REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Angajații din primării vor salarii mai mari!

Angajații din primării vor salarii mai mari!

Victor ROTARU 26 februarie 2023 | 00:00 3108

Salariile primarilor au fost înghețate încă din anul 2019, iar de atunci nu au mai fost actualizate din cauza pandemiei și se pare că nici nu vor fi „dezghețate” prea curând. Reporterii de la Replica de Constanța au discutat cu mai mulți primari din județ  în legătură cu acest subiect, ocazie cu care am aflat că și funcționarii sunt indignați de cuantumul salariilor.

Angajatii din primarii vor salarii mai mari!

Pe 1 noiembrie 2022 ar fi trebuit să se mărească salariile primarilor, măsura fiind amânată până la 1 ianuarie 2023, ulterior până la 31 ianuarie. În final, CCR a amânat mărirea salarială până pe 28 februarie, aspect care i-a nemulțumit pe aleșii șefi din țară. Reporterii de la Replica de Constanța au discutat cu mai mulți primari din județ  în legătură cu acest subiect, ocazie cu care am aflat că și funcționarii sunt indignați de cuantmul salariilor. „Salariile sunt înghețate de atâta timp. Ordonanța nu a trecut. Era un termen pe 31 ianuarie, în dezbatere și au amânat-o până în 28 februarie. Funcționarii sunt foarte supărați că nu pot depăși vicele la salariu. Doamna secretară are 2 facultăți... dar na, ăstea sunt legile.” a declarat Mădălina Negru, primarul comunei Târgușor.

Mihai Soare: „Problema e la funcționarii publici”

Cele mai mari nemulțumiri ale primarilor nu sunt legate de salariile lor, ci ale oamenilor din aparatul administrativ, angajații primăriei neputând să depășească salariul viceprimarului, indiferent de anii de vechime sau de studiile pe care le au în spate. „Problema e la funcționarii publici, care nu au dreptul să depășească salariul viceprimarului, conform legii. De aici apar frustrările funcționarilor publici. Eu am un salariu de 5.000 de lei. Unii zic că e mult, alți că e puțin. Până la urmă noi ne-am ales meseria asta. Poți să îți dai și mâine demisia și te duci undeva mai bine. Cei din sindicatul funcționarilor publici sunt supărați că salariul a fost înghețat din 2019, și chestia asta îi dezavantajează și la pensie. La fel s-a întâmplat și cu profesorii și învățătorii, în trecut. Acum, fiecare vrea mai mult. Nemulțumiri mai sunt și legate de gradul ăsta, între comune și orașe. Sunt orașe mici, stațiuni, precum Tușnad, care au o altă grilă de salarizare, mult mai mare., deși fiecare face cam aceeași muncă. Și un oraș mare are un personal mult mai mult și tot așa...”, a declarat Mihai Soare, primarul localității Siliștea.

Angajatii din primarii vor salarii mai mari!Marian Soare

Iulian Soceanu: „Ar trebui respectată legea salarizării”

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, este de părere că toată tevatura legată de creșterile salariale ar putea fi rezolvată foarte ușor, prin implementarea legii salarizării, acesta declarând: „Ar trebui respectată legea salarizării, legea 153, și ar fi singurul lucru care ar trebui făcut și respectat. Nici o altă măsură nu ar trebui aplicată. Respectarea legii salarizării, legea 153, este suficientă. Faptul că nu se respectă această lege, este cea mai mare problemă. În rest, toate măririle ăstea, sunt așa, cine cum le inventează, și ce vrea să facă. Eu vin și spun că trebuie respectată acea lege. Și pe fonduri europene, este o soluție bună. Pentru că pot exista primari care vin la muncă doar să-și ia salariul, și ne mai fiind implicați pe absorbția de fonduri europene. E clar că și aici pot fi stimulați primari, pentru a fi mai implicați.”

Eu am același salariu din 2020, nu am alt salariu. Noi aveam posibilitatea să creștem salariile cu 10% până în limita viceprimarilor. Creșterea salarială este foarte mică în comparație cu nivelul de creștere al prețurilor. Sunt lucruri pe care le resimte oricine.” a declarat, la rândul său, primarul din Crucea, Iulian Tudorache. 

