REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Aventura pietonilor din Constanţa: pe trotuare cu gropi, denivelări şi maşini!

Aventura pietonilor din Constanţa: pe trotuare cu gropi, denivelări şi maşini!

Replica API 15 mai 2018 | 22:53 375

Aveţi şi voi exemple de genul?

Aveţi şi voi exemple de genul?

A fi pieton în municipiul Constanța este o aventură. Puține sunt străzile cu trotuare reabilitate, pe care se poate circula în condiții normale. Bineînțeles, dacă nu sunt ocupate de autoturismele parcate! În rest, trotuarele sunt pline de gropi, de denivelări, bălării sau chiar... lipsesc cu desăvârșire.

Un exemplu elocvent este reprezentat de trotuarele de pe strada Baba Novac. Indiferent de ora din zi, traficul auto pe această arteră este intens, având în vedere că face legătura cu varianta Constanței. Acesta este unul dintre motivele pentru care, spun oamenii din zonă, se tem că în orice moment vor fi loviți de vreo mașină.

„Trotuarele de pe strada Baba Novac nu au mai fost reabilitate de ani buni. De mai bine de un deceniu! Sunt numai gropi și denivelări. Iar dacă nu dai din groapă în groapă pe trotuar, trebuie să mergi pe carosabil, din cauza autoturismelor parcate până în garduri. Ce să mai vorbim de cărucioare de copii, de fotolii rulante pe trotuare! Pe Baba Novac nici nu intră în discuție!”, a semnalat un cititor al cotidianului „Replica” de Constanța.

Reamintim că, în această perioadă, muncitorii Confort Urban reabilitează trotuarele din marile intersecții ale Constanței, de pe Bulevardul Tomis. De altfel, aceasta era un alt motiv de supărare al cititorului „Replica”: „Din nou, sunt lucrări pe Bulevardul Tomis. An de an, sunt lucrări pe acest bulevard, de parcă numai centrul există în Constanța! Chiar nimeni din primărie nu ajunge vreodată prin cartierele mărginașe, să vadă cum se circulă?”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veniti in zona parcarii supraetajate de pe Nicolae Iorga in intervalul orar 08-12 sa vedeti cate claxoane se dau de catre soferii nervosi, locuiesc in zona am doua randuri de termopan la geam si tot degeaba e ceva de speriat si daca anunti locala dau din umeri ca nu 6 au ce sa faca....
0
0
A organizatiei confort urban, organizatie de tip clan coordonata de nimeni altul dacat emanoil moraru. Acum nu ne mai pazeste de hoti ci pazeste hotii lui fagadau.
2
0
ce conduce Constanta a umplut orasul de tot felul de stalpisori ...dar locuri de parcare nu face...Oare a cui o fi afacerea cu acei stalpisori...
3
1
pe strada Unirii din cartierul Faleza Nord, tronsonul univ Spiru Haret - scoala gen 43 , trotuarul este dezastru..nu prea exista ce sa mai
2
0
Trotuarele sunt ocupate din machini din causa ca nu sunt locuri de parcare pentru tita cantitate de autoturisme
1
1
Primaria nu are un plan urbanistic care sa ia in considerare numarul de masini in continua crestere la populatia existenta a Constantei. In Singapore, costul unei masini este astronomic din cauza faptului ca avand un numar foarte mare de locuitori, trebuie sa rezolve problema poluarii si a traficului. La noi nu exista taxa de trafic prin centru, poluarea aerului este la cote maxime, masini de gabarit ridicat circula fara restrictii iar transportul in comun e insuficient si poluant. Nu exista parcari, unii soferi sunt lipsiti complet de bun simt, proportional cu marimea si marca masinii.
2
0
Soferii au nervi la pachet : claxoneaza in nervi , sunt irascibili , cum de abea te misti pe trecerea de pietoni si binenteles , parcatu in diagonala pe trotuar , raman doar 10-15 cm de trotuar si aia din miracol . Cum s-a ajuns , ca o masina , sa aiba respect mai mult , fata de o normalitate care a disparut ? Sa se faca parcari supra etajate , iar trotuarele , toate , sa aiba stalpisori de protectie , anti parcare....
3
1
eu zic sa facem multe sesizari la primarie, oare ce fac oamenii din subordine de acolo?
4
0
Ce simplu s-ar rezolva problema trotuarelor daca s-ar delimita de strada cu un gard. Bineinteles, dupa ce le repara.
3
0
Incercati pe strada Pandurului din km 5. Trotuarele au fost reabilitate pe bani multi,bani publici,banii nostri. Dar nenorocitii de la case isi parcheaza masinile dupa bunul plac,pependicular pe trotuar. Pietonii trebuie sa coboare pe carosabil, cu copii,cu carucioare,pensionari cu bastoane.... Politia locala nu are ce sa le faca,decat daca se afla in momentul acela soferul in masina. Le depaseste atributiile sa dea amenzi sau sa ridice masinile.
6
0
Incercati sa fiti pieton pentru o zi pe strada baba novac
6
2
La intersectia Strazii Bucovinei cu Strada Nicolae Iorga, aceeasi situatie!
3
1
strada baba novac si trotuarele arata ca dupa bombardament. nu mai vorbesc de gurile de canalizare. oare cind se va repara aceasta strada?
8
1
Vrei sa iti suplimentezi veniturile! Sa folosesti timpul tau liber in beneficiul tau! Program ultra flexibil! Fara obligatii si program obositor! Tu esti seful tau! Vino in echipa noastra si nu vei regret! Cunostinte minime pentru operarea calculatorului si internet! Asiguram instruire gratuita,asistenta pe parcursul activitatii! Solicita detalii la adresa de email cu subiectul INFO : cita_ct69@yahoo .com
1
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108