REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BEAT MORT, a CONFUNDAT parcarea cu SENSUL GIRATORIU

BEAT MORT, a CONFUNDAT parcarea cu SENSUL GIRATORIU

Replica API 17 iulie 2021 | 21:39 14011

Marian C., un șofer din Constanța, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Bărbatul, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul direcției de mers, s-a urcat pe scuarul sensului giratoriu și a pătruns pe contrasens, fiind blocat de autospeciala de poliție care a folosit semnalele acustice și luminoase. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A băut un pahar de bere

Conform rechizitoriului, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aflându-se pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța, au observat un autoturism de culoare gri, care a pierdut controlul direcției de mers, s-a urcat pe scuarul sensului giratoriu și a pătruns pe contrasens.

Ca urmare a legitimării conducătorului auto - identificat în persoana lui M.C., lucrătorii de poliție au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care au procedat la testarea sa etilotest cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit Buletinului de Analiză Toxicologică a reieșit o îmbibație alcoolică de 3,13 g/l alcool pur în sânge. Marian C a declarat că a consumat un pahar de bere la domiciliul său și mai apoi a condus autoturismul pe bulevardul I.C.Brătianu.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că inculpatul a acționat cu intenție indirectă, prevăzând și acceptând riscul procedurii urmării imediate a infracțiunii, respectiv starea de pericol pentru siguranța circulației rutiere pe drumurile publice. În ceea ce privește natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, din fișa de cazier judiciar a inculpatului rezultă că acesta nu are antecedente penale și nici nu i-au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, împrejurări favorabile acestuia. Instanța a decis condamnarea lui Marian C. la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Sentința a fost comunicată pe 1 iulie 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ziaristu' lu" peste: a confundat sensul giratoriu cu parcarea.
3
1
In sensul giratoriu de la Hanul cu Peste, autobuzele JTR si-au facut statie, punand in pericol circulatia. Politia ii vede si nu zice nimic..doar sunt JT, nu ?
6
0
Altii au confundat giratoriul cu helipadul.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468