REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
12.5° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Angajaţii Diviziei de Pază, la un pas de GREVĂ! Firma Consiliului Judeţean este ÎN COLAPS!

Angajaţii Diviziei de Pază, la un pas de GREVĂ! Firma Consiliului Judeţean este ÎN COLAPS!

Replica API 17 iulie 2018 | 00:00 2007

Gheretele din parcurile constănţene au fost goale, luni dimineaţă!

Gheretele din parcurile constănţene au fost goale, luni dimineaţă!

Gheretele paznicilor din parcurile din municipiul Constanța și cele din stațiunea Mamaia au fost goale, luni, 16 iulie a.c., preț de câteva ore, după ce agenții de pază au anunțat conducerea Diviziei de Pază SRL că intră în grevă și s-au adunat la sediul firmei, din strada Magnoliei. Oamenii sunt supărați pentru că de doi ani deja își primesc salariile cu întârziere, nu știu niciodată când este ziua de salariu, ci tot sunt amânați de la o săptămână la alta. De menționat că Divizia de Pază, firmă cu capital public și privat, desprinsă din Direcția de Pază a Consiliului Județean Constanța, este în prezent în procedură de insolvență.

Salariile sunt mici, orele de muncă sunt multe, dar agenții de pază care asigură siguranța în parcurile din municipiul Constanța, în stațiunea Mamaia, Satul de Vacanță și în instituțiile publice din municipiu nu se plâng de lucrurile acestea. Sunt obișnuiți deja. Dar le-a ajuns deja cuțitul la os din cauza faptului că își primesc salariile cu întârziere de câteva luni și niciodată la o dată fixă.

„Avem facturi, familii de întreținut, rate de plătit la bancă și noi nu știm niciodată când ne primim salariile. În plus, ni se dau (n.r. salariile) cu două sau trei luni întârziere. Luna aceasta trebuia să primim banii pe luna mai, dar încă nu ni i-au dat. Așa că am anunțat că facem grevă și am mers la sediul firmei, să discutăm, să îi convingem. Ne tot spun că nu au intrat banii de la Primăria Constanța, pentru că obiectivele pe care le păzim sunt ale primăriei, dar noi știm că primăria a făcut plata.

Ne-au spus că săptămâna aceasta, marți sau miercuri, ne primim salariile. Ne întoarcem la muncă, dar nu știm ce să mai facem. Ei aruncă cu pisica moartă de la unul la altul, iar noi plătim penalități la facturi și avem rate neachitate la bănci!”, ne-a declarat unul dintre angajații Diviziei de Pază care încă nu și-a primit salariul.

Astfel, luni dimineață, încă de la prima oră, aproximativ 20 de agenți de pază din cei aproximativ 200 care sunt angajați în acest moment, după cum ne-au spus protestatarii, s-au prezentat la sediul firmei Divizia de Pază, de pe strada Magnoliei, unde au discutat cu reprezentanți ai unității și au primit asigurări că în cel mai scurt timp vor primi banii.

Administratorul judiciar: „Oamenii își vor primi salariile”

Pe de altă parte, Doru Liahu, administrator judiciar al Diviziei de Pază SRL Constanța, a declarat pentru „Replica de Constanța” că felul în care se procedează, și anume faptul că salariile sunt plătite cu o lună sau două întârziere, nu este de ieri de azi, ci durează de ceva vreme, pentru că și banii de la beneficiarul serviciilor prestate vin cu întârziere. Dar că, în ciuda lipsei de încredere a angajaților, „tot și-au primit banii în fiecare lună, chiar dacă au fost cu întârziere”.

„În momentul în care vor fi încasate fondurile pentru serviciile presatate pentru municipiul Constanța, vor fi achitate salariile. Oamenii sunt nemulțumiți, știm acest aspect, nu este vina noastră. În plus, suntem o societate aflată într-o procedură de insolvență, prin care se dorește o reorganizare”, a declarat Doru Liahu pentru „Replica”.

Pe de altă parte, referitor la zvonurile care au început deja să circule printre angajați și prin municipiul Constanța, că Divizia de Pază ar urma să fie desființată în toamnă, administratorul judiciar le neagă. „Noi dorim o reorganizare, nu desființare. Atât timp cât avem contracte, sperăm să ieșim din situația în care ne aflăm”, a adăugat Doru Liahu.

Divizia de Pază, în procedură de insolvență, pe rolul Tribunalului Constanța

Reamintim că, așa cum prezenta „Replica de Constanța” într-o ediție anterioară, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat, în 2017, dosarul 4570/118/2017, privind procedura de insolvență a Diviziei de Pază. Această firmă s-a desprins din Direcția de Pază, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, pe timpul în care Lucian Titi Giurcă era director, cu intenția de a putea presta servicii și în alte județe. De-a lungul timpului însă, Divizia de Pază a avut o situație financiară catastrofală, adunând datorii. De exemplu, la sfârșitul lui 2016 datoriile se ridicau la peste 8 milioane de lei, pierderile la peste 1,1 milioane de lei, iar cifra de afaceri la aproximativ 7,7 milioane de lei.

Următorul termen în procesul privind insolvența a fost fixat de instanța constănțeană pentru luna octombrie 2018.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incredibil! Constanta este singurul oras din lume care suporta financiar acesti paznici. Din banii nostri, ai prostilor pe care nu ii intreaba nimeni daca sunt sau nu de acord cu aceasta mizerie. Si nu este doar parerea mea! Incetati odata cu aceste deturnari de fonduri si eliminati acele cocioabe oribile, din asa zisele parcuri! Stiti ca exista paznici alocati locurilor de joaca? Iar locurile de joaca nu mai exista!!! Incredibil! Cand o sa plecam din tara, in masa, sa vedem cine mai plateste pentru toate aceste cacaturi!
1
5
Sai multumim lui Giurca si directoarei Arsene care au dus la faliment. Ce ziceti domnule presedinte de la CJC? Bataie de joc fata de angajatii care au copii si rate la banci.
6
1
plecati in masa demisie locuri de munca se gaseste
4
0
Militarii sunt mai trantori decat paznicii, avand ca unica ocupatie lupta cu alcoolul prin popotele patriei. Macar paznicii astia au salarii mici raportate la salariile parazitilor din armata.
7
3
Divizia de Pazit hoti. Astia nu fac absolut nimic. Dar absolut nimic. Persoane fara educatie tinute pe post de mobila, eficienta Zero!!!
11
8
auzi, in ciuda lipsei de incredere a angajatilor, dar voi sefii la prostime, v-ati luat salariile la timp?usor, usor, lumea se desteapta si asta nu va place cred
11
2
Niste putori care stau toata ziua.La munca ba,ditamai oamenii stati degeaba fara sa aduceti o contributie societatii.
12
9
Nu pot fura toti hotii cati bani se duc pe paza in Romanica !!!
6
3
Niste putori paznicii astia. Nu fac nimic, mananca seminte, fac mizerie si consuma curentul degeaba. Sa-I dea afara pe toti.
12
10
Aveti 1.780 1.920 net plangeti
4
7
Ce anume pazesc? Stau degeaba la caldurica, abia au grija de cotetul de termopan. E un ajutor social mascat, nu fac nimic pentru banii aia. Ia sa vedem un raport, cati hoti au prins, cate table au jucat, cat s-au batut de musca pe banii nostri.
11
10
au nemernicii explicatii pt. tot, hai voi cei din primarie valea dupa Mazare in Madagascar sa va manance crocodilii ra-ti ai dracului
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515