REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Băncile încep suspendarea ratelor la credite: Sper să se aplice pentru cât mai multe persoane

Băncile încep suspendarea ratelor la credite: Sper să se aplice pentru cât mai multe persoane

Replica API 16 martie 2020 | 22:35 1795

Banca Transilvania și CEC Bank sunt primele bănci care au luat măsuri pentru a-și ajuta clienții, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. Mai exact, CEC Bank suspendă o lună plata ratelor la toate creditele persoanelor fizice, iar Banca Transilvania a anunțat amânări în privința cardurilor de credit.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că este în discuții cu domeniul bancar pentru ca cetățenii cu rate la bănci să poată plăti cu întârziere, din cauza dificultăților generate de criza de epidemie de coronavirus. "A fost cerința noastră către sistemul bancar, să găsească soluții pentru amânarea cu două-trei luni a ratelor. Eu sper să se aplice pentru cât mai multe persoane pentru că nu știm exact cum va arăta situația în perioada următoare. Vom face un plan flexibil care o să poată să fie evaluat și apoi să fie revăzut. Dar este bine că sistemul bancar răspunde pozitiv la ceea ce am cerut vineri", a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.

Banca Transilvania şi-a notificat clienţii, sâmbătă, în privinţa extinderii perioadei de graţie pentru cardurile de credit, până în luna mai, în contextul epidemiei de coronavirus din România. "Eu am primit SMS de la Banca Transilvania, că pot să le plătesc cardul de credit doar în mai, că mă păsuiesc în luna martie și aprilie", a precizat un client al băncii din Constanța. Banca Transilvania a comunicat într-un mesaj transmis clienţilor care deţin astfel de carduri următoarele: „Dorim să te scutim de drumuri la bancă şi extindem perioada de graţie la cardul tău (...) până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligaţie de plată în lunile martie şi aprilie. Prima obligaţie de plată o vei avea între 1 şi 25 mai, aşa cum vei regăsi informaţiile în extrasul de cont.”.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar trebui ca toate bancile sa opreasca ratele pentru o perioada. o sa ramana multi pe drumuri..
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212