REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Bărbat din Hârșova, membru al unei grupări mafiote din Sicilia, PREDAT autorităților italiene

Bărbat din Hârșova, membru al unei grupări mafiote din Sicilia, PREDAT autorităților italiene

Replica API 9 noiembrie 2019 | 02:58 1072

Transportau droguri cu ambulanțe și submarine

Transportau droguri cu ambulanțe și submarine

Delincvent pe meleagurile siciliene! Un tânăr de 24 ani din Hârșova urmează să fie predat autorităților din Italia, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare, fiind membru al unei rețele mafiote și extrem de mare din Catania, Sicilia. Marian Iulian Pintilie a aderat la clanul mafiot din Catania în februarie 2017 unde a activat până în septembrie, a.c. atunci când poliția a demarat o acțiune de amploare pentru destructurarea rețelei, fiind prinși și arestați 40 de membri ai grupării mafiote, după cum relatează presa din italia. Tribunalul din Sicilia a emis mandat de arestare și pe numele individului din Hârșova, autoritățile constănțene demarând procedurile pentru extrădarea acestuia în Catania, pentru a fi judecat. De precizat că tânărul s-a mai aflat in atenția autorităților din Italia în urmă cu patru ani, după ce a fost surprins, împreună cu alți doi complici, încercând să fure cuprul dintr-un sistem fotovoltaic.

Din februarie 2017 și până în prezent, în timp ce se afla în orașul Catania, Pintilie a acționat ca membru al grupării infracționale CAPPELLO –BONACCORSI, în sensul că el, împreună cu alți complici, controlau zona Catania, făcând trafic de droguri. Toată această activitate avea scopul de a spori puterea grupării de tip mafio, relatează presa din Italia. În momentul în care s-au făcut arestările în Catania, individul a reușit să fugă, întorcându-se în România. Pe 21 octombrie a fost identificat de către lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Tulcea pe raza orașului Tulcea, care l-au condus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru a fi prezentat procurorului, în baza semnalării emise de autoritățile judiciare din Italia. Față de Pintilie s-a dispus reținerea pe o durată de 24 de ore. Pe 22 octombrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a înaintat instanței de judecată documentele în vederea luării măsurii arestării preventive, privind punerea în executare a unei semnalări privind mandatul european de arestare din 19.09.2019 emis de Tribunalul Catania , Italia, pe numele lui PI.I.M. pentru săvârșirea infracțiunilor de organizare a unei grupări de tip mafiot-trafic de stupefiante, pedeapsa maximă prevăzută de Codul penal italian fiind de 20 ani închisoare. Prezent în fața instanței de judecată, acesta și-a exprimat consimțământul de a fi predat autorităților judiciare italiene, iar prin încheierea de ședință din 22 octombrie 2019 s-a dispus arestarea provizorie provizorie în vederea predării, pe o durată de 15 zile, începând cu data de 22.10.2019 și până la data de 05.11.2019, inclusiv. Pe 29 octombrie, la dosarul cauzei a fost depus mandatul european de arestare emis pe numele individului de către autoritătățile judiciare italiene. A fost fixat termen în vederea continuării procedurii de executare a mandatului european de arestare pentru 5 noiembrie. La această dată, magistrații Curții de Apel Constanța au dispus executarea mandatului european de arestare, urmând ca individul să fie predat autorităților din Sicilia.

Menționăm că doi dintre capii grupării infracționale CAPPELLO –BONACCORSI au fost condamnați, potrivit presei din Italia, la începutul lunii octombrie a.c., la 27 ani de închisoare.

De precizat că tânărul Iulian Marian Pintilie, în vârstă de 24 de ani, s-a mai aflat in atenția autorităților din Italia în urmă cu patru ani după ce a fost surprins, împreună cu alți doi complici, încercând să fure cuprul dintr-un sistem fotovoltaic din localitatea Acate, din provincia Ragusa, regiunea Sicilia. La vederea polițiștilor, acesta a încercat să fugă, fiind urmărit. La un moment dat, s-a răsturnat cu mașina, fiind internat în spital, după au scris jurnaliștii de la ecodegliblei.it.

