REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BĂTAIE între CONCUBINI! Motivul, un APEL de la AMANTĂ

BĂTAIE între CONCUBINI! Motivul, un APEL de la AMANTĂ

Replica API 14 septembrie 2020 | 11:03 2230

Pe rolul Tribunalului Constanța s-a aflat, la finele lunii iulie, apelul ce viza soluționarea unui caz ce avea ca obiect un ordin de protecție, înaintat de o constănțeancă, B.L.O. în contradictoriu cu partenerul acesteia, M.G.G. Motivul însă este unul bun… un apel telefonic de la amantă și o bătaie sănătoasă.

Femeia, B.L.O., a solicitat instanței un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni, prin care să se dispună obligarea fostului concubin la păstrarea unei distanțe minime față de reclamantă de 100 metri; interzicerea oricărui contact telefonic; obligarea bărbatului de a preda armele la Poliție: cuțit, pistol cu bile și pistol electroșoc dar și obligarea acestuia de a se prezenta peiordic la poliție.

Motivele solicitării ordinului

Cum a motivat victima solicitarea ordinului? Ei bine, și-a întrebat partenerul cine îl sună și… și-a luat bătaie. Mai exact, în motivarea cererii, femeia a spus instanței că într-o zi, în jurul orelor 03-04 dimineața, concubinul său, pe fondul consumului de alcool, a început să o jignească, apoi a amenințat-o că o bate. În acel moment, fetița lor s-a trezit și a început să plângă, iar pentru a aplana conflictul, femeia a ieșit din cameră pentru a îl lăsa să doarmă cu fetița. După aproximativ 30 de minute aceasta s-a întors în cameră cu laptele, a luat fetița în brațe și i-a spus partenerului său să se ducă în sufragerie să se uite la TV. Între timp, l-a sunat o femeie, moment în care aceasta i-a cerut explicații, iar bărbatul a început să o lovească cu pumnii în cap, a târât-o de pe pat jos, apoi a apucat-o cu mâinile de gât.

Femeia a recunoscut că anterior au mai existat scene de violență din partea pârâtului.

Instanța a constatat faptul că viața femeii nu era în pericol

În motivarea hotărârii s-a reținut că, din convorbirile de pe aplicația what’s app, precum și din modul în care B.L.O. a interacționat cu bărbatul la termenul din 20.07.2020, nu rezultă din partea un sentiment de frică. Totodată, s-a mai reținut că certificatul medico-legal prezentat de femeie, deși concluzionează existența unor leziuni traumatice ce pot data din 10.07.2020, acestea sunt leziuni minore, ce nu au pus în pericol viața și care ar fi putut exista în contextul prezentat de bărbat, respectiv ca urmare a faptului că acesta a vrut să o îndepărteze în momentul în care aceasta l-a mușcat de mână, trăgând-o de păr.

Prin urmare, a reținut prima instanță că, în contextul în care părțile nu mai locuiesc împreună, iar constănțeanca a declarat că nu dorește să se mai întoarcă în locuința concubinului, nu există un pericol iminent pentru viața și integritatea fizică a acesteia, câtă vreme părțile nu mai reiau relația de concubinaj.

Femeia a insistat pentru emiterea ordinului dar până la urmă a renunțat

Împotriva acestei hotărâri, victima, B.L.O. a formulat apel, prin care a solicitat desființarea sentinței și, rejudecând, emiterea ordinului de protecție. În motivare, s-a arătat că suferințele ei chiar există, instanța de fond trecând cu ușurință peste urmele de violență ale fostului partener. Mai târziu, femeia a renunțat la cererea de apel formulată.

Astfel, instanța a decis definitiv închiderea cazului… fără ordin de protecție.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toate parasutele vor ordin de protectie
3
0
daca expresia este interzisa, dlor de la replica- cum percepeti voi?- aceea este o femeie serioasa sau o CURVA?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108