REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Bjorn Ulvaeus, fost membru al trupei ABBA, susţine protestele Black Lives Matter

Bjorn Ulvaeus, fost membru al trupei ABBA, susţine protestele Black Lives Matter

Replica API 9 iunie 2020 | 19:36 1128

''Lumea e plină de idioţi'', a spus Bjorn Ulvaeus, fost component al trupei ABBA, condamnându-i pe cei care critică mişcarea Black Lives Matter şi exprimându-şi sprijinul pentru protestele globale împotriva rasismului şi brutalităţii poliţiei, informează Reuters, citată de Agerpres.

Bjorn Ulvaeus

''Solidaritatea pe care o putem vedea acum pe străzile oraşelor din diferite regiuni ale globului ar trebui să ne facă să ne simţim plini de speranţă'', a spus muzicianul într-o declaraţie video înregistrată cu telefonul şi trimisă Reuters.

Moartea, pe 25 mai, a lui George Floyd, un bărbat afro-american, a declanşat demonstraţii în diferite regiuni ale globului împotriva felului în care sunt tratate minorităţile etnice de către poliţie. Un poliţist caucazian a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute în timp ce-l încătuşa.

Muzicianul, care şi-a petrecut ultimele săptămâni de izolare din cauza pandemiei de coronavirus în Suedia, ţara de origine, i-a criticat pe cei cărora le lipseşte ''imaginaţia sau voinţa de a se pune în locul unei femei sau bărbat de culoare'', adăugând că astfel de persoane, în opinia sa, sunt o minoritate.

Ulvaeus a comparat protestele Black Lives Matter cu mişcarea #MeToo împotriva hărţuirii sexuale, menţionând că amândouă ''au drept scop tratarea celui de lângă tine ca pe un egal''.

''Îmi văd nepoţii crescând fără să fie atinşi în niciun fel de otrava fascismului şi cred că vor rămâne aşa în continuare'', a adăugat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrei si tu sa ingenunchezi in fata unui infractor ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212