REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Atenție, ȘOFERI! Se vrea reintroducerea RADARELOR FIXE!

Atenție, ȘOFERI! Se vrea reintroducerea RADARELOR FIXE!

Replica API 15 august 2021 | 23:01 3565

Atenție șoferi! Autoritățile române vor să reactiveze radarele fixe. Compania Naţionala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a cerut înființarea unui grup de lucru comun, la MAI, pentru a pune în aplicare proiectul care se împiedică de lacune legislative, potrivit Antena 3.

Pentru a-i opri pe vitezomani, cei de la Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, au decis înființarea unui grup de lucru comun, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne pentru reactivarea radarelor fixe.

Numărul accidentelor rutiere soldate cu decese a crescut de la 812 în 2020, la 932 în 2021, arată datele Poliţiei Rutiere. Cauza cea mai des întâlnită a fost viteza neadaptată la drum.

Pe drumurile din România există sute de astfel de aparate însă, repuse în funcțiune ar putea fi doar 20 dintre acestea: cele de pe autostrăzile construite după 2010, care aparțin de Compania Națională de Drumuri și care nu mai funcționează de 10 ani.

Totuși, acestea nu sunt omolagate și nu pot detecta viteză medie pentru că în legislație nu există termenul de ''viteză medie''.

Deocamdată, MAI şi CNAIR nu au anunţat un termen de finalizare până la care radarele fixe vor redeveni active, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa fie semnaliate!
1
0
Vrea radare sa-si vanda tigaia
0
0
Cu parere de rau, pentru unii, avem obligatia sa respectam legea. Da, viteza este una din cauze pentru care oamenii mor. Si nu putini. Nu vorbim doar de soferi amatori ci de profesionisti in ghilimele. Radare fixe ar trebui in toate localitatile, pe E60, varianta Ovidiu, autostrazi, in Mamaia si unde sunt puncte negre. Iar pentru vitezomani, confiscate autovehiculele, 1 an de suspendare a dreptului de a conduce. Cei care comenteaza aiurea, sa se uite in Portugalia, Canada, SUA, sa se informeze sa isi respecte partenerii de trafic. Asta este democratia, respect si drepturi.
7
4
Se pare ca nu mai aveti sponsorizari de la pesti ciortani si rechini. FOAMEA ESTE MARE IN ACEST MINISTER DE CACAT !
2
3
incepe golaneala ,mafia pensionarilor la varsta de 4o de ani
3
1
Radare si multe camere de inalta definitie. Nu e de gluma,in trafic sunt foarte multi scelerati,indivizi foarte agresivi,periculosi. Cine respecta in mod firesc regulile nu are de ce sa se teama. Se supara cei care obisnuiesc sa conduca dement.
12
2
Din nou se pune mafia in miscare. Nu mai au bani la buget. In santiere trimite ITM ul sa le caute nod in papura celor care muncesc ca sa dea amenzi, trimit spagarii de la Mediu, de parca i ar interesa asa tare mediu,,, fac actiuni,, politistii de la rutiera sa dea amenzi etc. Dar cate autostrazi ati construit mafiotilor?! Ati furat de 30 de ani totul. Dezapeziti vara cu firmele voastre de casa. Companie MAFIOTA COZA NOSTRA
5
7
e ok dar dupa numar vor fi recunoscuti baietii destepti si nu vor primi nici o amenda, tot poolimea va plati...
6
2
Eventual cu camere care sa inregistreze viteza MEDIE intre 2 iesiri de pe autostrada si daca ai peste 140 - PAC LA INCHISOARE precum Catu. Prea multi imbecili pe sosele se dau mari pt ca le poate masina iar ei nu au un neuron functional
7
6
sa le puna in mod legal, adica sa fie panouri , semne care avertizeaza ca urmeaza radar fix ca sa pot incetini pe portiunea radarului
14
16

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468