleară nu finanţează spitalul

Replica API 26 mai 2012 | 00:00 186

Spitalul Cernavodă a inaugurat un Bloc operator de 85.000 de euro

Spitalul Cernavodă a inaugurat un Bloc operator de 85.000 de euro

Spitalul Orăşenesc Cernavodă a inaugurat vineri noul Bloc operator, investiţie de 85.000 de euro, susţinută de către autoritatea locală. Acesta este format din două săli de operaţii amenajate şi dotate conform normelor europene. Directorul medical, chirurgul Ahmed Bero, este bucuros că de acum încolo operaţiile se vor efectua în condiţii sanitare de înaltă calitate. Primarul Mariana Mircea a precizat că noul Bloc operator este o mare investiţie pentru spital, având în vedere că în urmă cu un an Spitalul din Cernavodă se afla pe lista unităţilor sanitare ce trebuiau desfiinţate.

"Această realizare este meritul doctorilor, al managerului spitalului, angajaţilor de aici. Spitalul din Cernavodă trebuie să se ridice la standarde înalte din punct de vedere al dotărilor şi al specialiştilor, având în vedere că în oraş funcţionează Centrala Nucleară şi că oraşul se află în apropierea autostrăzii. Suntem bucuroşi că Ministerul Sănătăţii a aprobat înfiinţarea unei secţii de primire urgenţe la spitalul din Cernavodă şi suntem în discuţii pentru mărirea numărului de paturi", a spus Mircea. La eveniment au fost prezente şi Ecaterina Andronescu, senator PSD, şi Cristina Dumitrache, deputat PSD. Senatorul Andronescu a precizat că este uimită să afle că reprezentanţii Centralei Nucleare nu finanţează spitalul orăşenesc şi că serviciile medicale pentru angajaţii săi le-a contractat cu o policlinică medicală privată. "Reprezentanţii Centralei Nucleare ar trebui să îşi schimbe atitudinea pe care o au faţă de administraţie şi locuitori, să fie mai deschişi şi mai cooperanţi. În orice oraş din lume marile companii asemănătoare centralei nucleare îşi asumă programe de responsabilitate socială faţă de comunitatea care îi găzduieşte. Şi la Cernavodă ar fi normal să se întâmple la fel, iar primele programe de responsabilitate socială ar trebui să se îndrepte spre sănătate şi educaţie", a declarat Andronescu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108