REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ANI încă lucrează la EVALUAREA INCOMPATIBILITĂȚII rectorului de la OVIDIUS, Dan Marcel ILIESCU

ANI încă lucrează la EVALUAREA INCOMPATIBILITĂȚII rectorului de la OVIDIUS, Dan Marcel ILIESCU

Replica API 5 iunie 2021 | 23:38 2077

Anul trecut, Corpul de Control al primului ministru a sesizat Agenția Națională de Integritate cu privire la respectarea regimului juridic al incompatibilității de către Dan Marcel Iliescu, rectorul de la Ovidius. După aproape 9 luni de la formularea sesizării, evaluarea nu s-a finalizat, aceasta fiind încă în desfășurare. Având în vederea complexitatea cazului, e lesne de înțeles că și ancheta este de durată.

Agenția Națională de Integritate nu a finalizat evaluarea în cazul rectorului de la Ovidius, Dan Marcel Iliescu. Inspectorul de specialitate delegat să ia la puricat documentele lui Iliescu, pentru a constata dacă a fost sau nu incompatibil ani la rândul ne-a transmis faptul că activitatea de evaluare încă este în desfășurare.

În urma alegerilor pentru funcția de rector al Universității Ovidius, Dan Marcel Iliescu a preluat conducerea instituției de învățământ. Anterior ocupării acestei poziții, Replica a demarat o anchetă jurnalistică, în urma căreia s-a constatat incompatibilitatea lui Dan Iliescu, încă din anul 2012, atunci când a fost numit pro-decanul Facultăţii de Medicină. Soția sa, Mădălina Iliescu, a fost angajată în funcția de asistent universitar în cadrul facultății pe care Dan Iliescu o conducea, în poziția de pro-rector. Un an mai târziu, Mădălina Iliescu a fost… promovată în funcția de șef lucrări, adică se afla în subordinea soțului ei devenit, în 2014, decan al aceleași facultăți. Că s-a aflat în incompatibilitate, stau declarațiile de avere ale lui Dan Iliescu, din perioada 2012-2015. Ulterior, rectorul ales și soția au decis să divorțeze, iar din declarațiile de avere din 2016 și până în prezent, Mădălina Iliescu nu mai apare în peisaj.

Dacă ANI constată aspectele semnalate de Replica, Iliescu pierde statutul de RECTOR!

De altfel, proaspătul rector s-ar fi putut și în conflict de interese deoarece, timp de peste 3 luni de zile, în calitate de Președinte al Senatului UOC, a luat decizii sau a participat la luarea unor decizii care îl priveau și pe candidatul la funcția de Rector, adică pe însuși conf. univ. dr. Dan Iliescu! Așteptăm cu nerăbdare rezultatul evaluării!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mi-e simpatic dar astea sunt ccnarii la ordin
2
1
Cristi tot un cacat de om ai ramas
2
2
s-a omis in articol sa se precizeze cu ce data a primit raspunsul de la ANI. probabil o fi un raspuns de anul trecut si l-a aruncat acum in presa doar de dragul vizualizarii articolului semnat chiar de reclamant
8
4
exact pe iliescu il evalueaza ANI dintre 2 mil de functionari publici. au trecut mai mult de 3 ani de la presupusa fapta e vax sesizarea. divortul nu e fapta penala.
10
3
Bre tanti nu esti hotarata ori era prodecan ori prorector. Pe vremea aia prorector era cine vroia Epure si prodecan la fel. Sa nu uitam ca a mai fost cineva Presedinte de Senat si apoi Rector.
7
2
Tara de aruncatori de pietre.
7
4
Iliescu este un spagar, se lauda ca rezolvat cu ANI, divortul este fictiv si face rost si de dosar penal.
7
8
este clar nu este pe placul javrelor din usr
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468