REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Augustin Zegrean, veşti proaste pentru Iohannis: Parlamentul e unica soluţie

Augustin Zegrean, veşti proaste pentru Iohannis: Parlamentul e unica soluţie

Replica API 2 mai 2020 | 00:00 1672

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, spune că, după 15 mai, cel mai probabil va exista un proiect de lege în Parlament pentru păstrarea unor restricţii, aceasta fiind singura soluţie ca deciziile viitoare legate de măsurile din perioada coronavirusului să fie constituționale.

Augustin Zegrean

"Nici ministrul Educației, nici cel de Interne nu pot limita drepturile, nici măcar președintele nu poate să facă asta. Singurul care poate face asta este Parlamentul. Probabil că se vor duce până la urmă la Parlament să facă lege", a declarat Augustin Zegrean, într-un interviu pentru Libertatea, citată de stiripesurse.ro.

"Altfel, partidele de opoziție vor contesta măsurile care se vor lua de acum înainte. La prelungirea stării de urgență s-a pus în discuție respingerea decretului de prelungire. Nu cred că vor mai accepta parlamentarii să fie ținuți deoparte, să nu fie consultați", crede Zegrean.

Parlamentul este, mai spune Zegrean, prima instituție care trebuie să apere drepturile și libertățile fundamentale și respectarea Constituției.

Starea de alertă, anunţată de preşedinte pentru perioada de după 15 mai, nu permite limitarea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi. Odată cu ridicarea stării de urgenţă, singura modalitate de instituire a unor limitări este adoptarea unei legi în Parlament, în conformitate cu art. 53 din Constituţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum iei tu bai nesimtitule pensie 20000 ron pe luna. Sa-ti stea in gat, asta e tot o hotie.
0
1
Cine a dat pana acum pensii si salarii nesimtite ? Cine a dat banii de pomana la categoriile de cetateni care taie frunza la caini ?
1
1
Initiati proiectul de anulare a tuturor pensiilor nesimtite ?
7
1
nu se poate sa fie suspendat la cit rau a facut noi cotizam de 43 de ani asigurari sociale si ei aduc hoti si cersetori di alte tari le dau avion hotel mincare medicamenta pe bani nostri care aproape se termina de ce suntem asa prosti si nu spunem nimic parlamentul senatul ajunge cu hoti astea
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272