REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Autovehiculele ELECTRICE şi persoanele cu DIZABILITĂŢI sunt EXCEPTATE de la PLATA parcării

Autovehiculele ELECTRICE şi persoanele cu DIZABILITĂŢI sunt EXCEPTATE de la PLATA parcării

Replica API 22 iunie 2021 | 00:28 6541

S-a creat, din nou, vâlvă în jurul Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa. Cum din data de 18 iunie parcare se plăteşte în Zona 0, posesorii de autoturisme electrice, dar şi persoanele cu dizabilităţi şi-au pus întrebarea dacă vor fi taxaţi şi ei, la rândul lor. Ei bine, nu. Noul regulament specifică faptul că aceste două categorii de utilizatori sunt exceptate de la regulă. În schimb, cei care deţin autovehicule hibrid nu se pot bucura de aceleaşi avantaje.

Posesorii de autovehicule hibrid nu parchează gratuit

Posesorii de autoturisme electrice din Constanţa au intrat în panică la auzirea veştii că parcarea se plăteşte începând cu 18 iunie, mai cu seamă cei care deţin autovehicule hibrid. „Pentru maşinile hibrid se plăteşte parcarea? Sunt nedumerită întrucât nu am găsit referiri cu privire la acest subiect şi nu știu cum să procedez, nu vreau să mă trezesc cu amendă”, a explicat Maria T. pentru Replica. Potrivit city manager-ului Constanţei, Felicia Ovanesian, posesorii de autovehicule hibrid plătesc parcarea, în schimb, constănţenii care au în posesie maşini electrice pot dormi liniştiţi întrucât nu sunt obligaţi să achite această taxă. Potrivit Regulamentului, „sunt exceptate de la reguli autovehiculele electrice”.

Şi persoanele cu dizabilităţi sunt exceptate

Pe lângă autovehiculele electrice, de la regulă sunt exceptate şi persoanele cu dizabilităţi. Însă, acestea trebuie să deţină o legitimaţie. „Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de legitimaţie beneficiază de parcare gratuită/ fără plată”. Totuşi, există o problemă. „Locurile pentru persoane cu handicap sunt mereu ocupate de diverşi indivizi, iar dacă noi nu găsim loc liber, suntem nevoiţi să parcăm pe un loc normal, ceea ce înseamnă că vom fi sancţionaţi dacă nu plătim”, se arată nemulţumiţi cetăţenii. Potrivit city manager-ului, aceştia beneficiază de gratuitate doar dacă parchează pe locurile special marcate şi pe bază de legitimaţie.

Parcarea se plăteşte doar pentru Zona 0

Amintim că tarifarea locurilor de parcare din municipiul Constanța se realizează din 18 iunie. Momentan, plata parcării se realizează numai pentru Zona 0, prin intermediul aplicaţiei, prin SMS sau tichete răzuibile.

click pe imagine

Citeşte şi:

ATENȚIE! Tarifarea LOCURILOR de PARCARE se va realiza de VINERI, 18 iunie

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci vand masina hybrid recent cumparata cu un plus de n Euro ptr ca este hybrid si are norma mica de poluare si voi cumpara de banii aia vre-o 10 cazane pe roti cu euro 1-2-3 si mai raman bani ptr plata ptr 10 ani!
2
0
e un loc de parcarre, ce ar poola cu prefectura??? poluarea e altceva, sa-l vad pe primar cum duce acasa bateria electricei dupa ce devine nefolosibila!!!
0
3
Sa ghicesc , caporal Chitac este o persoana cu dizabilitati.
4
1
ce mweeee v a da pnl'u!!!!
7
3
in mod normal, toate masinile ar trebuii sa plateasca parcarea, daca toti aveam deastea de jucarie pe baterii nu mai platea nimeni parcarea? unde se ajungea?
6
3
Asa o sa ajunga Constanta un oras plin de handicapati, doar pentru parcare gratuita... Sa il intrebam pe Stelian Ion cum a obtinut ANL?
11
0
cezara, iti recomand sa apelezi la asociatia constanta altfel in demersurile de dare in judecata
5
0
pentru hibride si plug in nu ar trebui platit, eu o sa dau in judecata si poate o sa castig
11
4
Oras condus de oligofreni !
18
2
in mod normal si pentru hibride ar fi trebuit sa nu plateasca parcare. Asa este peste tot dar in constanta e foame de bani
13
8
Am un vecin cu o tigaie hibrida care are legitimatie de libera parcare. Pana la urma angajatii de la Politia Locala sunt parcagii sau mai bat si mamaitele care vand patrunjel?
13
1
MI SE PARE DISCRIMINARE SA PLATEASCA TOATA LUMEA PARCAREA , ASA ESTE NORMAL!!
13
3
Balena cu BMW
8
0
ce se intampla cu vignetele eliberate pentru hibride? se anuleaza?
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468