REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Anisie afirmă că elevii pot opta pentru ore exclusiv online

Anisie afirmă că elevii pot opta pentru ore exclusiv online

Replica API 6 septembrie 2020 | 22:51 2424

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că are date conform cărora mulţi dintre părinţii care aveau copiii înscrişi în învăţământul privat au făcut demersuri pentru a-i transfera la unităţile de învăţământ de stat. Anisie susţine că nu ştie care sunt motivele acestui fenomen.

Monica Anisie

Întrebată duminică, într-o emisiune la Antena 3, dacă are semnale conform cărora unii părinţi ar fi tentaţi să îşi transfere copiii de la unităţi de învăţământ de stat la şcoli private, având în vedere situaţia epidemiologică, Monica Anisie a răspuns că are informaţii de la Inspectoratele şcolare că mulţi părinţi care au avut copiii la unităţi de învăţământ private vor să îi ducă la grădiniţe sau la şcoli de stat.

„La momentul acesta nu deţinem astfel de date referitoare la transferul către particular, însă ce ne-au semnalat Inspectoratele Şcolare este că foarte mulţi părinţi doresc să îi aducă din sistemul privat către cel de stat. Probabil s-au gândit că este o altă formă de învăţare în sistemul acesta de stat”, a declarat ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a precizat că a discutat cu părinţi care se tem pentru starea de sănătate a copiilor lor şi a reafirmat că în cazul în care copiii sau membri ai familiei sunt supuşi riscului de agravare a unor boli, părinţii pot cere efectuarea de ore online.

„Există astfel de părinţi. Au sunat şi la linia de Telverde la Ministerul Educaţiei, am răspuns şi eu apelurilor şi am discutat cu părinţi care se tem că s-ar putea copiii să se îmbolnăvească în spaţiul şcolii. Le-am spus că există posibilitatea să continue învăţarea în sistem online dacă au anumite boli şi dacă în familie există o persoană care este supusă unui risc. Părintele evaluează situaţia şi poate să continue de acasă”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Anisie a afirmat că este nevoie de implicarea autorităţilor publice locale în sprijinul unităţilor şcolare.

„Nu putem să spunem că nu avem pregătite şcolile. Ele sunt pregătite la acest moment, dar trebuie ca şi autorităţile publice locale să continue eforturile şi să ajute şcoala”, a precizat ministrul, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anisie le-a spus parintilor ca se poate face scoala doar online, daca asa considera mai sigur pentru sanatate, dar nu si cum se procedeaza exact. Exista aceasta varianta trecuta in scris in ghidul publicat de minister?
0
0
Anisie incurajeaja meditatiile , atentat la buzunarul parintilor, desi salariilw profesorilor nu sunt deloc mici in comparatie cu alte clase sociale cu studii superioare care muncesc in domeniul privat.
5
3
ai auzit si tu ca odrasla ta nu se imbolnaveste grav,dar nu te gandesti fa idioato ca vine acasa si va da la toti?Si voi la randul vostru ca niste ologofreni o sa dati la toata lumea cu care va vedeti?Ca de ferit nu va feriti,sa stiti voi mai bine ca nu exista covid.Nu te gandesti proasta pulii ca din cauza ta,ca esti oligofrena,copilul tau poate deveni cauza unei morti a unui batran?Nici prin cap nu-ti trece asa ceva vita incaltata ce esti.Din cauza cretinilor ca tine mor oameni,vaco ce esti.Si mai si comentezi pe aici ca sa te faci de cacat ,proasto.Mars si puneti masca pe bot catea cretina
7
3
Du-te in Anglia atunci si lasa-ne. Tu compari Anglia cu Romania. Bai pana nu ne invatam minte, nu ne simtim bine. Natie de imbecili.
9
4
In Anglia s a inceput scoala de la 1 Sept nimeni nu poarta masca cat despre distantare fizica numai la oi ai sa vezi.
4
6
Esti proasta, fa. A citit si tuta un titlu si a devenit experta.
8
3
Intrebati o tabla inmultirii pe sarite......
6
1
Numai cu parinti speriati vorbeste, dar pe cei care nu vor sa isi lase copii cu botnita pe fata si izolati in banci transformate in custi, vorbeste? Parintii speriati de indobitocirea copiilor prin lipsa de socializare? Sa citeasca studiile facute de sansele de imbolnavirea ale copiilor si sa ii lase in pace! Jos labele de pe copii nostrii!
6
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108