REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Augustin Zegrean, șocat de intenția de a pune bolnavii de COVID nevaccinați să-și plătească spitalizarea

Augustin Zegrean, șocat de intenția de a pune bolnavii de COVID nevaccinați să-și plătească spitalizarea

Replica API 18 noiembrie 2021 | 19:39 1244

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, afirmă că ar fi neconstituțională o prevedere legală care să oblige angajații nevaccinați să-și plătească singuri spitalizarea în caz că se îmbolnăvesc de COVID-19.

„Cum să îşi plătească spitalizarea dacă au asigurare? Cei care au făcut un astfel de amendament nu ştiu, trăiesc în altă lume... Românii care lucrează sau care sunt pensionari cam toţi plătesc la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Dacă se îmbolnăvesc şi ajung la spital, îi tratează gratuit. Cum să plătească?”, a declarat Augustin Zegrean, pentru epochtimes-romania.ro.

Fostul şef CCR a explicat că, potrivit Constituţiei, statul trebuie să asigure sănătatea publicului. „Da, deci nu se poate lucrul acesta. Pentru că oamenii au asigurare de sănătate şi toţi beneficiază de sănătate gratuită în baza asigurării”, a reiterat Augustin Zegrean, precizând că o asemenea prevedere nu ar trece niciodată de controlul de constituționalitate, scrie stiripesurse.ro

Partidul Naţional LIberal a depus un amendament la proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, prin care angajaţii la stat şi la privat vor beneficia de 10 teste gratuite, pe lună, iar în cazul în care persoanele sunt testate pozitiv, acestea să fie obligate să îşi plătească cheltuielile cu spitalizarea. Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor s-a reunit, marţi, pentru a prezenta amendamentele depuse de toate partidele la acest proiect de lege.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intr-o tara normala, ce spuneti dvs e absolut corect, doar ca aici, la maimutele bananiere, pereti, din pacate, nebun...
2
0
Care e diferenta intre anticorpii celor trecuti prin boala si anticorpii celor injectati? O sa ajungeti sa faceti doza 15 si o sa aveti nevoie de certificatul rosu sa iesiti de casa. Nu mai e mult pana atunci
8
5
Tara condusa de urangutani cu creierul cat nuca. Alo, ala de mai jos zis doctoru, nu ai auzit de vaccinati infectati? Vaccinarea nu e obligatorie.
8
3
Atunci de ce sa se mai plateasca lumea CAS ca oricum serviciile sunt execrabile, cat despre asta de mai jos doctoru cred ca e vax inat in creier
20
4
Ai facut studii la Poarta Alba? Omul spune ce scrie in Constitutie, nu vorbeste pareri ca tine, legea trebuie sa respecte Constitutia si punct.
18
4
simplu.li se da alternativa.vaccineaza te.nu vrei atunci asuma ti riscul si plateste.de cesa plateasca si din buzunarul celor vaccinati?de ce un vaccinat sa nu aba locul in urgenta din cauza astora care refuza pana cad jos?la fel si cu subventiile la gaz.daca stau la casa de ce sa mi platesc gazul intreg si daca stau la bolc sa fiu subventionat din banii publici??
6
24
da zegrean,mocangiii ca voi cu 50000plus roni pensie pentr niic sa-si plateasca serviciile medicale la care nu au cotizat un leu.Nu moca,ca la voi,din banii nostri.
8
15

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212