Metodele gruparii mafiote CAPPELLO –BONACCORSI de a-și transporta marfa!

Poliția națională columbiană se afla pe urmele rețelei de mai mulți ani de zile. În 2015, de exmplu, autoritățile au confiscat 214 kg de cocaină și au reținut cinci persoane care au transportat marfa prin ambulanță. Printre cei arestați s-a numărat un medic, identificat ca Edgardo Figueroa, care conducea operațiunea de trafic de cocaină. Acesta era specialist medical în chirurgie și a lucrat în spitalul municipal din Catania. Figueroa a fost, de asemenea, un candidat pentru funcția de primar din orașul Puerto Caicedo. Potrivit presei din Italia, ambulanța a fost oprită pe un drum care duce la coasta atlantică, în zona rurală Cimitarra din departamentul Santander. Scopul său a fost, probabil, de a ajunge la portul columbian major Cartagena, care este un centru de rețele de trafic de stupefiante care transportă droguri în SUA. Vehiculul a fost oprit la o verificare de rutină, dar, după inspecție, au aflat că vehiculul avea un tavan fals, care sa dovedit a fi o stâlp hidraulic care funcționa printr-un sistem de presiune. Ambulanța avea semne medicale standard care i-au permis să evite poliția și să-și faciliteze călătoria. Cei cinci traficanți s-au prefăcut că fac parte dintr-o misiune medicală, pentru a înșela mai bine autoritățile. Un membru juca asistenta medicală, două femei activau ca asistenții săi, Figueroa activa ca practician senior și soferul era îmbracat intr-un costum medical. Ancheta a fost extinsă, fiind arestate, în acea perioadă, au 37 de persoane.

Nu este pentru prima dată când traficanții de droguri din Columbia au folosit metode ciudate și inovatoare pentru a depăși măsurile tot mai puternice care sunt folosite împotriva lor. Printre cele mai interesante sunt submarinele construite de carteluri pentru a transporta droguri, implanturile mamare umplute cu cocaină și câini ale căror cavități abdominale sunt umplute cu saci de droguri.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poate era pa pusika lor...
1
0
Se stie cine vinde si nu face nimeni nimic
2
0
... si cu bube de labagiu pe fata , este mafiot ? Inseamna ca Mangalia este un oras de mafioti !
4
1
Sageata la Macaronari, sluga care da cu fundul.
7
0
ce pensat e interlopu'...
7
0
Un mafiot care fura cupru din instalatia fotovoltaica! In cazul asta eu sunt Isus ! Ce articol de cacat! ITI dai seama acum ce impresii pe bubosul pubertan daca a aparut stirea asta!?
8
0
Pokemonu asta este mafiot ?? Parca este din filmu , BD in actiune .
13
0
Asta este mafiot? Bubosul asta?
18
0
In Romania , de ce nu primesc pedepse la fel ca in Italia , 20 de ani de inchisoare . Poate ca asa ii face sa se mai gandeasca inainte de a vinde droguri , Indiferent de ce fel de droguri sa fie pedepsiti cu severitate . Mi se pare ca in Romania infractori sunt alintati . Asta inseamna ca in Romania sunt infractori la putere si legile sunt facute dupa cum au considerat infractori . Pedepse care incurajeaza infractionalitatea . Nu mai spun de judecatori care ii elibereaza pe acesti nemernici pe considerentu ca nu sunt periculosi .
8
1
Ce dracu mafiot ma,un copil expirat care a cautat si el atentie a vrut jmecherie ...sunt dastia in oras o gramada...toata lumea baga drogurii in ei..isi dau femeile la produs..
14
0
De cand draqu hotii ieftini de duzina sunt mari mafioti ?? Parca ati inebunit in poola mea cu titlurile astea .
19
0
O saracie !
18
3
sa arzi cablu ca sa recuperezi cuprul.
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212