REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Avalanşă de comunicate ale Primăriei Constanţa! 'Cireaşa de pe tort': zborul lui Făgădău alături de Friedman, care a asemuit Constanţa cu... Miami Beach!

Avalanşă de comunicate ale Primăriei Constanţa! 'Cireaşa de pe tort': zborul lui Făgădău alături de Friedman, care a asemuit Constanţa cu... Miami Beach!

Replica API 22 iunie 2019 | 17:36 312

Primăria Constanţa a "bombardat" vineri presa cu comunicate de presă despre activitatea administraţiei locale, iar "cireaşa de pe tort" a fost informaţia despre zborul pe care primarul Decabl Făgădău l-a efectuat alături de George Friedman, fondator al companiei de previziune și analiză geopolitică Geopolitical Futures și al agenției Stratfor. Cu această ocazie, celebrul politolog a comentat că, de sus, Constanţa "seamănă cu Miami Beach".

Zborul a fost ocazionat de cea de-a treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, conferință internațională organizată de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și Zona Metropolitană Constanța. Forumul regional de securitate a adus în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor, între care şi George Friedman. Faptul că Friedman a asemuit oraşul cu Miami Beach nu a a făcut decât să inflameze internauţinii, care l-au "taxat" dur pe Făgădău, căruia i-au amintit de starea deplorabilă a Cazinoului Constanţa, cât şi de situaţia reclamată în aceste zile pe plaje: "nesimţiţii" care au pus şezlonguri şi baldachine până în buza mării! Culmea, tot vineri, la Constanţa a fost prezent şi min istrul Turismului, Bogdam Trif, care a comentat că pe plaje... este bine! Cu alte cuvinte, a părut că Făgădău şi colegii săi de partid, ca de exemplu Trif, sunt în competiţie de... "dat cu stângul în dreptul"! Mai exact, situaţia plajelor a fost ameliorată în ultimele două zile, după ce Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral "a catadicsit" să ia măsuri în privinţa celor care încalcă legea: anterior, constănţenii şi turiştii au reclamat, cu repetiţie, că spaţiul destinat celor cu cearşafuri este încălcat de cei care au concesionat plaje!

Una peste alta, comentariul lui Friedman a fost "ca nuca în perete" pe fondul opiniei generale negative la adresa lui Făgădău. Un astfel de comentariu laudativ este tardiv, dar cu siguranţă că strategii de imagine ai edilului sunt conştienţi de acest aspect şi îi vor explica şi lui Făgădău când sunt sau nu oportune anumite "bombe de presă" sau cum "se împachetează" ele aşa încât să fie "digerabile" pentru populaţie.

Revenind la avalanşa de comunicate de presă din partea Primăriei Constanţa, unul dintre ele s-a referit vineri la întâlnirea primarului Decebal Făgădău, alături de cei doi viceprimari, Dumitru Babu și Costin Răsăuțeanu, şi o echipă formată din reprezentanți ai tuturor regiilor și direcțiilor din cadrul aparatului administrativ, cu președinții/administratorii asociațiilor de proprietari din municipiul Constanța.

Temele dezbătute au vizat creșterea gradului de siguranță în oraș și întărirea relației dintre municipalitate și asociațiile de proprietari, se precizează în comunicat, motiv pentru care, a mai arătat municipalitatea, la discuţiile derulate în Sala Mare a Casei de Cultură au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța - Marius Ghiță și Ciprian Sobaru, precum și reprezentanți ai unei companii de comunicații. (Notă: comunicatorul primăriei a omis să precizeze şi funcţiile celor doi reprezentanţi ai IPJ Constanţa, o omisiune care... "nu se face").

„Rolul nostru este să întărim structurile asociative, să propunem soluții pe care dumneavoastră să le dezbateți cu locatarii și împreună să le implementăm. În privința sistemului de siguranță al orașului, avem un acord de parteneriat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și un studiu de fezabilitate în acord cu toate structurile care se ocupă de securitatea municipiului. Sunt vizate intersecțiile mari, zona perimetrală școlilor, cimitirelor, zonele care delimitează orașul de plajă“, le-a transmis celor prezenți primarul Decebal Făgădău.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/lucrarile-la-locul-de-joaca-de-la-casa-de-cultura-finalizate-394852/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul asta cu fata de sluga o sa zboare direct in puscarie. Ti ai draq de hoti si koorve. Muyutz cu cacat la toti
1
0
Sfidare,bataie de joc,ceva de genul ce mici sunteti ma constantenilor aveti noroc cu mine care va conduc de la innaltime si asta a vazut si o personalitate ca George Friedman.
1
1
Probabil au zburat cu josu'n sus. Incompetenta argatului se vede chiar si de pe Luna.
3
0
Sa il plimbe pe la ciori, chilia, palas, HC, Medeea, sau sa ii arate gunoaiele de prin parcari sau spatii verzi, cainii bagabonti, subsolurile de bloc pline de sobolani si muuuulte altele.
9
2
Unde vedeti voi pe Tov primar. E cainele de companie a TARTARULUI. Replica de ce faci propaganda trimitindu-ne sa va huiduim in alt articol slugarnic CIUMEI ROSII
8
0
Nu fiti rai...ieri a terminat un loc de joaca pt.copii ,Pt. Constanta, oras port,o realizare care a meritat prezentarea in toate ziarele locale. Alea cu limba in curul hotului fagadau ! Muie la toti cu cacat !!!
7
2
zboara puiule zboara, cat mai ai timp, in miami, ca va veni vremea cand vei da socoteala pt contracte supraevaluate date la firme de casa, pt autorizatii de constructii date ilegal
10
1
Zbor peste un cuib de fraieri
12
0
Miami Beach este la dispunerea naturala pe un prag de nisip intre mare si lac. Fapt cunoscut de pe vremea lui Ceasca. Mai nou, preturile din Mamaia le depasesc pe cele din Miami Beach. In mizeria asta de "statiune", o camera la un hotel langa si cu fata la sosea sare de 200 de euro. Cam cat de prost sa fii sa dai navala in asa ceva? LOL
10
2
fagadaul ar trebui sa zboare definitiv din primarie!
13
1
Este un primar incompetent, care nu a pus in aplicare decat proiecte minore gen: stalpisori pentru a bloca parcarile pe trotuare, pubele de gunoi, bancute. Unde sunt marile proiecte promise in campanie: parcarile supraetajate, sala polivalenta, schimbarea si modernizarea pietelor, etc? Au trecut anii si nimic, urmeaza alta campanie, aceleasi minciuni. Daca constantenii cad din nou in capcana lui, ne meritam soarta.
14
1
Te justificai ca ai , iesit bine la controale audituri ... Normal prost sa fi sa ei din vistieria primariei ... la autorizari sunt banii fraierilor de Constanteni
10
1
8 la suta o sa incaseze fagafau. In arogant incompetent. Mai prost decat Babu si Gabi Stan. Imputicounea din cartiere si diatrugerile nu la vede din avion?
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108