Angajatii din primarii vor salarii mai mari!Iulian Tudorache

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
POLITIA LOCALA CERNAVODA,SE MANDRESTE CU MILITIENI CA.....VILAU , MADALINA MORARU SI...STEFLEA NICU...EI SUNT ADEVARATII GARDIENI...FARA EI,...PRIMARIA CERNAVODA,N-AR EXISTA... ASTA-I SFANTA...ROMANIE DE AZI...Noi la Cernavodă vanam camioanele care tranzitează orașul, dacă nu da o atenție șoferul îi dau amendă, în rest mai o promoție la supermarket, plimbăm neamurile cu Dusterul de serviciu, o frecam la umbra!Soferul de camion care tranziteaza Cernavoda pe interzis poate dona un bidon de 20 litri de motorina si ma fac ca nu l-am vazut!
7
0
Recuperati miliardele de euro furate de fostul primar si amazoanele lui (MUISTELE) care si au luat talpasita din primarie , luavar mama dracului de hoti
3
0
Ce mutre de interlopi au derbedeii aia din poze!
9
0
nu va convine,plecati!lariu ca nu pleaca nimeni?
9
0
Curtea de conturi,DNAul,dormiti?
13
0
Pentru fetele bugetare;Nimeni nu poate gandi ceva chiar rău de posturile ocupate de voi,bugetarelor.Problemele apar,când noi,ceilalți,vedem ca v au ocupat locurile,mamalucii.
4
1
Mai ,Popescu Ionel,fiind de multe ori banat,m am obișnuit și acum ,anormal mi se pare sa nu fiu banat..Simplu ,de corectezi ce scrii,e una, de nu verifici de doua ori ce scrii,, e alta. O măgărie mare e sa zici ceva,iar ei sa scrie altceva..Astia fundurile,trolii cum le ziceți voi. REVFERIFICATI ce scrieti,de 15 16 ori. cammar parte din ce zic.nel C
3
0
Sint atitia care muncesc pe rupte si merita si alti care stau degeaba. La noi la eforie sotii Negrea muncesc mult si nu sunt respectati si alti stau degeaba cum e manea
3
1
Chitomanul si-a marit bine merci salariul ...il doare la basca de restul si de legi...Si pensie...si salariu...asa e la Eforie !
10
2
are venituri primaria sa suporte cresterile salariale? sau vor bani de la buget!
8
0
Si eu vreau sa mănanc mai bine pentru că MUNCESC CINSTIT,pentru ca mi-am tocit coatele pe băncile unei facultăti la STAT ,dar n-am avut tupeu nesimțit pentru a ocupa lun loc de munca mai bun si sufar sI manânc paine goală in fiecare zi pentru ca la cei doi copii pe care -i cresc singura sa nu le lipseasca nimic ,pentru ca alocatia lor s-a marit doar cu 14 lei si trebuie sa platesc utilitatile pentru care cu economie sunt aproape cât salariul pe care-l primesc si atunci despre ce vorbim ....Ce vor dânsii ????Mariri din banii celor ce sunt sclavi la particulari ????.
16
1
Ce salariu marit vrea politistul local Olteanu Valeriu ? S-a umplut zona lui de moloz si se face ca nu il vede ! El nu poate sa amendeze RAJA Constanta chiar daca ridica munti de moloz, moloz pe care il uita pe terenul primariei !
11
0
Să nu fim cârcotași dar sunt anumiți funcționari care muncesc de le sar capacele și care trăiesc doar din salariu. Și ei au rate la bănci și ei au copii și ei au de plătit facturi mult mai mari față de ani anteriori. Salariile difera de la o primărie la alta, de la o funcție la alta. Nu contest faptul că sunt anumiți funcționari publici care efectiv freacă menta și nu-și justifică salariul, dar... pădure fără uscaturi nu există. De ce pentru ei nu se poate aplica mărirea salariilor? Profesorii au obținut salarii mai mari, doctorii la fel, polițiștii au și ei ceva ceva mărit, dar funcționarii din primarii ...pas că de nu se poate.
8
2
Ma,daca aveti bani pentru putorile de functionari,dati-le salarii,ca si asa vin la munca ca sa aiba de unde pleca ,unii.
10
3
dreptate! Cand salariile sunt intre 5000 si 20 000lei, este normal sa te revolti! Cand in loc de 100, sunt angajati 3000, normal, este greu, chiar foarte greu!!!
8
2
N-am știut ca funcția de primar este o meserie!!! Dacă va verifica cineva, și observa cu ce avere ați intrat ca primar și ce avere ați acumulat in 4-8-12 ani , o sa se minuneze! ( averi pe rude, prieteni). Nu va convine…, faceți-va o afacere care sa va aduca un venit ce vă satisface! ,
17
0
,,meseria ,, de primar are riscuri mari! te indeamna s a faci multe , vrute si nevrute! la alegerile locale e inghesuiala mare ! oare e o meserie chiar asa de slab platita , munca multa,creiatie,conceptie si mai ales tupeu si galgara!
12
1
Nu le-a junge cât fură, vor și mărire de salariu, când mergi la primărie se uită cu spatele la tine și sunt o grămadă ,să meargă să muncească la privat să vadă cu ce pleacă acasă după o lună de muncă.
13
0
VENITI LA PRIMARIA CERNAVODA,SA VEDETI SALARII..TE IA AMETEALA..TE IA CU FRIGURI..IAR DANSII,CARE NU FAC NIMIC,AU TOT TIMPUL CEVA DE COMENTAT..STAU LA CAFELE...TIGARI SI....MINCIUNI LA ...GREU...TRAIASCA PRIMARIA CERNAVODA IN FRUNTE CU IUBITUL SI STIMATUL...PRIMAR ĂPENAL...
16
0
Dar dacă nu va convine în primărie ca angajat,de ce P..A MEA nu va duceți la privat sau în altă parte? LEPRELOR
17
3
Salariile angajaților din primăriile de comune sunt mici ! Angajații sunt puțini ! Pentru cârcotași : nu vă mai kkți pe voi ... vreți o "țară ca afară" dar numai la ce vă convine ! Personal , am același salariu din 2016 ... dar atunci benzina costa 3,80 lei ... acum 7,20 lei, iar prețutile energiei electrice, al gazelor și al alimentelor au crescut cu peste 50 % ! De cârcotit ... este ușor !
11
7
5000 de lei sunt mult,ori putin?Pe luna,ca și timp.Banii ăștia pot folosi la multe ,de nu te au păcălit ai tai.Aaa?
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108