REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Bilanțul masacrului de la Moscova a crescut la 143 de morți. 28 de cadavre, găsite într-o toaletă

Bilanțul masacrului de la Moscova a crescut la 143 de morți. 28 de cadavre, găsite într-o toaletă

A.F. 23 martie 2024 | 12:49 1244

Numărul victimelor în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscova, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a crescut la 115 morţi, a anunţat sâmbătă Comitetul de Anchetă din Rusia, potrivit Reuters şi AFP.

Bilantul masacrului de la Moscova a crescut la 143 de morti. 28 de cadavre, gasite intr-o toaletaatac la Moscova

Într-un comunicat, anchetatorii au precizat că au găsit "mai multe cadavre în timp ce curăţau dărâmăturile", ceea ce ridică bilanţul victimelor la "115 morţi".

"Operaţiunile de căutare continuă", au adăugat ei.

Potrivit guvernatorului regiunii, operaţiunile de căutare a victimelor sub dărâmături vor dura câteva zile.

"Echipele de salvare lucrează 24 de ore din 24 la faţa locului (...) Alte douăzeci de cadavre au fost găsite sub dărâmături. Munca va continua cel puţin alte câteva zile", a scris guvernatorul Andrei Vorobiov pe Telegram, la scurt timp după ce a fost anunţat noul bilanţ de 115 morţi.

Bilantul masacrului de la Moscova a crescut la 143 de morti. 28 de cadavre, gasite intr-o toaletaatac la Moscova

Anterior sâmbătă, Kremlinul a anunţat că Rusia a reţinut 11 persoane, inclusiv pe cei patru presupuşi atacatori înarmaţi, în legătură cu asaltul de la sala de concerte Crocus City Hall.

Cei patru presupuşi autori ai atacului au fost arestaţi în regiunea Briansk, care se învecinează cu Ucraina şi Belarus, a precizat Comitetul de Anchetă.

FSB a afirmat că suspecţii aveau "contacte corespunzătoare de partea ucraineană" şi intenţionau să fugă în această ţară.

Autorităţile nu au oferit nicio dovadă a acestor presupuse legături, a căror natură nu a fost specificată, în timp ce Ucraina a negat încă de vineri orice implicare.

Bilantul masacrului de la Moscova a crescut la 143 de morti. 28 de cadavre, gasite intr-o toaletaatac la Moscova

Statul Islamic a revendicat atacul, fără a oferi alte detalii despre autorii acestuia, dar ramura sa afgană, gruparea Statul Islamic din Khorasan, este principalul suspect, în opinia unor experţi în terorism global.

Gruparea le face viaţa dificilă talibanilor şi numără printre membrii săi mulţi dezertori din mişcarea aflată la putere la Kabul. Ea şi-a demonstrat în mod repetat dorinţa şi capacitatea de a lovi în afara teritoriului afgan.

Autorităţile ruse nu au comentat revendicarea făcută de Statul Islamic, iar preşedintele Vladimir Putin nu a apărut în public de la atac, cel mai mortal din Rusia de la mijlocul anilor 2000, citează Agerpres.

Update:  

Putin anunță că sunt peste 143 de morți

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a adresat, sâmbătă, naţiunii, şi a anunţat că toţi cei vinovaţi vor fi pedepsiţi. De asemenea, el a declarat ziua de 24 martie zi de doliu naţional.

Potrivit BBC, Vladimir Putin a declarat că atacatorii au încercat să fugă spre Ucraina, iar securitatea a fost întărită ca răspuns, scrie news.ro. Toţi atacatorii au fost găsiţi şi sunt acum reţinuţi. El a anunţat o zi de doliu pentru 24 martie.

”Toţi cei responsabili vor fi pedepsiţi”, adaugă preşedintele. "Inamicii nu vor reuşi să ne divizeze", a mai spus el, în urma atacului revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.  "Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa", a afirmat Putin, dând asigurări că "cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi" şi că "nu vor avea un destin de invidiat".

Declaraţia preşedintelui vine în contextul în care bilanţul victimelor atacului continuă să crească. Ultimele cifre arată că cel puţin 143 de persoane au murit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si rusii au impuscat romani in Transnistria la Dubasari, uite ca se intoarce roata. Ne-au furat Tezaurul
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108